Tanulni nem csak az idősebbektől lehet. Ha a büszkeség nem szorítja korlátok közé az agyad, bármilyen élőlényben tanítódra találhatsz. Ha figyelsz a körülötted lévő világra, sokszor a legváratlanabb helyről kaphatsz egy ötletet, motivációt, vagy élettapasztalatot.
A legutóbbi Mindennapi Motiváció történetben az élsportból hoztam példát: a barcelonai olimpián egy brit atléta példamutató kitartása megmutatta, hogy aki soha nem adja fel, az nem veszít. Most ismét sportról lesz szó, de egészen más megvilágításban. A tanítónk pedig nem egy élsportoló, hanem egy fiatal srác, Tommy Caroll, aki a gördeszkázás szerelmese. 10 éves kora óta gyakorol, és akárhányszor is esik le a deszkáról, mindig újra felkel, és folytatja. Mert ez az élete. Pedig neki az esés jóval többet jelent, mint legtöbbünknek, Tommy ugyanis 2 éves kora óta vak.
Sem én, sem Te, aki olvasod most az írásomat, nem tudjuk igazán elképzelni, milyen lehet vakon élni. Amit mi természetesnek veszünk, az egy vak embernek komoly kihívást jelent. Tommynak a gyalogos közlekedés is sokkal nehezebb, neki azonban volt egy álma: profi gördeszkás akar lenni. Ahogy az alábbi videóból kiderül, erről az álmáról nem volt hajlandó lemondani.

Mi az, ami korlátoz abban, amire vágysz? Mi a kifogásod, hogy nem küzdesz a céljaidért? Elfoglalt vagy? Beteg vagy? Túl öreg vagy? Az igazi korlátot nem ezek a kifogások jelentik, hanem saját félelmeid. Mindannyian félünk a kudarctól. Félünk, hogy leesünk vakon a deszkáról, és nem tudjuk, hova esünk. Nem hiszünk benne, hogy amire ma még nem vagyunk képesek, azt a jövőben el tudjuk érni. Pedig nincs egyenes út a sikerhez. Le kell esned és meg kell ütnöd magad időnként, hogy tovább fejlődj. A sikeres ember több kudarcot szenved, mint a sikertelen. Mert a sikertelen hamar feladja, míg a sikeres felkel, halad tovább, elbukik újra, felkel újra, és ismét halad tovább. Tommy saját szavaival:
„Mindig van egy lehetőség, hogy leküzdj egy akadályt, ha eléggé akarod.”
Akard leküzdeni! Ha most nem sikerült, az nem azt jelenti: Nem. Csak annyit jelent: Még nem

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Mindannyian elszenvedünk különböző nagyságú és intenzitású sérelmeket. Vannak, akiknek több
Tovább
Nemrég Mindennapi Motiváció címmel elindítottam egy sorozatot, melyben inspiráló történeteket osztok meg.
Tovább
Érdekesen működik az emberi agy. Amit nem képes befogadni, azt
Tovább
Elkötelezettség. Ez volt az első szó, ami eszembe jutott, amikor
Tovább
A problémák életünk részei. Mindannyian rendszeresen szembesülünk hol kisebb, hol
Tovább
Nem mindenki veszi észre magáról, hogy a bűzlő trágyadomb, amin
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük