Csodálatos dolgokra képes az ember. Soha nem látott magasságokba emelkedni, esélytelen helyzetekből előnyt kovácsolni, súlyos tragédiák után a padlóról újra felállni, és olyan eredményeket elérni, amelyekről korábban még álmodni sem mert. Mindezt akár egyedül, mindenféle segítség nélkül, pusztán azért, mert eldöntötte, hogy megcsinálja, bármi ára legyen is.
Mindennapi_MotivacioDe mindannyiunknak megvannak a magunk korlátai is. Nem lebetonozott, megmozdíthatatlan korlátok ezek, mert fejlődni bárki bármikor képes, még ha lassan is megy neki, azonban vannak olyan feladatok, amelyek akkor, amikor szembenézünk velük, túl nagynak bizonyulnak. Az itt töltött időnk véges, a képességeink általában nem ugrásszerűen fejlődnek, és bár a hozzáállásunk rengeteget számít, ez nem mindig elég a feladat megoldásához.
Kevan Chandler, egy amerikai fiatalember ilyen feladattal találkozott szembe, amikor azt tűzte ki célul, hogy megvalósítja az álmát, és bebarangolja Európa egy részét. Nem tűnik nagy dolognak, igaz? Kevan számára sokkal nagyobb, mint amit mi el tudunk képzelni, ő ugyanis nem tudja használni a végtagjait. Egy súlyos genetikai betegség, gerinc eredetű izomsorvadás (SMA) következtében folyamatosan leépült az izomzata, és tolószékben éli az életét.
Kevan_Chandler_1
Az álmáról azonban nem mondott le: látni akarta Európát, megnézni kastélyok kertjeit, katakombákat, híres épületeket, túrázni a hegyekben, és azt érezni, hogy végre ő is szabad. Mivel Kevan lábai ezt nem tették lehetővé, ezért barátai úgy döntöttek, hogy saját lábaikkal segítik álma megvalósításában. Adományokat gyűjtöttek útjuk finanszírozásához, és We carry Kevan nevű akciójuk keretében barátjukat gyakorlatilag emberi hátizsákként, hátukon vitték végig.
Kevan_Chandler_2

A háromhetes út során Kevan egy speciális ülésben utazva barátainak köszönhetően bejárhatta Írország, Anglia és Franciaország legcsodálatosabb helyeit, és olyan egész életre szóló élményeket gyűjthetett, amelyek sokáig elérhetetlennek tűntek számára.
Kevan_Chandler_3
De Kevan és három barátja nem állt meg itt: a sikeres túra után kezdeményezésüket nonprofit szervezetté alakítva sok más mozgásában korlátozott embernek is szeretnének segíteni az álmaik megvalósításában. Útjukról dokumentumfilmet is készítettek, rendszeresen tartanak motivációs előadásokat és élménybeszámolókat, és folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogy saját életük mellett másokét is szebbé tegyék.
Kevan és barátai nemcsak egy álmot valósítottak meg, hanem csodálatos példát mutattak arra, ami emberi mivoltunk egyik legnagyobb lehetősége: összefogva, egymást segítve olyan életet élni, amire szívünk mélyén vágyunk. Ehhez pedig az első lépés annak megértése, hogy nincs „én”, csak „mi”.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

- Mester, miért nem megy az elengedés? - Elszakadtál a
Tovább
Mindenki szeretne boldog lenni. Mégis sok olyan ártatlannak tűnő, természetesnek
Tovább
Érezted már magad gyengének és bizonytalannak? Érezted azt, hogy már
Tovább
Ezt nem fogja más érteni. Elmagyarázni sem fogod tudni annak,
Tovább
Mi hiányzik az életedből? Több pénz, több hatalom, több lehetőség,
Tovább
Néhány napja egy kedves rokonom kérésére jelen voltam egy magas
Tovább

4 Comments

 1. Blue roses

  Szia Gabor 🙂
  Sot csillagos otos!! 🙂 Es te is mert megosztod velunk ezeknek a csodalatos embereknek a tortenetet es erejet, amivel bizonyithato, hogy semmi nem lehetetlen. Es ez sokak szamara ad remenyt, hogy elinduljanak, vagy mozduljanak es tegyenek a sorsukert.
  Udv. Rozika.

 2. Dudas Andrasne Fugedi Annamaria

  Kedves Gabor!
  Nagyon tetszett az irasod. Peldaerteku a baratok segitsege, amivel “kinyitottak” a vilagot egy embernek, aki a segitseguk nelkul nem jutott volna el ezekre a helyekte, kimaradt volna ezekbol az elmenyekbol!

  Amary

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük