Vannak olyan emberek, akiknek a történetét nehéz lenne bármiféle érzelmi reakció nélkül meghallgatni. Ilyen ember Amy Purdy is. A lány szinte mindent elvesztett: mindkét veséjét, a lépét, a hallását a bal fülére, és térdtől lefelé mindkét lábát. Az orvosok 2% esélyt adtak a túlélésére. Miközben ő kómában feküdt, kiderült, hogy egy fertőző agyhártyagyulladásnak köszönhette élete összeomlását.
Amy 19 éves volt ekkor. Tele életenergiával, tervekkel, álmokkal, és mérhetetlen szabadságvággyal, amit végre ki is élhetett, mert felnőtt élete pont úgy indult, ahogyan azt elképzelte. Aztán nagyon nem úgy folytatódott.
A 2% esély ellenére életben maradt, de egy olyan élet várt rá, amilyet senki nem kívánna magának. Az álmait eltemetve, rokkantan, még a legegyszerűbb teendőkkel is küszködve kell majd valahogy túlélnie a napjait, és esélye sincs arra, hogy valaha is teljes embernek érezze magát.
Dönthetett volna így. Ez lett volna a legegyszerűbb döntés az életében, hiszen semmit nem kellett volna tennie érte, és még magyarázkodnia sem kellett volna, hiszen mindenki sajnálkozva megértette volna.
Amy azonban máshogy döntött. Ő más történetet szánt magának. Hogy mennyire, azt ebben a rövid, de annál döbbenetesebb előadásában mondta el:

Csodálatos, amit ez a fiatal lány véghezvitt. Egy teljes összeomlás után visszatért az életbe, sikeres sportoló lett, modellkedik, járja a világot, saját vállalkozást indított, és az álmait egytől egyig megvalósította. Egészen más úton, mint ahogy képzelte, de megvalósította.
Mert úgy döntött, hogy nem áldozat lesz, hanem mindazt, ami történt vele, felhasználja a saját fejlődésére.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Ha szeretnél tartós változást elérni az életedben, Neked szól a személyes segítségem. Várlak szeretettel.

3 Comments

 1. Mária

  Kedves Gábor !
  Megható volt a történet és csodálatos ahogy a kislány talpra állt. De a szülöi segitség és az anyagi támasz is felbecsülhetetlen. Még nekem is segitet egy két elejtet szó aminek hasznát tudom venni Hálas köszönet érte hogy feltette

 2. Poszeidonna

  Kedves Gábor!
  Azért azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy ez a szintű talpraállás megfelelő anyagi háttér nélkül lehetetlen.
  (Amivel természetesen nem azt akarom mondani, hogy a talpraállás csak pénz kérdése.)

 3. Angéla

  Kedves Gábor! Köszönöm szépen, hogy bemutattad e csodás életútat egy csodálatra méltó emberrel. Története mindenki részére hatalmas erő, segítség lehet az újrakezdés, küszöbén. Hálás köszönet érte!!!☺
  Legyen nagyon szép napod!!!😊

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 4 =