Mindennapi Motiváció – Spencer West

Írta: | 2014-06-19
Közel 6000 méter. Amikor ez nem a hétvégi séta hosszát, hanem a tengerszint feletti magasságot jelenti, akkor elgondolkozik az ember, hogy nekivágjon-e. Állóképesség, technikai felkészültség, akaraterő és két jó láb – aki Afrika legmagasabb hegyének megmászására vállalkozik, annak ezekre mind szüksége van. Vagy mégsem?
Mindennapi_MotivacioEgy kanadai fiatalember úgy döntött, hogy számára értelmezhetetlen az a szó, hogy lehetetlen. Elhatározta, hogy ő is feljut a Kilimandzsáró csúcsára, méghozzá úgy, ahogy még soha senki – kézzel.
Spencer Westnek egy súlyos genetikai gerincbetegség miatt 5 éves korában amputálni kellett mindkét lábát. Születése után az egyik orvos azt jósolta, hogy nem fogja megérni a felnőttkort, a másik azt, hogy soha nem lesz képes tolószék nélkül mozogni. Azonban sem ő, sem a szülei soha nem adták fel – Spencer még egészen kiskorában megtanult a kezén járni, majd később is újabb és újabb kihívásokat keresett magának.
Afrika legmagasabb pontjára való feljutása egyértelmű üzenet a kishitűeknek, és mindazoknak, akik elbizonytalanodtak a céljaikban. Ha igazán akarsz valamit, akkor semmi nem állhat az utadba.
Egy rövid videó összeállítás Spencer West nem mindennapi teljesítményéről:

A Kilimandzsáró megmászásáról készült felvételek mellett Spencer gyerekkorából is láthatók képek erre a linkre kattintva.
Spencer West eredményei – és egész élete – két fontos dolgot is megmutatnak. Az egyik az, hogy soha ne add fel az álmaidat; amit ma lehetetlennek tartunk, az holnap már valósággá válhat. A másik fontos üzenet pedig az, hogy ha olyan emberekkel veszed körül magad, akik hisznek benned és hisznek a célodban, akkor eszedbe sem fog jutni feladni, mert tudod, hogy ez nem csak rólad szól…
Hogy mi a lehetetlen? Az, amit annak gondolsz.
Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!
Kocsis Gábor mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Használd fel oldal létrehozója és írója. Saját tapasztalataira építve próbál inspirálni és segíteni másokat is, megmutatva, hogy minden tapasztalatot fel tudunk használni önmagunk fejlesztésére, életünk és környezetünk jobbá tételére.

    Együtt többet tehetünk!

    Ha Te is így gondolod, csatlakozz azokhoz, akik értesülnek az új írásaimról és előadásaimról.

    Én sem szeretem a levélszemetet, tőlem sem fogsz kapni.

    Még több inspiráció:

    Ami még érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.