Mit tennél, ha tudnád, hogy holnap meghalsz? Mindent ugyanúgy csinálnál, mint eddig? Vagy megváltoznál?

 

Ingerülten csapnál rá az ébresztő órára reggel? Megpróbálnál túl lenni ezen a napon is, mint a többin? Vagy csak átadnád magad az életnek, most először, és élveznéd az utolsó nap minden egyes másodpercét?
Felkeresnéd azokat, akiket megbántottál, vagy azokat, akiknek nem fejezted ki eléggé, mennyire szereted őket? És mialatt együtt vagytok, bejelentkeznél facebook-ra a mobilodon? Vagy a teljes figyelmedet annak ajándékoznád, akivel épp beszélsz?
Ha tudnád, hogy holnap vége, megbénítana a félelem és kétségbeesve rágódnál saját nyomorult helyzeteden? Vagy megpróbálnád megvalósítani a céljaidat és megtenni azt, amit eddig nem mertél? Várnál még egy picit, vagy belevágnál abba, amit eddig halogattál?
Az utolsó napodon mennyit számítana az a sok tárgy, amit magad köré gyűjtöttél? Mire költenéd el a pénzedet? Elővennéd a féltve őrzött étkészletedet, amit “különleges alkalomra” tartogatsz? Vagy várnál egy ennél is különlegesebb pillanatra?
Ha tudnád, hogy már csak egy nap van hátra az életedből, érdekelne, kiről mit pletykálnak az emberek és a média? Érdekelne, hogy a párod elfelejtett venni tejfölt? Érdekelne, ki vigye le a szemetet, vagy hogy le van-e hajtva a WC teteje?
Lehúznád még ezt az egy napot úgy, mint a többit? Vagy változtatnál az életeden és azt csinálnád, amit szeretsz? Mit hagynál magad után, amitől a környezeted, és talán a világ is picit jobbá válik?
Ha ez lenne az utolsó napod, megbánnál bármit is? Vagy azt éreznéd, teljes és boldog életed volt?
Ha tudnád, hogy csak 24 órád maradt, megértenéd az idő értékét? És megértenéd, mi az igazán fontos az életedben?
Ha tudnád, hogy holnap meghalsz, elkezdenél végre élni?

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Túléltem egy stroke-ot. Megsimogatott a halál, hogy érezzem: tud rólam,
Tovább
Sokan szaladnak a boldogság után. Valami távoli célnak hiszik, amiért
Tovább
A világ tele van törtető idiótákkal. Ők az egyik véglet.
Tovább
Nem mindenki úgy tölti a ma estét, ahogyan szeretné. Nem
Tovább
Vannak olyan dolgok az életünkben, amiknek nincsen ellenértékük. És bár
Tovább
Mit fognak gondolni rólam, ha elmondom a véleményemet? Felvegyem ezt
Tovább

4 Comments

 1. Robi

  Kedves Gábor! Ismét elgondolkodtattál. Ezt írtam Neked a Hozzád tartozó blogodhoz kapcsolatos egyik szavam volt… Köszönöm!

 2. sinko attila

  Jó kèrdès.bajunk van az idővel.kinek baj az idő? Aki a mànak èl illetve a màban èl sztem annak ez nem is kèrdès csak mosolyog egyet. Èn pl.nem csinàlnàk màskènt semmit sem, reggel hàlàt adnèk minden jòèrt amit kaptam ès adhattam

 3. Kedves Márta! Jó a kérdés, miért nem most? A jó kérdések pedig jó válaszokhoz vezetnek. A dalai láma mondta egyszer, hogy csak két nap van az évben, amikor semmit nem tudunk tenni. Az egyiket tegnapnak hívják, a másikat holnapnak.

 4. Márta

  Az utolsó napomon? Istennek tetsző volt-e az életem? Vajon befogad-e? Megbánnám önzéseimet,bocsánatot kérnék azoktól akiket megbántottam.
  Valami nagy-nagy jócselekedet a végén.
  Mondd,miért nem most? Miért halogatom?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük