Az emberek többsége hajlamos beletörődni a körülményeibe. Elfogadást hazudnak maguknak, de belül mélyen komoly fájdalmat éreznek, mert tudják, hogy a döntésük akár végleges is lehet. Lemondtak az álmaikról, és belekényszerültek egy olyan életbe, amelyben nem boldogok. A belső tüzet elnyomja valami – legyen az az élethelyzetük, az életkoruk, vagy egy betegség, amiből nem látják a kiutat.
Sokan élnek így. Vagy inkább csak léteznek. Egy kaliforniai hölgy, Greta Pontarelli is könnyen beállhatott volna a sorba, ha úgy dönt, hogy az 59 éves korában diagnosztizált csontritkulása fogja meghatározni hátralévő életét.
Nem így döntött. Nem vált a körülményei áldozatává, hanem elkezdte megváltoztatni a körülményeit. Orvosa azt javasolta, hogy kezdjen el sportolni, és az izomfejlesztésre fókuszáljon.
Greta fiatalabb korában sportolt ugyan, de már hosszú évek óta elhanyagolta a mozgást. Az orvosi diagnózis kemény emlékeztető volt számára. Olyan mozgást keresett, amivel nemcsak az izomerejét tudja fejleszteni, hanem élvezi is – így látogatott el élete első rúdtánc órájára.
Már akkor kilógott a sorból, és senki nem gondolta, hogy a következő alkalomra is elmegy. De valami megfogta a rúdtáncban, úgyhogy elkezdett rendszeresen gyakorolni. És ez még csak a kezdet volt.
Greta azóta számos világversenyen részt vett, több bajnoki cím büszke tulajdonosa, és mindezt úgy érte el, hogy a fiatalokkal egy kategóriában versenyez. Persze ő is fiatal – még csak 67 éves, és az életkora szemmel láthatóan nem más, csak egy szám.

Ennyit a csontritkulásról. A „szerencsés a genetikája” érv itt csúnyán el is bukott. Greta Pontarelli ugyanis nem a genetikájának köszönhetően, hanem éppen annak ellenére él teljes életet, és ér el sikereket.
Abban az életkorban, amelyben sokan már elkezdik temetni magukat, Greta testileg-lelkileg egészségesen egy izgalmas és tartalmas életet tud élni. Mert felismerte, hogy ez nem az életkorától, a betegségétől, vagy bármilyen más körülménytől függ, hanem a döntésétől.
(h/t: dailymail)
Sokan beletörődnek a körülményeikbe. Dönthetsz Te is így – mert ez is egy döntés, még ha nem is tudatosan hozod meg. Vagy ha ez nem elég számodra, akkor dönthetsz máshogy is. Dönthetsz az álmaid mellett. Az Élet mellett.
Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Kérlek, segíts eljuttatni hozzájuk is.
Ha személyes segítségre vagy új impulzusokra van szükséged, várlak szeretettel a személyes tanácsadásomon.