Képzeld el, hogy fogyatékos vagy. Képzeld el, hogy nem tudsz járni, vagy hiányzik az egyik karod. Vagy képzeld el, hogy vakon születtél, esetleg süket-némán.
És most képzeld el, hogy ez semmiben nem korlátoz. Nincs semmilyen kisebbségi érzésed, és nem szenvedsz semmilyen hátrányt – egyszerűen azért, mert nem tudsz róla, hogy bármiféle hátrányban kellene lenned. Azt hiszed, hogy normális vagy.
Mindennapi_MotivacioA Mindennapi Motiváció sorozat keretén belül sokszor volt már szó fogyatékosságról. Megosztottam Veletek olyan emberek inspiráló történeteit, akik úgy döntöttek, nem zárják magukat a társadalom fogyatékosság-definíciójának skatulyájába és nem tesznek le álmaikról.  Szeretjük azt mondani: teljes életet élnek. És ilyenkor ösztönös arroganciával önmagunkhoz, saját „teljes” életükhöz hasonlítjuk az övéket.
De vajon mi teljes életet élünk? Sokkal több ember él fogyatékkal, mint gondolnád. Az igazi fogyatékosságot ugyanis nem az emberek testén, hanem a lelkükben találod meg.
Most egy olyan fiatal hölgy történetét ismerheted meg, aki testi fogyatékkal él, mégis akkor vált igazi fogyatékossá, amikor az önmagába vetett hitét veszítette el.
(Alul a video sávban magyar felirat is bekapcsolható.)

Caroline Casey nem azért különleges ember, mert 17 évig azt sem tudta, hogy gyakorlatilag vak. Ezért a szülei különleges emberek, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy szembeszálljanak a társadalmi konvenciókkal, és lányukat úgy neveljék, hogy testi fogyatékossága miatt semmilyen hátrányt ne szenvedjen.
Caroline azért különleges ember, mert megtette, amit nagyon sokan nem mernek megtenni: szembenézett önmagával. Más emberek kishitűségét könnyű kezelni, ha hiszel önmagadban. De amikor a legnagyobb veszteség ér, amikor a saját magadba vetett hited rendül meg, akkor nagy bátorság kell ahhoz, hogy beismerd: nem a jó úton jársz. Ha viszont nem vagy őszinte önmagadhoz, akkor feláldozod a jelenedet egy szebb jövő reményében. Felállítod a saját korlátaidat, amik valóban fogyatékossá tesznek.
Ez a fiatal hölgy nemcsak azt mutatja meg saját életével, hogy ha hiszel önmagadban, akkor nincsenek leküzdhetetlen akadályok, hanem arra is megtanít, hogy soha ne add fel az álmaidat.
„Teljesen őszintének lenni magadhoz –  ez a szabadság.”
Caroline Casey

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Személyes segítség

Írásaim

Az égett pirítós – egy életre szóló lecke a szeretetről
Egy kapcsolat nem mindig a felhőtlen boldogságról szól. Vannak nehéz
Tovább
A legveszélyesebb szavak nem azok, amiket annak hiszel
Sokan kínosan ügyelnek arra, hogy soha egyetlen csúnya szó se
Tovább
Megérdemled
Tudom, nem mindig könnyű ezt elhinned. Főleg akkor, amikor újabb
Tovább
Meddig akarod még cipelni?
Vannak dolgok, amik nagyon mély sebeket okoztak a lelkedben. Átvertek,
Tovább
Mindennapi Motiváció – Edith Traina
Tudom, mit érzel. Amíg fiatalabb voltál, sokkal jobban ment minden.
Tovább
Tartsd meg magadnak a hitedet
Vannak emberek, akik nagyon tudják már, hogy merre vezet az
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük