Ott cseszed el, hogy nevelni akarod. Ahelyett, hogy csak szeretnéd. Vagy lelépnél, ha a szeretet nem megy.

Felnőtt ember. Ahogy Te is. Felnőtt embert pedig hiába próbálsz nevelni. Nem azért, mert ne lenne képes változni (önámítás az “én nem tudok”), hanem azért, mert nem a Te feladatod.

Nem a Te feladatod megnevelni egy felnőtt embert. Ha az anyja lennél, már akkor is lekéstél volna róla. Felnőtt. És ha nem olyan felnőtté vált, mint amilyennek Te szeretnéd látni, akkor bizony így jártál.

Az emberek képesek változni. Erőszak hatására is, de szeretetben fürödve sokkal jobban. Viszont a változásra nincsen garancia. Tudom, Te szeretnél. Tudom, Te sajnálnád kidobni azokat az éveket, amiket a kapcsolatba fektettél. Tudom, Te nem akarod elveszíteni a reményt, és egyébként is, ebben a vitában neked van igazad. Tudom.

Mindig neked van igazad. Csak az a helyzet, hogy neki is. A kérdés csak az, hogy az ő igazsága és a Te igazságod hol találkozik.

Erőszakold rá a tiédet. Próbáld csak meg. Próbálkozz újra, ha még nem tetted meg elégszer. Próbáld őt átfesteni azzá a képpé, amelyet a fejedben alkottál meg. Hiszen Te tudod, hogy milyennek kéne lennie. Te mindent tudsz.

Talán csak azt nem, hogy idő közben megölted a szeretetet.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Mindig a jók szívnak. Ezt mindenki tudja. Ezért olyan népszerűek
Tovább
Rengeteg dolgot kiáltunk ki értéknek: pénzt, státuszt, hatalmat, tárgyi javakat.
Tovább
Van, hogy gyenge vagy. Nagyon gyenge. Sokan azt mondják rád,
Tovább
Először talán kérdezz... Ez az egyik legegyszerűbb módja a seggfejjé
Tovább
Az emberek többsége hajlamos könnyen belecsúszni az áldozatszerepbe. Talán Te
Tovább
Vannak olyan emberek, akik hisznek benne, hogy meg tudják változtatni
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük