Mindent egyszerre! Méghozzá most azonnal!
A legtöbben így állnak hozzá az élethez. Azonnali eredmények és gyors siker legyen, persze minél kevesebb erőfeszítés árán. Mára már egész iparágak és társadalmi berögződések épülnek arra a hitre, hogy mindez elérhető, hogy a világ így működik. És ez természetesen nemcsak saját céljainkra vonatkozik, hanem a másokkal szembeni elvárásainkra is. Erről szól az alábbi történet, mely egy kevéssé ismert rövid epizód a huszadik század egyik legnagyobb tudósának életéből.
*****
A már idősödő Einstein a Princetoni Egyetemen betöltött állása mellett valamilyen kikapcsolódásra is vágyott, ezért egyik kollégája javaslatára elhatározta, hogy kipróbálja a golfot. Bele is vágott, azonban már az első alkalommal egyből kiderült, hogy a relativitáselmélet atyja ebben bizony nem őstehetség.
golf
Ahogy egyre csak elbénázta az ütéseket, oktatója megállás nélkül újabb és újabb tanácsokat kiabált neki.
„Tartsa lefelé szegezve a fejét!”, „Egyenes a hát!”, „A térdek legyenek hajlítva!”, és így tovább, de mindhiába – Einstein képtelen volt egy jól sikerült ütést kivitelezni.
Így ment ez egészen addig, míg a tudósnak végleg elfogyott a türelme: felkapott néhány golflabdát és ingerülten oktatójához vágta azokat. A férfi kapálózva és ugrálva próbálta elkerülni a felé repülő golflabdákat.
„Ez most mire volt jó?!” – kiabálta a felbőszült oktató.
„Fiatalember!” – kezdte Einstein szigorú tekintettel. „Amikor egyetlen labdát dobok maga felé, elkapja. De ha egyszerre négy labdát dobok, egyiket sem kapja el. Amikor tanít, egyszerre csak egy instrukciót adjon!”
*****
Türelem, következetesség, fokozatosság. Ezekre lesz szükséged, ha tényleg komolyan gondolod, amit csinálsz. Felejtsd el az instant megoldások illúzióját! Ha igazán fontos számodra a célod, akkor készülj fel, hogy hosszú utat kell bejárnod érte.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Holnap
Holnap elindulok. Elindulok és megnézem mindazt a csodát, amit a
Tovább
3 perc az életért
Stroke. Tünetek és megelőzés. Sokszor hallottál már róla. Mégis jó
Tovább
Nekem ez jár
Igen, Neked ez jár. A meleg otthon, ahova hazatérhetsz, az
Tovább
Így fogom megváltoztatni a világot – és Te is
Amikor legutóbb bekapcsoltam a TV-t – úgy 5 éve lehetett
Tovább
A köpeny alatt kés lapul – gondolatok a passzív-agresszív emberek játszmáiról
Vannak olyan emberek, akik nem nyílt támadást intéznek az idegrendszered
Tovább
A sasfióka története
Talán túl sok az akadály, amivel meg kell küzdened. Talán
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük