A legnagyszerűbb dolgok nem feltétlenül a rivaldafényben születnek. Sőt, ott a legritkábban. Ha picit körbenézel, olyan csendes, szerény, a céljaikért kitartóan dolgozó embereket is láthatsz, akik nem abból élnek, hogy a valós vagy annak mondott sikereikről kiabálnak, hanem egyszerűen csak azt csinálják, amit szeretnek, és azt olyan jól csinálják, hogy belopják magukat vele az emberek szívébe.
Ők azok, akik nem pusztán egy terméket vagy szolgáltatást akarnak másokra tukmálni, hanem az egész történetükkel értéket képviselnek. Ha találkozol velük, olyan élettörténeteket ismerhetsz meg, amelyeknek a szenvedély és az önmagukba vetett hit mellett rengeteg küzdelem, fájdalom, és sokszor szívszorító esemény is a része. Épp ezért annyira hitelesek.
Hong Kong utcáin van egy fiatalember, aki hurkapálcikára tűzött játékfigurákat készít. Egész apró részleteiben dolgozza ki az alkotásait, amelyeket lelkesen vásárolnak meg az arra járók. Nincs ebben semmi különös, nem igaz?
Még az sem, hogy a kész figurák a hüvelykujjunknál nem sokkal nagyobbak. Csakhogy ennek a fiatalembernek nincsen hüvelykujja. Sőt, az összes többi ujja és mindkét kézfeje is hiányzik.
De ez őt nem akadályozza meg abban, hogy gyakorlott mozdulatokkal, precízen, és láthatóan nagy élvezettel dolgozza ki az apró formákat a maguk teljes részletességében. Szívből csinálja, ehhez kétség sem fér. És pont ezért ilyen jó és sikeres benne.

A valódi csodák sokszor egészen észrevétlenül születnek. Van egy ember, akinek van egy álma, és aki rengeteg akadállyal találja szembe magát az útja során. Ez az ember elindul egy úton, amiben igazán hisz. Mindenki megértené, ha feladná, de még azt is, ha egyáltalán bele sem vágna. Hiszen helyzete sokak számára „sajnálatra méltó”, és mindenképpen rengeteg kihívással teli.
(h/t: youtube)
De miért kellene bárkinek is beletörődnie a helyzetébe? Az csak egy kiinduló állapot, nem a végzet. Akinek az álmai fontosabbak, mint a kifogásai, az nem problémákat lát, hanem megoldandó feladatokat. És lehetőségeket. Mert sokszor a legnagyobb akadály hozza a legnagyszerűbb lehetőséget is.
Ha elbizonytalanodnál ebben, gondolj majd erre a nagyszerű fiatalemberre.
Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Kérlek, segíts eljuttatni hozzájuk is.
Ha személyes segítségre vagy új impulzusokra van szükséged, várlak szeretettel a személyes tanácsadásomon.