Útitárs akad bőven. Van, aki csak egy-egy megállóra, életed egy-egy rövid szakaszára tart veled. Jön, aztán nyomot sem hagyva megy.

Van olyan is, aki marad egy darabig, segíti az utadat, vagy éppen megkeseríti azt, majd távozik, és marad a jó érzés, a fájdalom vagy a harag.

Útitársak ők, akik életében mérsékelt jelentőségű a szereped. Útitársak, akik nem rólad és nem érted hoznak döntéseket. Útitársak, nem szövetségesek.

A szövetséges más. Más kérdéseket tesz fel. Amikor megpróbáltatásokon mentek keresztül, nem azt kérdezi magától, hogy maradjon-e vagy menjen, hanem azt, hogy a nehéz helyzet hogyan lesz könnyebb.

Amikor konfliktus van köztetek, nem az a kérdés motoszkál benne, hogy valaki mással jobb lenne lennie, hanem az, hogy hogyan építhet hidat köztetek.

Amikor megtörik a bizalma benned, amikor haldoklik a hite kettőtökben, nem az a kérdés számára, hogy a kést a hátadba vagy egyből a szívedbe szúrja-e, hanem az, hogy készen álltok-e már mindketten egy mély beszélgetésre.

A szövetséges más kérdéseket tesz fel – mert ő nemcsak egy-egy részedre mondott igent, hanem arra is, ami nem tetszik neki benned.

De szövetségese csak szövetségesnek lehet.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Túl kicsik vagyunk mi ahhoz, hogy megváltoztassuk a világot. Igaz?
Tovább
Lehetetlen. Egy szó, amit nagyon hamar megtanulunk. Egy szó, ami
Tovább
Kivégzésed hatodik évfordulójára senki nem emlékezne. Főleg nem azok, akik
Tovább
Sokáig nem értettem. Aztán az ál-ezo-spiri vonal picit túltolt divathullámának
Tovább
Kiállni önmagunkért fontos képesség, amely az embertársainkkal való konfliktusok számát
Tovább
Borongós október végi este volt – tisztán emlékszem. Nem azért,
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük