Közel 6000 méter. Amikor ez nem a hétvégi séta hosszát, hanem a tengerszint feletti magasságot jelenti, akkor elgondolkozik az ember, hogy nekivágjon-e. Állóképesség, technikai felkészültség, akaraterő és két jó láb – aki Afrika legmagasabb hegyének megmászására vállalkozik, annak ezekre mind szüksége van. Vagy mégsem?
Mindennapi_MotivacioEgy kanadai fiatalember úgy döntött, hogy számára értelmezhetetlen az a szó, hogy lehetetlen. Elhatározta, hogy ő is feljut a Kilimandzsáró csúcsára, méghozzá úgy, ahogy még soha senki – kézzel.
Spencer Westnek egy súlyos genetikai gerincbetegség miatt 5 éves korában amputálni kellett mindkét lábát. Születése után az egyik orvos azt jósolta, hogy nem fogja megérni a felnőttkort, a másik azt, hogy soha nem lesz képes tolószék nélkül mozogni. Azonban sem ő, sem a szülei soha nem adták fel – Spencer még egészen kiskorában megtanult a kezén járni, majd később is újabb és újabb kihívásokat keresett magának.
Afrika legmagasabb pontjára való feljutása egyértelmű üzenet a kishitűeknek, és mindazoknak, akik elbizonytalanodtak a céljaikban. Ha igazán akarsz valamit, akkor semmi nem állhat az utadba.
Egy rövid videó összeállítás Spencer West nem mindennapi teljesítményéről:

A Kilimandzsáró megmászásáról készült felvételek mellett Spencer gyerekkorából is láthatók képek erre a linkre kattintva.
Spencer West eredményei – és egész élete – két fontos dolgot is megmutatnak. Az egyik az, hogy soha ne add fel az álmaidat; amit ma lehetetlennek tartunk, az holnap már valósággá válhat. A másik fontos üzenet pedig az, hogy ha olyan emberekkel veszed körül magad, akik hisznek benned és hisznek a célodban, akkor eszedbe sem fog jutni feladni, mert tudod, hogy ez nem csak rólad szól…
Hogy mi a lehetetlen? Az, amit annak gondolsz.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Személyes segítség

Írásaim

Mindennapi Motiváció – Daniel Kish
Képzeld el, hogy bármire képes vagy. Egy pár percre kapcsold
Tovább
Igazad van! – 7 dolog, amit a kishitűektől megtanulhatunk
Találkozol velük nap mint nap. Ők azok, akik mindig előkerülnek,
Tovább
A kőfaragó története – avagy a több sosem elég
Mi hiányzik az életedből? Több pénz, több hatalom, több lehetőség,
Tovább
Hosszú útra készülj
Szeretjük a gyors eredményeket. Annyira, hogy könnyen megszállottaivá válunk az
Tovább
A király és a szemtelen remete – egy történet a birtoklási vágyról
Biztos, hogy jó helyen keresi a boldogságot az emberek többsége?
Tovább
Az eső – ami neked bosszúság, az nekem az életet jelentette
Borongós október végi este volt – tisztán emlékszem. Nem azért,
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük