Egy idő után már felismered a kritikus pontot. Mert túl sokszor lépted át korábban. Túl sok gyötrelmes időszak van már mögötted ahhoz, hogy egy újabba beleszaladj.

Luxussá válik az önfeláldozás.

Érezted eddig is, érezted egyre erősebben, amikor a kritikus pontot megközelítetted: érezted a testi és lelki fáradtságot, érezted a kétségbeesést, érezted, hogy nem lesz jó vége annak, hogy csak adsz, adsz, adsz magadból, visszaáramlás viszont nincsen.

Érezted, de maradt ugyanúgy minden.

Máglyára küldted magadat a kapcsolat, a munkahely, a barátság, vagy a célok rőzsehalmán. Mert nem gondoltad, hogy egyszer majd lángra kap úgy igazán. Érezted ugyan a füst szagát, érezted, hogy ami eddig csak meleg volt, az már kezdi égetni a húsodat, de hittél benne, hogy neked ott kell lenned, ki kell tartanod, adnod kell még többet magadból.

Aztán elleptek a lángok.

Egy idő után viszont már elkezdesz figyelni a füstre is. Az intő jelekre. A lehetőségeid beszűkülésére. A másik ember kommunikációjára. A saját fájdalmaidra. Az energiád folyamatos csökkenésére. Az egyre torzuló érzéseidre.

És megtanulod felismerni a kritikus pontot. Azt a pillanatot, amikor vagy kiadod magadnak az “Állj!” parancsot, és sürgősen leugrasz a máglyáról, vagy porrá égsz megint, mint már annyiszor.

Egy idő után már nem mérlegelsz.

Nem akarsz mindenkinek a kedvébe járni, nem akarsz bármi áron “jó ember” lenni, nem Te kullogsz az utolsó helyen a saját prioritási listádon. Mert rájöttél, hogy az életeddel játszol.

És már szó nincs arról, hogy minél többet nyerj; már csak az a cél, hogy minél kevesebbet veszíts el. Az önbecsülésedből, a lelki békédből, az egészségedből, az életedből.

Egy idő után már felismered a kritikus pontot. És innen tudod, hogy végre elkezdted szeretni magad.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Nemcsak az ételek között van olyan, amit nem vesz be
Tovább
Apátia. Ez vált társadalmunk átlagemberének alapállapotává. Unott, közömbös arccal vonulunk
Tovább
Van, hogy gyenge vagy. Nagyon gyenge. Sokan azt mondják rád,
Tovább
Ott állsz lefagyva. Leordította a fejed, megalázott a többiek előtt,
Tovább
Ha már a kórházban eset vagy. A boltban fogyasztó. Egy
Tovább
Fulladsz. Mint amikor egy erős kéz lenyomja a fejedet a
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük