Időnként érdemes megállnunk egy picit, és elgondolkodnunk néhány dolgon. Olyan kérdéseken, amelyek elől sokan menekülnek, ahogy csak tudnak, mert szembenézni velük fájdalmas. Pedig megéri. Nagyon megéri. Ha nem először jársz itt az oldalamon, akkor jó eséllyel Te is azok közé tartozol, akik mernek tükörbe nézni, és ha szükséges, változtatnak is az életükön.
Akkor Te is pontosan tudod, hogy nincs olyan szabály, ami szerint az évek múlásával csak egyre siralmasabb lehet az életed, és egyre kevesebb lehetőség marad számodra. Sokan elhiszik, hogy így van, de tévednek. Hogy mekkorát, arra egy idősen is fiatal hölgyről készült rövid videó tökéletes példát ad – de mielőtt megnéznéd, érdemes feltenned magadnak néhány kérdést.
Milyen életről álmodtál gyermekként? Olyat élsz most? Vagy inkább beletörődtél egy olyan életbe, ami könnyebbnek tűnt számodra? Él még benned a remény, vagy lemondtál végleg a nagy terveid megvalósításáról? Mertél egyáltalán nagyot álmodni?
És ha igen, akkor vajon most a fogaidat összeszorítva menetelsz egy távoli cél felé, remélve, hogy ha eléred, egyszer majd végre boldog lehetsz? Vagy megengeded magadnak a boldog pillanatokat már most útközben is?
Ahogy eltelt egy újabb év, úgy érzed, hogy minden egyes napnak volt értelme? Vagy ezt az évet is végigszenvedted valahogy, remélve, hogy a következő majd jobb lesz? És vajon mitől lesz jobb?
A legtöbb ember csak nagyon sokára mer őszinte választ adni ezekre a kérdésekre. Csak élik valahogy az életüket, sodródnak a tömeggel, és nézik, ahogy egyik év eltelik a másik után. Várnak, hogy majd valamikor boldogok lesznek, aztán a várakozásuk átbillen a „már túl késő” állapotba. A remény meghal, marad a beletörődés.
De nem mindenki járja ezt az utat. Vannak olyanok, akik nem hajlandóak lemondani az álmaikról – sem más emberek miatt, sem a körülmények miatt, de még az életkoruk miatt sem. Ilyen az a 81 éves fiatal hölgy is, aki Madrid egyik utcáján vállalkozott egy rövid táncra.
(h/t: sfglobe)
A nézőközönség részéről furcsálló és aggódó tekintetek kísérték őt a rögtönzött táncparkettre, azonban hamar megváltozott mindenki arckifejezése. Érdemes megnézned ezt a rövid videót, mert szavakkal úgysem tudnám átadni az élményt.

A hölgy Sarah „Paddy” Jones, aki a legidősebb akrobatikus salsa táncos címének büszke tulajdonosaként került be a Guinness Rekordok Könyvébe. A madridi bemutatót azért csinálták táncpartnerével, mert szerették volna megmutatni – főleg az időseknek –, hogy egyáltalán nem kell beleroppanni az életbe, hanem lehet élvezni is azt.
Mert lehet így is élni. Az életkort csak egy számnak tekintve, az életet pedig egy csodálatos kalandnak, amelyben akár jól is érezhetjük magunkat. Nemcsak most, egy új év kezdetén, új reményekkel töltekezve, hanem az egész utunk során megőrizve ezt az életszemléletet.
Mert így tényleg van értelme ennek az élet nevű játéknak.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Vannak napok, amikor már reggel a szemedet kinyitva egyből tudod:
Tovább
Emberi kapcsolataink minőségén ritkán vagyunk hajlandóak önszántunkból elgondolkodni. Általában csak
Tovább
Szeretjük a plüssmacikat. Mosolygunk rájuk, becézgetjük őket, játszunk velük –
Tovább
A legtöbb ember számára a jól működő párkapcsolat mindössze egy
Tovább
Kutyák. Emberek. A legnagyobb különbség a lábak számán kívül talán
Tovább
A motiváció, vagy annak hiánya minden ember életét érinti, mégis
Tovább

8 Comments

 1. Fodor Magdolna

  Kedves Gábor! Köszönöm ezt és az összes többi írását is. Nagyon közel állnak hozzám a gondolatai, sokat segítettek, amikor még nem találtam önmagamat és az utamat. Ma már ezen járok, minden napnak megvan a szépsége, az íze mind a munkámban, mind a magánéletemben és ehhez írásai is sok támogatást, útravalót adtak. Bízom benne, hogy ez még sokáig így marad! 🙂

 2. Nagy Zoltán.

  “Küzdhetsz árral szelekkel mit reád mér a sors el nem kerülheted” ne fogadd el mert az EMBER TÖBB a sorsnál.

 3. Fürediné Kiefer Edit

  Nagyon jók ezek a példák, ha valakinek gyengébb az akarata, erőt kap ettől az idős táncos nőtől.Most év végén jöttem rá, hogy nagyapám a sok példakép említésével / Tolsztoj gróf volt az ő példaképe,meg Kossuth,mint politikus,mert a szüleitől ő az 1848-as reformerek példaképeit kapta hatásként, ezt adta át ő is gyermekeinek,az ő gyermekei pedig nekünk az unokáinak, szóval lánc reakció volt, nagyszerű sors irányító volt a nagyapám,az ő szellemi kisugárzása hatott rám, nem csak a gének, végül is az egész élet utam a hosszan tartó tanulásról szól, és amikor így az egész családi kapcsolati hálót átlátom, akkor jobban tudom átélni őseim történelmi időszakát is, és abban az én utód szerepemet, hogy végül nekem sikerült megvalósítani ükapám, nagyapám,de még szüleim szép terveit egy modern korban, hálás lehetek az indításnak, mert a belső,lelkesítő vágyamat sikerült elérni.Példaképek mindig kellenek akaratunk megerősítésére, amikor ránk tör a fáradtság, a szomorúság,váratlan bánat, és elcsüggedünk,olykor megtorpanunk, aztán látunk egy csodát,és felpezsdülünk.

 4. Balogh Sándorné

  Kedves Gábor !

  Nagy előszeretettel olvasom a történeteit, és szívesen nézem a videókat. Vajon mi mozgatja az idősebb
  korosztály nagyobb részét, és a beteg embereket: az akarat, a hit, a remény , vagy valami más ? Mindegyik
  emberi tulajdonságom gyenge lábakon áll? Miért nem merek és miért félek most is, hogy egyedül induljak el
  az utcán ? Csak egyet tudok mentségül felhozni, hogy idősebb korban nagyon nehéz f elgyógyulni a különböző
  törésekből. Szégyellek ilyesmiről írni, az óvatosságom is azért van, mertnagyon soknak viszont nem sikerült
  talpra állnia.
  Maradok tisztelettel , és boldog új évet kívánok szeretettel : Balogh Sándorné /Zsófi/

 5. Doragota

  Köszönöm ezt és az összes eddigi történetet, gondolatot is. Olykor kibillentett, olykor megerősített, olykor erőt adott, olykor biztatott, és minden egyes alkalommal elgondolkodtatott. És ez nagyon jó volt. Új ötletek születtek, új utak nyíltak. néha fájt, néha simogatott. Köszönöm. Boldog új esztendőt!

 6. Varga Gábor

  Köszönöm ezt a mostani történetet is. A hölgyet már láttam más videóban. Tényleg elgondolkodtató. Szép napot és boldog új évet kívánok neked.

 7. Balogh Zsigmondné

  Kedves Gábor,
  köszönöm Önnek az összes gondolatot,amikkel ellátott az év során!Kívánom,hogy a 2018-as évben is őrizze meg az életszemléletét,bölcs meglátásait,s halmozzon el minket,az Ön írásait méltán szerető olvasókat azzal a sok hasznos tanáccsal,amit én minden egyes alkalommal érdeklődéssel és örömmel olvasok!
  Üdvözlettel:
  Balogh Zsigmondné Magdi,lélekben örök fiatal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük