Hatalmas trauma egy kisbabának a születés. Még akkor is, ha egészségesen, minden komplikáció nélkül jön a világra. De képzeld el, mit élhet át az a baba, akinek a születés közben szinte minden csontja összetörik. Mert ilyen is van. Osteogenesis imperfecta. Így hívják azt a ritka genetikai betegséget, ami a csontok extrém törékenységéhez, és a legtöbb esetben a baba halálához vezet.
Mindennapi_MotivacioSean Stephenson ilyen betegséggel született meg. Az orvosok nagyon korai halált jósoltak neki, ő azonban túlélte a születést és a gyerekkorát is, ami számára jóval keményebb volt, mint legtöbbünknek. Még csak elképzelni sem tudhatjuk, mit jelent folyamatos fájdalmak közt, tolószékhez kötve, törékeny csontokkal felnőni. 18 év alatt több mint 200 csonttörés. Kegyetlen mérleg.
Milyen élet az ilyen? – teszi fel a kérdést a legtöbb ember ilyenkor. Hogyan tud valaki úgy élni, hogy minden egyes napja a szenvedésről szól, korlátozva van a mozgásában, a lehetőségeiben, ráadásul embertársainak többsége sem tekinti őt egyenrangú partnernek? Ez nem is élet, csak túlélés.
Te tudnál így boldog lenni? Vagy egyáltalán elviselnél egy ilyen életet? Lehetséges, vagy érdemes egyáltalán ilyen korlátok között élni?
Rengeteg kérdés merül fel ilyenkor az emberben. Nemcsak azért, mert egy olyan valakivel találkozunk, aki más, mint mi, hanem azért is, mert még a saját életünk nehézségei is időnként kezelhetetlennek tűnnek. És akkor itt van egy 90 centiméter magas felnőtt férfi, aki mind külsejében, mind lehetőségeiben más, mint a legtöbb ember (sokan nevezik hátrányos helyzetűnek az ilyen embereket), és aki ránéz, az szinte biztosan lehetetlennek tartja, hogy ilyen adottságokkal és körülményekkel bárki is boldogan tud élni. Vagy egyáltalán élni, nem csak vegetálva létezni.
Sean_Stephenson_1
Sean Stephenson él. Méghozzá boldogabb és teljesebb életet él, mint rengeteg olyan embertársa, akinek minden fizikai adottsága megvan ehhez. Sean 17 éves kora óta tart motivációs beszédeket, és olyan emberekkel dolgozott együtt, mint Tony Robbins vagy Bill Clinton. Rengeteg embernek adott már reményt, hitet és segítséget ahhoz, hogy felálljon a padlóról és teljes életet éljen.
Ő megtette. Nem hagyta, hogy veleszületett betegsége megkeserítse az egész életét. Fiatal felnőttként életmódot váltott (pedig neki nem a lustaság lehetne az egyetlen és legfőbb kifogása), elkezdett edzeni, elvégezte az egyetemet, és mára már előadói sikerei mellett pszichoterapeutaként is elismert szakembernek számít.
Sean_Stephenson_2
Sean_Stephenson_3
Sean a magánéletben is megtalálta a boldogságot. 2012 őszén összeházasodott kedvesével, Mindie-vel, és a kétkedők és kötekedők minden próbálkozása ellenére teljes összhangban élnek együtt azóta is.
Sean_Stephenson_4
Sean_Stephenson_5
Ebben a rövid, angol nyelvű videóban betekinthetsz Mindie és Sean életébe:

Sean Stephenson egész életével bizonyítja, hogy a boldogság soha nem a külső körülményeink függvénye, hanem egy bennünk rejlő képesség. Egy képesség, ami egyúttal lehetőség is mindannyiunk számára. És hogy élünk-e ezzel a lehetőséggel, az kizárólag a saját döntésünkön múlik. Te élsz vele?
Nagy köszönet Zsófinak, hogy figyelmembe ajánlotta Sean történetét. 🙂

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Oda jutottunk, hogy a kioktatás, a kritizálás, a megalázás általánosabbá
Tovább
Vannak olyan dolgok az életünkben, amiknek nincsen ellenértékük. És bár
Tovább
Szeretnéd elérni a célodat? Gyakran gondolsz arra, hogy milyen jó
Tovább
Lehet, hogy régimódi vagyok, de nekem fontosak az apró gesztusok.
Tovább
Kevés olyan hely van, amitől jobban távol szeretnék maradni, mint
Tovább
Vajon melyik a helyes út? Az, amelyik a fejedben él
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük