Mindennapi Motiváció – A bennünk élő jó

Írta: | 2017-09-07
Vannak, akik szidják az emberiséget, és azt mondják, pusztulásra vagyunk ítélve. Látszólag minden okuk meg is van erre, hiszen háborúk dúlnak a világ számos pontján, korrupt emberek vezetnek országokat, pénzen múlnak sorsok és emberéletek. Első ránézésre elég elkeserítő a helyzet. Második ránézésre is. Ráadásul az emberek jelentős része mindezt közömbösen szemléli – vagy ha épp nem marad teljesen közömbös, akkor is elég közömbös ahhoz, hogy ne cselekedjen.
Úgyhogy látszólag teljesen igaza van a kesergőknek, azonban érdemes egy picit mélyebbre nézni. Aki a híradón szocializálódott, az szinte csak tragédiát lát maga körül, és megtanulja szarnak látni a világot. Igen, ez egy tanult tulajdonság, és a tanítás nem a véletlen műve, hiszen irányítani csak agymosott vagy félelemben élő embereket lehet.
Egy felnőtt ember azonban eldöntheti, hogy mivel táplálja az agyát. Aki szeméttel táplálja, annak szemét tölti ki a gondolatait, aki pedig értékeket tölt a fejébe, az lehetőséget ad önmagának arra, hogy minőségi életet éljen.
És amíg rengetegen azon rágódnak vagy bosszankodnak, hogy mennyire szar a világ, hogy nincsenek már jó emberek, addig jön egy pici gyermek, aki egyetlen gesztussal felülírja mindezt. Egy kisfiú, akinek karja ugyan nincsen, de szíve igen, és az hatalmas. Érdemes megnézned ezt a néhány másodperces videót róla.

Ilyen a tiszta szeretet. Bármennyire is népszerű az az elmélet, hogy sokkal több rossz van a világban, mint amennyi jó, én nem hiszek benne. Szerintem inkább megtanultuk, hogy a rossz miatt panaszkodjunk, míg a jót gyakran észre sem vesszük. Az apró jó cselekedeteket. A felbukkanó mosolyt. Egymás segítését. Azt, ahogy a szeretet utat tör magának.
(h/t: tododisca)
Pedig a legtöbb emberből nem veszett még ki ez. Ott van mélyen, csak sokan már félnek megmutatni. Már beletörődtek abba, hogy csak könyökléssel és taposással lehet érvényesülni. Pedig ez nem így van. Érdemes tanulnunk a gyermekektől, akik még őszintén azt adják, ami a szívükből jön.
Mert a világot olyannak látjuk, amilyenek mi magunk is vagyunk, és ha épp nem találsz egyetlen jó embert sem magad körül, akkor legyél Te az az egy, aki példát mutat. Mint az a kisgyermek, akit még a segítő kéz fizikai hiánya sem akadályozott meg abban, hogy segítsen a testvérének.
Nagy köszönet Zsófinak, hogy felhívta a figyelmemet erre a csodálatos kisfiúra. 🙂
Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Kérlek, segíts eljuttatni hozzájuk is.
Ha személyes segítségre vagy új impulzusokra van szükséged, várlak szeretettel a személyes tanácsadásomon.
Kocsis Gábor mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Használd fel oldal létrehozója és írója. Saját tapasztalataira építve próbál inspirálni és segíteni másokat is, megmutatva, hogy minden tapasztalatot fel tudunk használni önmagunk fejlesztésére, életünk és környezetünk jobbá tételére.

  Együtt többet tehetünk!

  Ha Te is így gondolod, csatlakozz azokhoz, akik értesülnek az új írásaimról és előadásaimról.

  Én sem szeretem a levélszemetet, tőlem sem fogsz kapni.

  Még több inspiráció:

  Ami még érdekelhet:

7 gondolat ehhez az íráshoz: “Mindennapi Motiváció – A bennünk élő jó

 1. Bujtás Csabáné

  Azt hiszem tegnapelőtt osztottam meg ezt a csodát!
  Öreg vagyok már, sokat megértem – megéltem, megélek a mai napig, de ez még engem is ledöbbentett.
  Na ez a SZERETET, így nagybetüvel írva .

  Reply
 2. Roszkosné Zsuzsa

  Igen. A szeretet nem érzelem. A szeretet cselekvés. Mindenkinek van rá lehetősége, hogy gyakorolja, csak észre kell venni. Csak gratulálni tudok az íráshoz! Köszönöm, hogy olvashattam. Bearanyozta a napomat. Egy ilyen írás nem jön létre szeretet nélkül. Van remény!

  Reply
 3. BORZA ZOLTÁN

  Kedves Gábor ! Köszönöm ezt a csodálatos kis írást. Egyben közzéteszem megkezdtem karítativ alapon természetgyógyász tevékenységemet. Alapvető feltétel,ha belátod eddigi táplálkozásod vezetett oda,hogy beteg vagy
  és elsősorban ezen kell változtatnod. Természetesen a tényleges gyógyulás anyagi kiadással jár. De ezen jelenleg nem tudunk túllépni.

  Győr-Sopron megyében Fertőd mellett élek. Telefon számom: 99-371-536
  drótposta:1950holisztika@gmail.com

  Reply
 4. barna

  Kedves Gábor! Újra és újra hálás szeretet ébred szívemben minden írása olvasása közben!Egy kérdés jár a fejemben: miért nem ilyen EMBER irányitja a mi országunkat? Hálás köszönet minden egyes betüért amit megoszt mindnyájunkkal !!Üdvözlettel:Barna Kálmánné,

  Reply
 5. Ili Bárczyné

  Nem találom a megfelelő szavakat erre az írásra! KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

  Reply
 6. Moldován Márk

  Bárcsak én is tudnék ilyen optimista lenni… Én sajnos úgy látom, hogy az ilyen csodáknak, akármennyire is csodák, sokkal kevesebb társadalmi hatásuk van, mint az ellentétjüknek.

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.