Lefutni egy maratont szép teljesítmény. 180km-t letekerni bringán szintén az. A kettőt egymás után, egy 3.8km-es úszást követően végigcsinálni pedig igazán elismerésre méltó eredmény, bárki is éri el. Évről évre rengeteg fiatal teszi próbára állóképességét az Ironman versenyeken; sokan elbuknak, sokan sikeresen teljesítik. De egy valami biztos: ilyen kemény megmérettetés nem öreg embereknek való. Vagy nem biztos?
Mindennapi_MotivacioVan egy idős amerikai apáca, akit nem igazán érdekel, mások szerint mi biztos és mi nem, kinek mi való és mi nem. Ő Madonna Buder, akinek 84 évesen esze ágában sincs abbahagyni a versenyzést a korára, vagy bármi másra hivatkozva. Az, hogy a legidősebb Ironman-t teljesítő emberként már többször is világrekordot állított fel, csak mellékes. Őt valami más hajtja.

Madonna nővér nem most kezdte, de nem is túl korán. 47 évesen fedezte fel a futás, majd a triatlon iránti szenvedélyét, és 55 éves kora óta vesz részt Ironman versenyeken.

Hit, kitartás és megalkuvás nélküli következetesség. Erre épített, és amit felépített, az egészen csodálatra méltó: több mint 350 triatlon versennyel a háta mögött a számláló még mindig nem állt meg. Ennek pedig egyetlen oka van: Madonna Buder nem öreg. Ő lélekben és fejben fiatal maradt, a teste pedig engedelmeskedik. A test mindig engedelmeskedik.
Hogy mennyire, azt az alábbi rövid videó is bizonyítja (angolul nem tudóknak is érdemes beletekerni, hogy lássák mozgásban az akkor 80. életévéhez közeledő „Vas nővért”):

Kifogások nélkül folyamatosan haladni a cél felé. Ez csak így megy. Akár idős vagy, akár fiatal, csak rajtad áll, hogy öreg vagy-e. Mert öreggé akkor válik az ember, amikor megáll a fejlődésben, amikor letesz a céljairól, és amikor hagyja, hogy a szenvedélye meghaljon benne.
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk,
hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
George Bernard Shaw
Hatalmas köszönet Nórinak, aki már nem először hívta fel a figyelmemet egy inspiráló történetre. 

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Lefelé csúszni mindig könnyebb, mint felfelé kapaszkodni. Míg az előbbihez
Tovább
Tudod, mi az, amire az emberek még a céljaik elérésénél
Tovább
Az emberi életnek van egy furcsa paradoxona: túl hosszú ahhoz,
Tovább
Attól még, hogy szeretnéd, a virág nem fog gyorsabban nőni.
Tovább
Nézz a szemembe. Mit látsz? Látod a fájdalmat, amit a
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük