Ott cseszik el a legtöbben, hogy könnyű megoldást akarnak. Mindegy mit, csak szűnjön meg a probléma.

Pedig a legtöbb probléma megoldása nem könnyű, hanem végtelenül egyszerű – és a kettő nagyon nem ugyanaz. A könnyű megoldásnál lehet a másikra mutogatni. Lehet a felelősséget hárítani, lehet ordítozni, befelé fordulni vagy bántalmazni. Mindegyik automatikusan működő képlet, amely követéséhez túl sok energia nem szükséges.

A könnyű megoldás viszont rendszerint mérhetetlenül túlbonyolított utakhoz vezet.

Egymás lelkének mérgezéséhez. Szenvedélybetegséghez. Játszmához. Szorongáshoz. Megcsaláshoz. Újabb és újabb körökhöz, amiket egyszer is sok lefutni, nemhogy leélni bennük egy egész életet. A könnyű megoldás könnyen lesz végzetes.

Az egyszerű megoldás ezzel szemben nem tartalmaz sallangokat.

Nincs benne makacsság, nincs benne elfojtás, nincs benne bosszúvágy vagy kényszerítő akarat. Ezért az egyszerű megoldás megvalósítása nagyon nem könnyű feladat.

Lord tanított meg rá, hogy egy probléma megoldása mennyire egyszerű is lehet.

Hogy nem kell mindent túlbonyolítani, nem kell mindig agyalni, nem kell mindenáron görcsösen ragaszkodni a megszokott sémákhoz. Mert megbocsátani, elköteleződni, őszintének lenni, múltat feldolgozni vagy önmagadért kiállni nem olyan bonyolult dolog.

Csak nehéz.

Nehéz szembenézni a félelmeinkkel, nehéz beismerni a gyengeségeinket, nehéz felismerni saját fejlődési lehetőségeinket. A képlet viszont egyszerű – és aki nyitott rá, az az életét is csodálatosan egyszerűvé teszi.

Mert már messziről felismeri a zsákutca táblát, és nem a könnyű megoldást keresi.

[ 139 bonyolult emberi problémára adom át Lord állati egyszerű megoldásait “Beszélgetések a Kutyámmal” című könyvemben. Mert mindig jól jöhet egy útmutató, amikor épp eltévedünk az Élet labirintusában. 🙂 ]

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Van az a pont, amikor érzed, hogy vége. Vagy azért,
Tovább
Tudom, ez elég szarul hangzik, de át lettél verve. Egész
Tovább
Ismerős a helyzet, gondolom. Jön, megszólal, Te meg fogod a
Tovább
Tegyük fel, hogy nincs esély. Persze ha rendszeresen olvasod ezt
Tovább
Érdekesen működünk mi, emberek. Logikus lenne azt feltételezni, hogy életünk
Tovább
Életünk során gyakran előfordul, hogy más emberek vagy külső körülmények
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük