Várunk…

Majd ha együtt leszünk, és nem lesznek már ilyenek a körülmények…
Majd ha nem lesz ennyi teendő, és behoztuk az elmaradásokat végre…
Majd ha picit jobb lesz az idő, és energiánk is több lesz…

Várunk…

És várunk. Remélve, hogy hamarosan eljön az alkalmas pillanat. Megígérve magunknak, hogy hamarosan jobb lesz. Hogy már csak egy kicsit kell kibírnunk, és utána minden rendben lesz. Hogy nemsokára megengedhetjük magunknak a lazítást, az együtt töltött időt, az őszinte beszélgetést, a jövőre vonatkozó terveket…

De addig még… Várunk…

Várunk egészen addig, amíg a pillanat alkalmas nem lesz. És nem lesz. Legtöbbször nem lesz, mert a “még korai” és a “már késő” sokszor olyan gyorsan váltják egymást, hogy közéjük már semmi sem fér be.

És mi csak várunk…

Várunk és nem nézünk bele a másik ember szemébe. Várunk és nem megyünk ki sétálni az erdőbe. Várunk és nem poroljuk le a rég eltemetett terveket. Várunk és észre sem vesszük az elúszó lehetőségeket.

Pedig csodálatos érzés kimondani: Megengedem magamnak, hogy most, ebben a pillanatban cselekedjek. Most őszintén beszélek vele. Most sétálok egyet az erdőben. Most beülök egy illatos fürdőbe. Most ellátogatok a kedvenc helyemre.

A kutyák sokkal jobbak ebben. Ők megélik a pillanatot olyannak, amilyen. Ők nem a múltban és nem a jövőben léteznek. Ők Élnek. Úgy igazán… Úgy, ahogy nekünk nem igazán megy.

Ma is ezt éltem meg velük az erdőben. Szavak nélkül, csendben, mindenféle sallangtól mentesen. Érezve azt, ami van, és nem agyalva azon, ami már vagy még nincsen.

Lord kutyámtól tanultam ezt – ahogy rengeteg más dolgot is. Hamarosan megjelenő, “Beszélgetések a Kutyámmal” című könyvemben a legfontosabb tanításait osztom meg, amelyek iránytűként szolgálhatnak az emberek túlbonyolított világában.

Mert a megoldás sokszor rendkívül egyszerű, ha nem adjuk át magunkat a problémának.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Az egyik legnagyobb hazugság, amit egy másik embertől hallhatsz, így
Tovább
Van, aki könnyen feladja. Van, aki küzd egy kicsit. Vannak
Tovább
Vannak kilátástalannak tűnő helyzetek. Olyan mélypontok, amelyekből úgy érzed, lehetetlen
Tovább
Rengeteg formáját ismerem a félelemnek. Tudom, milyen érzés olyan jelentéktelen
Tovább
Vannak emberek, akik többet élnek az átlagnál. Most nem az
Tovább
Tudod, nem az a fő gond, hogy rosszul alakult a
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük