Útitárs akad bőven. Van, aki csak egy-egy megállóra, életed egy-egy rövid szakaszára tart veled. Jön, aztán nyomot sem hagyva megy.

Van olyan is, aki marad egy darabig, segíti az utadat, vagy éppen megkeseríti azt, majd távozik, és marad a jó érzés, a fájdalom vagy a harag.

Útitársak ők, akik életében mérsékelt jelentőségű a szereped. Útitársak, akik nem rólad és nem érted hoznak döntéseket. Útitársak, nem szövetségesek.

A szövetséges más. Más kérdéseket tesz fel. Amikor megpróbáltatásokon mentek keresztül, nem azt kérdezi magától, hogy maradjon-e vagy menjen, hanem azt, hogy a nehéz helyzet hogyan lesz könnyebb.

Amikor konfliktus van köztetek, nem az a kérdés motoszkál benne, hogy valaki mással jobb lenne lennie, hanem az, hogy hogyan építhet hidat köztetek.

Amikor megtörik a bizalma benned, amikor haldoklik a hite kettőtökben, nem az a kérdés számára, hogy a kést a hátadba vagy egyből a szívedbe szúrja-e, hanem az, hogy készen álltok-e már mindketten egy mély beszélgetésre.

A szövetséges más kérdéseket tesz fel – mert ő nemcsak egy-egy részedre mondott igent, hanem arra is, ami nem tetszik neki benned.

De szövetségese csak szövetségesnek lehet.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Korábban megosztottam már egy mesét Veletek a két farkasról és a
Tovább
Biztos, hogy jó helyen keresi a boldogságot az emberek többsége?
Tovább
Tudod, mi történik akkor, ha valaki nem tud veled mit
Tovább
Mindenki szeretne boldog lenni. Mégis sok olyan ártatlannak tűnő, természetesnek
Tovább
Van egy nagy különbség az oktatás és a tanítás között:
Tovább
Az egyik legsúlyosabb bűncselekmény, amit ember ember ellen elkövethet az,
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük