A Belső Erő felszabadítása

Budapest, Lurdy ház - Időpontváltozás (a részletek később)

Hogyan lehetséges az, hogy míg az emberek jelentős része a közelébe sem kerül annak az életnek, amiről álmodott, mások megélik az álmaikat?
.
Miért van az, hogy míg sokan megélhetési gondokkal, lelki terhekkel küzdenek, folyamatosan tekernek a mókuskerékben, de valahogy soha nem jutnak előbbre, addig mások kitartóan és mosolyogva menetelnek a céljaik felé?
.

Nem, nem azokról van szó, akik szerencsések, mert olyan családba születtek, kegyes volt hozzájuk a sors, mert vagyonokat örököltek, vagy jól kötöttek házasságot. Azokról van szó, akik ugyanolyan környezetből jöttek, ugyanolyan problémákkal kellett szembenézniük, mégis jobb válaszokat adtak a kihívásokra.
.
Hogyan csinálták?
.
A válasz a Belső Erő. Az az erő, ami ott él mindenkiben. Amelynek felszabadításával hegyeket mozgathatunk meg, amelynek életre hívásával megszűnik a lehetetlen. A Belső Erő nem kiváltság, hanem elemi részünk, mégis kevesen képesek a tudatos használatára. De mint minden képesség, ez is tanulható.
.
Hiteles és őszinte előadók inspiráló történetein keresztül fedezheted fel Te is a saját Belső Erődet, és gyakorlatba ültethető módszereket kapsz az irányításához.
.
Egy nap, ami Neked szól, hogy a többi napod Rólad szóljon.

Kiknek szól a Használd fel Inspirációs nap?

Néhány gondolat, ami segíthet eldöntened, hogy itt van-e a helyed:

 • Olyan vagy, aki édesanyaként, feleségként, háziasszonyként és a munkájában is helyt szeretne állni, de kihívást jelent számodra az egyensúly megtalálása.
 • Olyan Férfi vagy, aki megtanulta, hogy erősnek kell lennie, de a képmutatás helyett inkább valódi megküzdési stratégiákra van szükséged.
 • Olyan Ember vagy, aki nem akar már mások kiszolgáltatottjaként élni, de fontos számodra, hogy megőrizd az emberi értékeidet.
 • Olyan Terheket kaptál a múltadban, melyekkel nem tudsz mit kezdeni, de már nagyon szeretnél tőlük megszabadulni.
 • Olyan Emberi kapcsolatod van valakivel, mely nem épít, hanem sokkal inkább rombolja a lelkedet, és szeretnél végre kiállni magadért.
 • Olyan Kilátástalannak tűnő élethelyzetben vagy, melyben eddig minden kétségbeesett próbálkozásod kudarcba fulladt, és nagyon szeretnéd újra teljes embernek érezni Magad.
 • Olyan Elakadásod van, melyen eddig hiába próbáltál túljutni, és szeretnél konkrét módszereket kapni a megoldáshoz.
 • Olyan Útkereső vagy, aki megszabadulna már a társadalmi elvárásoktól és a neveltetés terheitől, és szeretnéd végre megtalálni a szívből jövő saját utadat.

Ha a fentiek valamelyike igaz Rád, akkor rengeteg fontos felismerést, gondolatot és eszközt hozhat számodra ez a nap. Sok szeretettel várunk, hogy személyesen megtapasztald, mit jelent a Belső Erőd felszabadítása.

Miért érdemes eljönnöd az Inspirációs napra?

✅ Mert olyan emberek gondolatait ismerheted meg, akik nem könyvből tanulták az életet
.
✅ Mert egy olyan közösség tagja lehetsz, akik nem csak beszélnek, hanem cselekednek is
.
✅ Mert lehet, hogy pont most jött el az ideje, hogy Te is felszabadítsd a Belső Erődet!

Miről szól ez a nap?

