Nem kell sok ahhoz, hogy egy álom végleg semmivé váljon. Elég egy rossz mozdulat, egy pillanatra elvesztett figyelem, vagy egy katasztrofális kimenetelű közúti baleset. Egyetlen pillanat az egész, és egy több évtizeden keresztül felépített élet összeomlik. Nem kell sok ahhoz, hogy aki padlóra került, az ott is maradjon.
Mindennapi_MotivacioEvgeny Smirnov erős, edzett, tehetséges és rendkívül sikeres break táncosként a húszas éveinek elejére 30 kupát és érmet gyűjtött be, és semmi jelét nem mutatta annak, hogy bármi is megtörje a lendületét. Valami mégis megtörte.
2012 tavaszán Evgeny motorozás közben autóval ütközött. A balesetet túlélte, de eszméletlen állapotban szállították kórházba, ahol súlyos kettős nyílt sípcsonttörést állapítottak meg. Ennek ellenére egy hétig kellett várnia, mire a megfelelő kezelést biztosító osztályra kerülhetett – azonban már késő volt: a lába üszkösödésnek indult.
Evgeny tánckarrierje derékba törni látszott. Jobb lábának amputálása után nehéz volt elképzelni, hogy valaha is kiáll újra a színpadra, az pedig pláne hihetetlennek tűnt, hogy bármi emlékezeteset tudjon nyújtani. Legalábbis sokak számára hihetetlennek tűnt. Evgeny számára nem.
Evgeny_Smirnov_1
Evgeny_Smirnov_2
Evgeny_Smirnov_3
(h/t: youtube, rt, yahoo)
A 25 éves fiatalember úgy döntött, hogy nem mond le az álmairól. Őt nem fogja megállítani semmi – még a lábának elvesztése sem. És ahelyett, hogy kesergett volna romokba dőlt életén, elkezdte újra felépíteni azt. A rehabilitáció után újra edzeni kezdett, és a helyzetéhez alkalmazkodva megerősítette karjait és épen maradt lábát. Három évvel később, idén ősszel egy orosz tehetségkutató műsorban tűnt fel párjával, és amit ott mutatott, azt nehéz lenne szavakkal leírni. Inkább nézd meg Te is, mert nagyon megéri.

Nem kell sok ahhoz, hogy egy álom végleg semmivé váljon. Mindössze egyetlen döntés, ami úgy szól: lent maradok. És egyetlen döntésen múlik az is, hogy amikor úgy érzed, mindent elvesztettél, és nincs már erőd felállni, akkor felnézel, és csak annyit mondasz: Nem érdekel. Megcsinálom.
Megcsinálod, mert így döntöttél. Megcsinálod, mert képes vagy rá. És megcsinálod, mert senki és semmi nem tarthat vissza, hogy megvalósítsd az álmaidat.
Nagy köszönet Zsófinak, hogy figyelmembe ajánlotta Evgeny történetét. 🙂

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

A gyerekek követik az álmaikat. Őket még nehéz lebeszélni arról,
Tovább
„Neki azért sokkal könnyebb – hiszen már így született.” –
Tovább
Elmesélek Nektek egy történetet. Egy kisgyermekről szól, akivel nagyon kegyetlenül
Tovább
Túl sok az oltás. Tényleg. Ez így sehová sem vezet.
Tovább
Mindig olyan szépen kezdődik. Szerelem, vágy, remény, hajnalig tartó őszinte
Tovább
Vannak vicces dolgok. És vannak halálos dolgok. Aztán olyan is
Tovább

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük