Elgondolkodtató, hány olyan ember él köztünk, aki sokkal több annál, amit mutat magából. Olyan emberek, akiknek nagy álmaik voltak valaha, de eltemették azokat mélyre. Olyan emberek, akik csodálatos dolgokra lennének képesek, ha hinnének magukban. De valószínűleg mások sem hittek bennük, és inspiráló példát sem láttak soha a környezetükben.
Könnyű beleragadni egy középszerű életbe. És nem is az számít, hogy én mit tartok középszerűnek (mert az csak az én véleményem), hanem az, hogy Te mit tartasz annak. Hogy tényleg azt csinálod-e, amire annyira vágytál régóta.
Hogy megalkudtál-e az élettel, vagy pedig túl tudtál lépni a beléd nevelt megfelelési kényszeren, a beléd nevelt tanult tehetetlenségen, a beléd nevelt kudarctól való félelmeden. Az számít, hogy ha az 5 éves önmagad most rád nézne, vajon elégedetten mosolyogna?
Jenny Darren egy olyan hölgy, akire azt hiszem, elégedetten mosolyogna 5 éves önmaga. De csak néhány másodpercig. Aztán ujjongva rázná a fejét, és mérhetetlenül büszke lenne arra, amit 63 év múlva tenni fog. Hogy miért, azt hamar megérted ebből a néhány perces videóból.

Lehet így is élni. Szenvedéllyel. Hittel. Önbizalommal. Őszintén önmagadat adva, és nem attól rettegve, hogy mit gondolnak majd rólad mások. Mert akinek tetszik az, aki vagy, annak görcsösség nélkül még jobban tetszeni fog, akinek pedig nem tetszik, azzal nem kötelező kapcsolódnod.
A kinézeted adott. Az életkorod adott. A jelenlegi képességeid adottak. Az álmaid és a vágyaid pedig akkor is benned vannak, ha megpróbálod eltemetni azokat. Pontosan tudod, mert időről időre felszínre törnek. Cipeled őket magaddal, és bűntudattal vegyes magyarázkodással próbálod másfelé terelni a gondolataidat. De amíg vannak olyan emberek, mint ez a 68 évesen is fiatal, tisztán önmagát adó, az életét szívből élő hölgy, addig minden magyarázkodás üres kifogás, semmi több.
(h/t: youtube)
Azt mondják, a temető a leggazdagabb hely: tele van meg nem valósított álmokkal, ki nem fejezett érzésekkel, elszalasztott lehetőségekkel, meg nem élt vágyakkal. Pedig mindez egyetlen határozott döntésen múlik. Egy döntésen, amit minden ember meghoz, akár tudatosan, akár tudat alatt teszi. Mert mindannyian felelősek vagyunk a válaszért, amit életünk egyik legfontosabb kérdésére adunk: az életemet vagy a temetőt fogom gazdagítani?
Ha szeretnél tartós változást elérni az életedben, Neked szól a személyes segítségem. Várlak szeretettel. 🙂