Lefutni egy maratont szép teljesítmény. 180km-t letekerni bringán szintén az. A kettőt egymás után, egy 3.8km-es úszást követően végigcsinálni pedig igazán elismerésre méltó eredmény, bárki is éri el. Évről évre rengeteg fiatal teszi próbára állóképességét az Ironman versenyeken; sokan elbuknak, sokan sikeresen teljesítik. De egy valami biztos: ilyen kemény megmérettetés nem öreg embereknek való. Vagy nem biztos?
Mindennapi_MotivacioVan egy idős amerikai apáca, akit nem igazán érdekel, mások szerint mi biztos és mi nem, kinek mi való és mi nem. Ő Madonna Buder, akinek 84 évesen esze ágában sincs abbahagyni a versenyzést a korára, vagy bármi másra hivatkozva. Az, hogy a legidősebb Ironman-t teljesítő emberként már többször is világrekordot állított fel, csak mellékes. Őt valami más hajtja.

Madonna nővér nem most kezdte, de nem is túl korán. 47 évesen fedezte fel a futás, majd a triatlon iránti szenvedélyét, és 55 éves kora óta vesz részt Ironman versenyeken.

Hit, kitartás és megalkuvás nélküli következetesség. Erre épített, és amit felépített, az egészen csodálatra méltó: több mint 350 triatlon versennyel a háta mögött a számláló még mindig nem állt meg. Ennek pedig egyetlen oka van: Madonna Buder nem öreg. Ő lélekben és fejben fiatal maradt, a teste pedig engedelmeskedik. A test mindig engedelmeskedik.
Hogy mennyire, azt az alábbi rövid videó is bizonyítja (angolul nem tudóknak is érdemes beletekerni, hogy lássák mozgásban az akkor 80. életévéhez közeledő „Vas nővért”):

Kifogások nélkül folyamatosan haladni a cél felé. Ez csak így megy. Akár idős vagy, akár fiatal, csak rajtad áll, hogy öreg vagy-e. Mert öreggé akkor válik az ember, amikor megáll a fejlődésben, amikor letesz a céljairól, és amikor hagyja, hogy a szenvedélye meghaljon benne.
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk,
hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
George Bernard Shaw
Hatalmas köszönet Nórinak, aki már nem először hívta fel a figyelmemet egy inspiráló történetre. 

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Személyes segítség

Írásaim

Mindennapi Motiváció – Soha nem késő élvezni az életet
Változás. Az emberek jelentős részének ezzel van gondja. Vagyis magával
Tovább
Ne ülj már le! – 15 dolog, ami hasznosabb a TV-zésnél
Napi két-három-négy óra. Mennyi hasznos és valóban szórakoztató dolgot lehet(ne)
Tovább
Az elégedetlen gazda
Panaszkodni bárki tud. Sokan meg is teszik, sőt, akár sportszerűen
Tovább
A legerősebb fegyver
Kell egy szuperfegyver. Egy fegyver, ami erősebb az összes többinél.
Tovább
Az asszony és a madár – egy történet a mérgező szeretetről
Kevesen tudnak jól szeretni. Tudom, furcsán hangzik ez, de ha
Tovább
Az egér esete az egérfogóval – avagy a közömbösség csapdája
Mi közöm nekem ehhez? Más nyomora nem a Tiéd –
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük