Lelki megújulás Balin

2020.04.21.-05.04.

Néha messzire kell menned ahhoz, hogy megtaláld Önmagad

Valami teljesen újra vágysz?

Valamire, ami kizökkent a hétköznapok rutinjából?

Valamire, ami segít eltávolodnod a problémáidtól – és a problémás emberektől?

Valamire, amire eddig nem szántál időt, mert nem tudtad, hogy időt nem szánni, hanem szentelni érdemes valamire?

Valamire, amiben még sosem volt részed?

Vannak utazások, amelyeknek a célja az, hogy eljuss egyik pontból a másikba.

Vannak olyanok, amelyek feltöltődést adnak Neked. És vannak olyanok – Földi utad során talán csak egy-egy – , amelyek megváltoztatják az életedet.

Bali önmagában olyan energiával rendelkező hely, ahol a látnivalók, az új élmények, a kulturális és spirituális programok garantálják a feltöltődést. Ez az utazás azonban nem csak a feltöltődésről és az élmények gyűjtéséről szól.

Nem csak arról, hogy hozzád hasonlóan nyitott és újdonságot kereső emberek társaságában végigjárhatod az Indonéz szigetvilág egyik legszebb szigetének látványosságait. Ez már önmagában is csodálatos tapasztalás, de ennél sokkal többet kapsz.

Itt nem átlagos turistaként leszel jelen. Miközben bejárod a Budapest-Bali-Budapest utat, valójában egy olyan utazáson veszel részt, amely a jelenlegi életedtől az álmaid megvalósítása felé vezet. Egy olyan élethez, amiben jól érzed magad – nemcsak akkor, amikor kizökkensz a hétköznapjaidból, hanem tartósan, minden egyes nap.

Egy olyan élethez, amit önmagaddal egyensúlyban és a körülötted lévő emberekkel harmonikus kapcsolatban élsz meg.

Ez az utazás Rólad szól. Arról, hogy rengeteg új élményben legyen részed. Arról, hogy nagyokat nevess és nagy felismeréseid legyenek. Arról, hogy mély beszélgetésekben vegyél részt hozzád hasonlóan értékes, hozzád hasonló nehézségekkel küzdő emberekkel. Arról, hogy személyes segítséget is kapj a csoportot kísérő lelki segítőtől.

A lelki utazás célja: Önmagad

Megszabadulsz a fölöslegesen cipelt lelki terheidtől.

Megismered és megérted, hogy melyek azok a külső hatások, amik a neveltetésed, a társadalmi elvárások vagy a korábbi tapasztalataid miatt korlátozzák az életedet.


Megtanulod
megváltoztatni a régi gondolati sémáidat, felülírni a korlátozó hiedelmeidet, és lehetőségekké alakítani azt, amibe sokan csak beletörődnek.


Találkozol valódi önmagaddal – a Belső Gyermekkel, aki nem másoknak akar megfelelni, hanem csak boldog szeretne lenni, és pontosan tudja, hogy mire van szükséged ehhez.

Kapcsolódsz a természettel – és közben megtanulsz jobban kapcsolódni önmagaddal és az emberekkel is.

Megerősödik a lelki önvédelmed. Nem mész már bele értelmetlen konfliktusokba, meghúzod a határaidat, és megválogatod azt, hogy milyen emberekkel veszed körbe magad.

Többek között ezeken a témákon dolgozunk együtt a workshopokon és a közös beszélgetéseken, melyeket kiegészíthetsz egyéni konzultációval is, hogy még személyesebb és még hatékonyabb segítséget kaphass a haladásodhoz.

A fizikai utazás célja: Bali

Bali nemcsak kikapcsolódás, hanem alkalom a világ zajától elszigetelt tisztulásra, a legmélyebb lélek-utazásra, egy “tudati” váltásra, magasabb szintű haladásra.

A lélek tápláléka a szellemi elmélyülés. Ezt kínáljuk neked ezen a különleges, spirituálisan letisztult helyen – az Istenek szigetén.

Bali földrajzi adottsága lehetővé teszi az elvonulást, az “elszigetelődést” mindattól, ami megszokott az életedben és lehetőséget nyújt – már önmagában is – az újjászületésre.

Miért Bali?

Talán mert azon csodálatos helyek egyike, ahova elvonulni érdemes.

Talán mert földrajzilag alkalmas arra, hogy a világtól elzártnak és védettnek érezzük magunkat, vagy mert olyan energiákat képes akkumulálni, amelyek elegendőek lennének az egész bolygónak…

De az is lehet, hogy azért, csak mert szép, és kellőképpen szent ahhoz, hogy a múlt megkövesedett darabjait egy olyan helyen szórjuk szét, ahonnan nem viszi tovább a szél, és nem fertőz kollektív tudatként, vagy mert titoktartóak a szent helyek – igazi “erdőmélyi” rejtekek.

Tán az is lehet, hogy azért Bali, mert az itteni papok úgy érintik meg az ember homlokát, hogy ujjuk nyomán minden ránc kisimul, és még azért is, mert kellőképpen messze van ahhoz, hogy az utazó átélhesse, hogy teste vezeklésével előkészíti lelkét az elengedésre, majd pedig a felemelkedésre.

...és amiért még érdemes

Balin megünneplik a spirituálisan törekvőket. Számtalan olyan rituálé és szertartás van, amely ünneppé teszi a lélekutazást. A sok gyönyörű látványosságon kívül olyan bennfentes helyekre, ceremóniákra visszük el a jelentkezőket, amelyek egyszerű turistaként elérhetetlenek. Olyan Szent emberekhez látogatunk el, akik kizárólag a program koncepciója és hitelessége miatt fogadnak bennünket csoportosan, hogy áldásukkal és beavatásaikkal segítsék az “utazókat”.

Ázsia önmagában is tanítás. Tanítása abban rejlik, hogy az ego kikerül komfort zónájából és más impulzusoknak veti alá a megszokásoktól alvó tudatot. Újra az észlelésben kell lenni, a percenkénti felfedezésben, azokban a döntésekben, hogy szeretem, vagy nem szeretem, elfogadom, vagy nem tudom, kényelmes vagy félelmetes, megeszem, vagy nem ismerem. Mintha az ember újra születne és próbálna berendezkedni egy új világba, mintha újra tanulná az életet, de a fixált mindennapi rutin ebben gátat emel.

Az új helyzetek felbukkanása, és az ellenállás világít rá azokra a területekre, amelyekhez soha nem nyúlunk. A környezetváltozás és egy új kulturális háttér tudja csak felszínre hozni a rögzített és megragadt sablonokat, hogy az ember ráébredjen a ragaszkodás íztelenségére.

Ismerd meg a szervezőket

Farkas Erika
Balin élő utazásszervező, túravezető
Erika bemutatkozása

Kocsis Gábor
mentális segítő, coach, stroke túlélő
Gábor bemutatkozása

Részletek és jelentkezés

A minőségi program érdekében a helyek száma korlátozott. A maximális létszám (20 fő) elérésekor a jelentkezést dátumtól függetlenül lezárjuk, ezért ha szeretnél jönni, érdemes minél előbb jelentkezned. Így a repülőjegyen is sokat tudsz spórolni.

Jelentkezési határidő: 2020. március 31.*

*A minőségi program érdekében a helyek száma korlátozott. A maximális létszám elérésekor dátumtól függetlenül lezárjuk a jelentkezést.

Részvételi díj: 1070 Euro/fő
Előleg fizetése: 500 Euro jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással
Hátralék fizetése: 570 Euro kifizetése helyben, készpénzben az első ismerkedési napon

A részvételi díj tartalmazza:

 • 13 éjszakára elhelyezés hangulatos, balinéz stílusú /két ágyas/ koedukált bungalókban, trópusi dzsungel környezetben, patak és rizsföldek tőszomszédságában (medence, étterem a szállás területén, díjmentesen használható WiFi)
 • reggeli a szálláson
 • retúr reptéri transzfer (amennyiben a csoporttal együtt történik az érkezés/távozás)
 • 4 egész napos kirándulás
 • utazás privát busszal, benzin, parkolási jegyek
 • helyi idegenvezető és a magyar nyelvű túravezető
 • összes belépőjegy a kirándulások alatt
 • Szervezett programokon való részvétel:
 • Elméleti és gyakorlati foglalkozások Kocsis Gábor mentális segítővel a belső egyensúly megtalálása, a másokkal szembeni lelki önvédelem és a nehézségek lehetőségekké alakítása témakörében. Egyéni igény szerint személyes konzultáció lehetősége.
  • Vadvízi evezés (rafting) / batikolás
  • Virágfelajánlások készítése egy balinéz családnál
  • Rituális tisztító szertartás egy balinéz hindu templomban és szent forrásban (virágfelajánlások)
  • Adományok a templomokban és rituálé alatt

A teljes időtartam alatt magyar tolmács tart a csoporttal.

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • retúr nemzetközi repjegy, illetékekkel (220-280 ezer HUF, a foglalási időponttól függően)
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
 • személyes kiadások
 • reggelin kívüli étkezések (ebéd, vacsora)
 • fakultatív programok költségei

Jelentkezési szándékodat Farkas Erikánál, az oriannabalitours@gmail.com email címen tudod jelezni. Ha bármilyen kérdésed van, arra is örömmel válaszolunk. Nagy szeretettel várunk. 🙂

Erika és Gábor

Írásaim

Párizstól félni
Mindnyájunknak vannak mélyen gyökerező félelmei. Van, aki attól fél, hogy meghal, van, aki a szegénységtől, a magánytól, vagy épp egy
Részletek »
Miért jó, ha elbuksz (úgyis el fogsz)
Megteszel mindent, amit csak tudsz. Küzdesz, mindent jól csinálsz és érzed, hogy most sikerülni fog. El fogod érni a célodat,
Részletek »
A szerzetes és a fing – avagy a megvilágosodáshoz nem vezet mozgólépcső
Szeretjük a könnyű utakat. Szeretünk kész megoldásokat kapni, vagy ha teszünk is valamit a siker érdekében, akkor is igyekszünk minél
Részletek »
Az egyetlen vagyonod
Rengeteg mindened van, igaz? Családod, barátaid, lakásod, pénzed, ruhád, számítógéped… Sokáig tudnád sorolni, ebben biztos vagyok. Ahogy abban is, hogy
Részletek »
Vidd ki a szemetet (ha élni akarsz)
Valami visszahúz. Szeretnél boldog lenni, de nem megy. Szeretnél jól kijönni a körülötted lévő emberekkel, de minden próbálkozásod hiábavaló. Szeretnél
Részletek »
A különleges örökség
Sokszor értelmezzük félre azt, ami történik velünk. Csapásként, végzetes tragédiaként fogjuk fel, sajnáljuk és sajnáltatjuk önmagunkat, pedig minden nehézség az
Részletek »
Hiába finom, ha belehalsz – avagy honnan tudod, hogy mérgező kapcsolatban vagy
A legtöbb kapcsolat nagyon jól indul. Szinte ideálisan. Ennek persze jó oka van: sok benne a hazugság. De még ha
Részletek »
A Nap és a Szél története – avagy hogyan hassunk embertársainkra
Emberi kapcsolataink egyik legnagyobb kihívása az, hogy hogyan kezeljük a véleménykülönbséget. Hogyan tudunk hatással lenni arra, aki fontos számunkra –
Részletek »
A jószívű emberi roncsok kultúrája
Ártani másoknak nemcsak közvetlen úton lehet. Megteheted ezt úgy is, hogy feláldozod magadat annak reményében, hogy ezzel segítesz valakinek, valójában
Részletek »
Engedd el mind! – avagy a divat-spiritualitás csapdája
Manapság kifejezetten menő dolog spirinek lenni. Minimális energiabefektetéssel el lehet bújni egy-egy hangzatos, kontextus nélkül bárhogyan értelmezhető, kifejezetten bölcsnek tűnő
Részletek »