5 hiteles előadó

Akik nem könyvből tanulták az életet, hanem személyesen élték meg azt, amiről beszélnek

6 inspiráló előadás

+ 2 izgalmas beszélgetés az előadókkal, a közönség kérdései alapján

3 fontos terület

– Személyes fejlődés
– Emberi kapcsolatok
– Munka, hivatás

AZ ELŐADÓK

Szily Nóra

Pszichológus, újságíró, 30 év kommunikációs és médiatapasztalat.
.
Több, mint ezer nagyinterjú – televízióban, rádióban, print és online, valamint színpadon.
.
Több száz talk show és kerekasztal beszélgetés, konferencia, sajtótájékoztató moderátora. Kampányok kreatív résztvevője, arca.
.
Évekkel ezelőtt kilépett a stúdiók világából, és visszatért gyökereihez – a pszichológiához. 21. századi tudással felvértezve magát, folyamatosan tanulva pszichológiai, inspirációs,  fejlesztő előadásokkal járja az országot – cégek, közösségek, kulturális központok meghívására kommunikációs, önismereti, burnout-megelőző és médiatréningeket tart.
.
Végzettség: pszichológus, executive coach, IMX személyiséganalitika konzultáns, újságíró.

Nézd meg Nóra interjúját a Használdfel.hu alapítójával, Kocsis Gáborral:

Szalai Kriszta​

Az ember, aki nem csak a fotelból beszél. Talán nincs is nála állhatatosabb képviselője az elesettek, különösképpen a hajlék nélküliek ügyének a magyar művészvilágban.
.
Második éve játsszák az általa írt és rendezett Maradjunk annyiban című darabot. De Szalai Kriszta társadalmi szerepvállalása nem áll meg a színpadon. Sokkal inkább életforma ez, mint szerepvállalás.
.
Tíz éve indította Kapcsolda nevű programját, amely a sérült gyerekek családjának segít, rendszeresen szervez gyűjtőakciókat hátrányos helyzetű családoknak, az említett darab színpadra vitele előtt pedig maga is az utcára költözött.
.
A színésznő nem valamiféle romantikus szemüvegen keresztül szemléli a hajléktalanság helyzetét. Azt vallja, hogy az elesettek ügyében mindkét felet edukálni kellene; a többséget valódi empátiára tanítani, a hajlék nélkülieket pedig arra, hogy higgyék el: nem ezt érdemlik, képesek rá, hogy visszakerüljenek a munka világába.
.
Mindent úgy néz Kriszta, mint életfeladatot, mi a dolga vele, s ezt tanítja másoknak is.

Márton-Koczó Ildikó

Az okvagyok.hu alapítója. Elkötelezett vezető-, és készségfejlesztő, aki az ICF (International Coach Federation) legmagasabb nemzetközi minősítésével, MCC (Master Certified Coach) rendelkezik.

Hisz abban, hogy a tudatos önismeret-, és készségfejlesztés elősegíti a minőségi életet. Bár legtöbb ügyfele az üzleti szférában dolgozik, büszke arra, hogy több civilszervezet vezetői csapatát is pro bono fejlesztheti.

Több mint 20 éves üzleti tapasztalata van.

Publikált könyvei: Karrierklinika (2007), Lélekprofit (2011), Az 50 legjobb magyar üzleti döntés és 15 a legrosszabbak közül (2013), Sztoriprofit – félszáz ütős sztori és a történetfeldolgozás módszertana (2015), Self-Menedzser, 91 eszköz és tipp, hogy még jobb vezető légy (2016

Kurucsai Szabolcs

“Az előadáson saját életemről mesélek és arról, ahogy az megváltozott, amikor 35 éves koromban elveszítettem a látásomat. Elmesélem, hogyan éltem ezt meg, hogyan léptem tovább, mi visz előre, miből építkezem. Beszélek a mindennapjaimról és azokról a szituációkról, amik soha nem történtek volna meg, ha még ma is látok. Mégis, talán mások életéhez is hozzátettek valamit. Meg kellett tanulnom új, más perspektívá(k)ból néznem az életemet, hogy át tudjam lépni azokat a korlátokat, amik – bár korábban ismeretlenek voltak -, valójában legyőzhetőek.

Az élet rendkívül sokoldalú, mindenki másként éli meg. Az előadásaimon azt szeretném megmutatni, amikor a vizualitás háttérbe szorul. Az ember az információk 80 %-át látvány útján, a szemén keresztül gyűjti be.

– De mi történik, ha erre az érzékszervünkre nem hagyatkozhatunk?
Hogyan találjuk meg újra a helyünket, hogyan válik valami, ami mások számára látható, sötétben is érzékelhetővé?
– Nehéz helyzetekben hogyan találjuk meg a jó megoldást?
– Talán olyan dolgokat is átélhetünk, amik mellett eddig elmentünk.”

A korábban sikeres vállalkozó elengedte, amit el kellett engednie, de ragaszkodott az élet szeretetéhez. Megtanult masszírozni, szerelmes lett, kitanulta a szakács szakmát, majd barista lett. Soha nem látta a feleségét, sem az általa kreált ételeket, de élvezi az élet minden ízét. A kávéját és az életet is habbal szereti.

“A CSELEKVÉS AKADÁLYOZÁSA ELŐRELENDÍTI A CSELEKVÉST. AMI AZ UTADBA ÁLL, AZ LESZ AZ ÚT MAGA!” (Marcus Aurelius)

Kocsis Gábor

Mentális segítő, coach, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a hasznaldfel.hu oldal alapítója és írója.

De ezek csak címkék, melyeknél sokkal fontosabbnak tartja azt, amiben hisz: minden tapasztalatunkat fel tudjuk használni önmagunk fejlesztésére és az életünk szebbé tételére.

28 évesen nézett szembe a halállal egy stroke formájában, mely rengeteg felismerést és fontos tapasztalatot hozott számára. Azóta írásain keresztül és személyesen is azt az életszemléletet tanítja, mellyel az akadályainkból építőköveket formálhatunk.

Nehéz helyzetekből való felállásban, emberi kapcsolataink rendezésében, önmagunk megismerésében, belső egyensúlyunk megtalálásában és megőrzésében segít érthető formában, hatékony módszerekkel.

Emellett olyan közösséget épít, amelyet saját életükért felelősséget vállaló, egymást elfogadó, egymással empatikusan véleményt cserélő emberek alkotnak.

Milyen haszna van életed legkeményebb helyzeteinek? Nézd meg ebben a videóban:

Mit kapsz az előadóktól?

Nórától

Több évtized tapasztalatára épülő tudást, felismeréseket és eszközöket, melyekkel megérted, miért nem tudtad eddig meghúzni a saját határaidat, és megtanulod, hogyan teheted ezt meg.

Krisztától

Őszinte, személyes történeteket és a mindennapjaidba építhető módszereket, melyekkel még a legnehezebb körülmények között is visszatalálhatsz a lelki békédhez.

Ildikótól

„Aha” élményeket és gyakorlatban is működő tippeket, trükköket, melyekkel még gyorsabban és még hatékonyabban haladhatsz a céljaid felé.

Szabolcstól

Meghökkentő személyes tapasztalatokat, és egy teljesen új perspektívát, mely alapvetően megváltoztatja, hogyan tekintesz majd a saját nehézségeidre.

Gábortól

Tapasztalatokra épülő, kemény mélypontok során megérett szemléletmódot, mely az emberi kapcsolataidban és életed kihívásainak megoldásában nyújt hatékony segítséget.

Hogyan változik meg az életed a Belső Erőd felszabadításával?

 • Magabiztosabbá, határozottabbá válsz a munkádban és a magánéletedben
 • Életed nehézségeiben meglátod a lehetőséget
 • Megtanulsz nemet mondani, nem akarsz már mindenkinek megfelelni
 • A saját utadat járod, nem azt, amit mások kijelölnek számodra
 • Felismered, amikor ugyanazokat a köröket futod az életedben, és megtanulsz kilépni belőle
 • Újra megtapasztalod, milyen mosolyogva felkelni reggel

Így látják azok, akik már részt vettek valamelyik »Használd fel« programon

Megfogalmazhatatlanul nagy szabadságot, boldogságot, erőt, bátorságot, önbizalmat, értékes barátokat adott számomra ez a program. Több évtizede küzdöttem a nehéz gyermekkor hátrányaitól. Ebből kifolyólag az életem több szempontból zsákutcába futott. Pedig A-Zs ig becsületesen, erőt, kitartást nem sajnálva mindent megtettem a megoldás érdekében. “Eddig a pillanatig“ sikertelenül! Viszont Gábortól és a csapattól visszakaptam az Életem! Ettől nagyobb ajándék a világon nem létezik! Nagyon nagy respect és ölelés Neked – Nektek! Köszönöm!!! (Angéla)

Olyan társaságban voltam, ahol újra éreztem, hogy értékes vagyok. Hogy kedvelnek, hogy nem a hibáimat nézik és keresik. Hogy nem fölém akarnak kerekedni, lenyomni, hanem segíteni, megérteni. Nagyon jó érzés volt. (Mayer Kriszta )

Nagy feltöltődést adott a programon való részvétel. Megerősödve jöttem haza, már nem érzem magam döntésképtelennek. Jól döntöttem, amikor jelentkeztem, megéreztem hogy életem végéig bánni fogom, ha nem leszek ott, pedig nem sejtettem, hogy milyen is lehet egy ilyen program. Mondhatom csodálatos, felemelő érzés, jót tett a lelkemnek. Csak ajánlani tudom mindenkinek. (Éva )

Egy olyan “szemüveget” kaptam Gábortól és a programtól, aminek a segítségével más szemszögből, más érzelmi viszonyulással tudom szemlélni önmagamat, a környezetemet, a megélt helyzeteket – ami segít kimozdulni az “áldozat” szerepből, az önsajnálatból, a múltban ragadásból. Bár a “szemüveg” adott, azért a “tisztítása”, a “hordása” az én felelősségem marad. (Anita)

Új ismereteket szereztem a problémamegoldás területén. (Nándor)

.

Nagyon sok kétségemre választ kaptam, magabiztosabb lettem. (Csilla)

.

Egy új perspektívából tudtam rátekinteni az életemben felmerült nehézségekre. Használható, kis gyakorlással elsajátítható megoldási eszközöket kaptunk. Könnyen érthető módon. (Diána)

Fő problémám a múltam megértése, elfogadása volt. A program új irányt, új lehetőségeket adott a korlátaim lebontására. (Edit)

.

Értékes, egyedi megközelítésű gondolatokat, tanácsokat, kedvességet, nyitottságot, elfogadást, hitelességet, AHA élményeket, tükröket kaptam. (Szilvi)

Gyakori kérdések

Miben különbözik a Használd fel Inspirációs nap egy motivációs naptól?

Ez a program nem a motivációd felturbózásáról szól. Nem egy néhány óráig tartó motivációs löketet adunk Neked, hanem a tartós változáshoz szükséges eszközöket, módszereket és szemléletmódot kapsz. A cél egyszerű: a saját Belső Erőd felismerésével és felszabadításával, nem másoktól kapott motivációs bonbonokra szorulva, hanem teljes emberként haladsz előre az utadon.

 

Hogyan térül meg nekem, ha eljövök?

A jóllét, a lelki béke, a konfliktuskezelés, a nehéz helyzetek kezelési képességének megtérülését nehéz lenne közvetlenül mérni. A hiányukat azonban egyből érezzük, hiszen a frusztráció, a kétségbeesés, vagy az elakadás érzése mindannyiunk számára ismerős. Ahogy a fizikai egészségünk fontosságát is többnyire akkor ismerjük fel, amikor elveszítjük azt, úgy a lelki egyensúlyunk és a hatékony problémamegoldó képességünk jelentőségére is a hiányuk esetén jövünk rá igazán. Eredményekben, sőt, gyakran akár pénzben is kifejezhetővé válik az Önmagadba fektetett munka megtérülése, de a „rendben vagyok” érzés adja meg igazán a választ a kérdésedre.

 

A munkámban is hasznosíthatom a hallottakat, vagy csak a magánéletemben?

A két terület elválaszthatatlanul összefügg egymással. Ha bármelyik területe nincs rendben az életednek, az felborítja az egyensúlyodat, és más területekre is kihathat. A Használd fel Inspirációs napon ezért nem is választjuk külön az üzleti és a magánéleti kérdéseket, mert mindegyik megoldásához a kulcs az Ember. Vagyis Te magad. Olyan gondolatokat, módszereket és eszközöket kapsz ezen a napon, amelyekkel hatékonyan haladhatsz előre a magánéletedben és a munkádban egyaránt.

 

A helyszínen is tudok jegyet venni?

A jegye(i)det elővételben tudod megvásárolni, a helyszínen már nem történik jegyértékesítés. A helyek száma korlátozott, pótjegyeket nem tudunk biztosítani. Ha még gondolkodsz rajta, hogy részt vegyél-e, akkor érdemes minél előbb meghoznod a döntést, hogy biztosan ne maradj le a rendezvényről.

NEM fogod jól érezni Magadat ezen a napon, ha:

.

A panaszkodás a kedvenc elfoglaltságod, és a változtatás minden lehetőségét elutasítod
.
Az életed alakulásáért kizárólag másokat tartasz felelősnek
.
Mázlista kivételnek tartod azokat, akik kimásztak életük legmélyebb gödréből
.
Megelégszel az egy mondatos bölcseletekkel, amelyek mögül hiányzik a tapasztalat

Imádni fogod ezt a napot, ha:

.

Komoly kihívással nézel szembe jelenleg, de nem érzed még Magadat elég erősnek ahhoz, hogy megküzdj vele
.
Inspirálódni, feltöltődni szeretnél, egy új perspektívából szemlélve az életedet, és szeretnéd felfedezni a saját Belső Erődet
.
Még nem tudod megfogalmazni, mi nincsen rendben az életeddel, de szeretnéd kideríteni, és nyitott vagy a változásra
.
Hiteles, őszinte történeteket szeretnél hallani arról, hogy hogyan lehet csodának tűnő változásokat elérni az életedben – és hogyan válik ez a csoda természetessé idővel

A program

A rendezvény háziasszonya: Szily Nóra

09:30-10.00
Regisztráció

.
10:00-10:15
Köszöntő, Útmutató (hogyan lesz számodra hatékony ez a nap)

.
10:15-11:00
Kocsis Gábor

Az elengedés csapdái – Hogyan mérgez az álbölcsesség köntösébe bújtatott maszlag

.

11:00-11:45
Kurucsai Szabolcs
Ne láss sötéten – Hogyan álltam talpra, miután 35 évesen megvakultam
.

11:45-12:00
Szünet
.

12:00-12:45
Márton-Koczó Ildikó
Hackeld meg a rossz szokásokat! – Hatékony lépések a siker és a jól(l)lét felé
.

12:45-13:30
Interaktív beszélgetés az előadókkal a közönség kérdései alapján
.

13:30-14:15
Ebédszünet
.

14:15-15:00
Szalai Kriszta
Amikor rád omlanak az élet terhei – Belső egyensúlyunk megőrzésének hatékony módszerei
.

15:00-15:45
Szily Nóra
Tanulj meg nemet mondani, hogy igent mondhass magadra. A megfelelési kényszertől mentes élet egyik fontos eszköze – átadom neked!
.

15:45-16:00
Szünet
.

16:00-16:45
Kocsis Gábor
Agyunk rejtett csapdái és erőforrásai – A korlátozó hiedelmektől az egészséges önbizalomig
.

16:45-17:30
Interaktív beszélgetés az előadókkal a közönség kérdései alapján
.

17:30-18:00
Zárás, kötetlen beszélgetés

JEGYÁRAK

Normál ár:

.6.990 Ft

————————–

Korán ébredők kedvezményével (időpontváltozás, a részletek később): 

5.990 Ft

————————–

Leggyorsabban ébredők kedvezményével, (időpontváltozás, a részletek később):

4.990 Ft

.

PLUSZ!

Az első 100 jegyvásárló között a rendezvényen kisorsolunk 3 db, az alábbi 3 könyvet tartalmazó könyvcsomagot:

Márton Koczó Ildikó – Sztoriprofit
Szalai Kriszta – Lélekre vetkőzve (Kereskedelmi forgalomban már nem kapható, Kriszta személyes készletéből ajánlotta fel a könyvét)
Kocsis Gábor – Beszélgetések a kutyámmal (A könyv őszre jelenik meg, a nyerteseknek a megjelenés után postázzuk.)

.