Elmesélek Nektek egy történetet. Egy kisgyermekről szól, akivel nagyon kegyetlenül bánt az élet. Pontosabban nem is az élet, hanem az emberek. Pedig azt beszélik, szerencsés napon született. Azt suttogták róla, hogy sokra viszi majd, és nagy hatással lesz a világra. Neki köszönhetően majd megváltozik minden.
Ez a gyermek semmi mást nem akart, csak élni. Egyszerűen csak élni, és önmaga lenni. Nem az, akinek gondolták, nem az, akivé változtatni akarták, hanem valódi önmaga. Eszébe sem jutott, hogy egyszer majd áldozattá válhat. Hogy amikor már nagyobb lesz, egyesek üldözni fogják, és mindent elkövetnek majd azért, hogy eltűnjön a Föld színéről. Amikor még egészen pici volt, nem ismerte az emberi kegyetlenséget.
Voltak, akik szerették őt, és voltak olyanok is, akik nem tudtak vele mit kezdeni, és ahogy teltek az évek, elkezdtek tőle félni. Tudták a nevét, de csak suttogva merték kimondani. Aztán már sehogy sem.
Pedig nem akarta őket bántani, csak békében élni, és másoknak is lehetővé tenni ezt. Volt, aki éppen ezért üldözte. Mert tudta, hogy ha ez a gyermek erős felnőtté érik, akkor nem fogja hagyni, hogy bárki is a hatalmával visszaéljen. Nem fogja engedni az elnyomást, és tönkre tudja majd tenni azokat, akik másokon élősködnek. Ha ez a gyermek felnő, nekik végük lesz.
Ezért sokan az életére törtek. Megpróbálták belé verni a fegyelmet. Ütötték, rúgták, ahol érték, láncra verték, és csak néhány jótevőn múlott, hogy nem halt meg. Néhány olyan emberen, aki őszintén hitte, hogy bármi is történik a világban, ennek a gyermeknek élnie kell.
Aztán voltak olyanok is, akik szavakkal gyilkolták a lelkét. Megpróbálták bemesélni neki, hogy egy értéktelen senki. Azt súgták a fülébe, hogy nincsen semmi keresnivalója az emberi társadalomban, ezért jobban teszi, ha meghúzza magát valahol, és soha nem is bújik elő onnan.
Megint mások vágytak rá, hogy találkozzanak vele, de nagyon féltek tőle. Sok jót hallottak róla, ezért reményteli várakozással tekintettek a jövőre, amit ő majd megváltoztat számukra. Ám a félelmük túl erős volt ahhoz, hogy megkeressék a bujdosó gyermeket.
Érezték, hogy a találkozásért áldozatot kell hozniuk. Tudták, hogy ez a gyermek egyetlen pillanat alatt észreveszi rajtuk, ha hazudnak másoknak, vagy hazudnak önmaguknak. Belenéz a szemükbe, és könyörtelenül tükröt tart nekik. Tudták, hogy ha találkoznak vele, a saját legbelső félelmeikkel kell szembenézniük.
Sok idő telt el azóta, hogy ez a gyermek megszületett. De mintha az idő nem hatott volna rá: gyermek maradt, miközben az emberek felnőttek. Ismerik a nevét, de csak kevesen merik kimondani. Ismerik a nevét, de őt magát csak nagyon kevesen. Csak néhányan mertek vele személyesen is találkozni, az ő életük azonban végleg megváltozott.
Mert ezek az emberek minden egyes találkozásukkor kaptak ettől a gyermektől valamit, amit semmi mással nem lehet pótolni, de még csak összehasonlítani sem. Mindig, amikor a társaságában lehettek, elhitték, hogy ők maguk is értékes emberek. Elhitték, hogy a boldogság nem egy távoli cél, és a világ akár szebb is lehet. Elhitték, hogy élhetnek olyan életet, amilyet szeretnének. Elhitték magukról, hogy megérdemlik ezt.
Ezek az emberek egyre többet találkoztak a gyermekkel, és az őrzőjévé váltak. Ők azok, akik nem hagyják, hogy bárki is az életére törjön, és hisznek benne, hogy a segítségükkel a gyermek végre felnőhet. Hisznek benne, hogy egyre több ember megismerheti őt, és megkaphatja tőle azt az ajándékot, amit mástól soha nem kaphat meg.
Ez a gyermek élni akar. Élni, őszintén önmaga lenni, és szembeszállni az elnyomókkal. Tudja, hogy erősebb náluk. Tudja, hogy egyszer majd felnő, és akkor az elnyomóknak esélyük sem lesz. Sokan üldözik őt. Sokan félnek tőle. Vannak azonban olyanok, akik megvédik, bármilyen kegyetlen támadás is érje.
Ez a gyermek él. És már vannak, akik hangosan ki merik mondani a nevét: Szabadság.
Szeretettel ajánlom ezt a történetet annak a lánynak, aki már elindult, hogy találkozzon a gyermekkel. Bármi is történjék, ne fordulj vissza.

Ha szeretnél Te is találkozni a gyermekkel, és hiszel benne, hogy egymást segítve ez sikerülhet, akkor csatlakozz azokhoz, akik már jelentkeztek a hamarosan induló 21 napos kihívásra. Itt találod a részleteket, és jelentkezni is itt tudsz: Érdekel, megnézem! Tegyük együtt egy picit szebbé a világot! 🙂
Ha szeretnél tartós változást elérni az életedben, Neked szól a személyes segítségem. Várlak szeretettel. 🙂