Képzeld el, hogy olyan életet élsz, amilyenre vágysz. Képzeld el így az életedet – kezdve a gyermekkorodtól, amikor hagyják, hogy álmodozz, és segítenek az utadon, majd tovább repülve az idő tengelyén, eljutva addig az időszakig, amikor megtalálod azt, amit igazán szeretsz csinálni, és egyszerűen csak csinálod. Így nősz fel, tapasztalatokat gyűjtve, keményen dolgozva az álmaid megvalósításáért, de közben élvezve az utazásodat. És így éled le az egész életedet.
Lehetséges ez? Sokak számára elképzelhetetlennek tűnik, hiszen vagy eleve nem így indulnak neki az útnak – mert a családjuk, a környezetük nem támogatja őket ebben –, vagy ők maguk térnek le róla. Sokan félelemből, mások kíváncsiságból, megint mások a csordát követve hagyják ott azt, amiben egykor annyira hittek.
De amikor a lehetetlen fogalmát belevéssük a fejünkbe, akkor mindig érdemes egy kérdőjelet is kanyarítanunk mögé, mert könnyen lehet, hogy találkozunk valakivel, aki a saját életével bizonyítja, hogy annak a kérdőjelnek bizony ott a helye.
Ilyen ember Suzelle Poole is. A hölgy balettozik, méghozzá profi szinten. 70 éve. Igen, jól olvastad, hét évtizede. A most 77 éves fiatal nő gyakorlatilag az egész eddigi életét a szenvedélyének élve élte le, és nyoma sincs nála bármiféle megtörésnek, megkeseredésnek, vagy szenvedésnek. Ő egyszerűen csak ÉL. Így, nagybetűkkel.

Ez az életkora szerint idős hölgy nem tud róla, hogy neki már nagyon rosszul kéne lennie. Egy fizikailag igencsak megterhelő mozgásformát csinál, amit általában rövid ideig bír a legtöbb ember (a sablon szerint már huszonévesen be kellett volna fejeznie), de ha csak azt nézzük, hogy már a 80-hoz közelít, a társadalmi normák szerint akkor sem illene az egészségtől kicsattanó formában lennie.
De ő ezzel nem foglalkozik. Bejárta a világot, rengeteg sikeres fellépésen van túl, továbbra is aktívan balettozik, és olyan lelkesedéssel tanít, mint ahogy az egész életét éli. Legfiatalabb tanulója mindössze 3 éves, a legidősebb pedig 63 – úgy tűnik, hogy minden generáció számára tud adni valamit, amivel szebbé teszi az életüket.
És még valami: Suzelle soha nem számított kifejezetten tehetségesnek, de még a testalkatát sem tartották a balett szempontjából ideálisnak. Volt viszont töretlen lelkesedése, kiváló tanárai és szerető családja, akik hittek benne. És legfőképpen ő is hitt önmagában, mert érezte, hogy a helyén van.
(h/t: youtube)
Képzeld el, hogy olyan életet élsz, amilyenre igazán vágysz. Képzeld el, hogy ha az eddigi nem is, de a hátralévő életed még ilyen lehet. És most képzeld el, hogy ez csak Rajtad múlik.
Nagy köszönet Zsófinak, hogy felhívta a figyelmemet ennek a csodálatos hölgynek a történetére. 🙂
Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Kérlek, segíts eljuttatni hozzájuk is.
Ha személyes segítségre vagy új impulzusokra van szükséged, várlak szeretettel a személyes tanácsadásomon.