Megszerezni. Létrehozni. Kierőszakolni. Három útja annak, hogy értékesnek érezd magad. Vagy legalábbis megpróbáljad.

Megszerezni lehet órát, autót, házat. Pozíciót a munkádban, széket a színházban, státuszt a társaságban. Megszerezni lehet elismerést, hatalmat, emberi skalpokat. És az illúziót is, hogy bármelyik is a Tiéd marad.

Létrehozni lehet alkotást, vállalkozást, mozgalmat. Otthont a családnak, eseményt a barátnak, ideológiát a világnak. Létrehozni lehet ételt, segítséget, betartandó szabályokat. És a hitet is, hogy amennyit létrehoztál, annyira értékes vagy.

Kierőszakolni lehet figyelmet, törődést, támaszt. Pénzt a nélkülözésben, meghajlást a hierarchiában, társaságot a magányban. Kierőszakolni lehet ígéretet, elköteleződést, beletörődést a vágytiprásba. És a gondolatot is, hogy többé váltál azzal, amit kierőszakoltál magadnak.

Megszerezni. Létrehozni. Kierőszakolni. Mókuskerekek az emberi játszóházban.

Mókuskerekek, melyeket hajtanod kell egyre gyorsabban és gyorsabban. Megszerezni egy még drágább órát, egy még újabb autót, egy még nagyobb házat. Létrehozni egy még szebb alkotást, egy még jövedelmezőbb vállalkozást, egy még jobban terjedő mozgalmat. Kierőszakolni még több figyelmet, még gondosabb törődést, még erősebb támaszt.

Miközben belül mélyen tudod már a választ. Tudod, hogy egy negyedik utat is járhatsz.

Egy olyan utat, ahol értéked nem majd akkor lesz, ha… hanem már most van. És már nem azért teszel bármit, hogy megtaláld, hanem azért, mert így érzed jól magad a világban.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Kevés olyan hely van, amitől jobban távol szeretnék maradni, mint
Tovább
Ezt nem fogja más érteni. Elmagyarázni sem fogod tudni annak,
Tovább
Értem én, hogy sietsz. Azt is megértem, hogy pontosan tudod,
Tovább
"Aki kicseszett velem, majd az élettől visszakapja!" Tudom, megnyugtató érzés
Tovább
(avagy egy gyors emlékeztető, mielőtt teljesen kicsinálod magad) Lehetőség vagy
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük