Közel 6000 méter. Amikor ez nem a hétvégi séta hosszát, hanem a tengerszint feletti magasságot jelenti, akkor elgondolkozik az ember, hogy nekivágjon-e. Állóképesség, technikai felkészültség, akaraterő és két jó láb – aki Afrika legmagasabb hegyének megmászására vállalkozik, annak ezekre mind szüksége van. Vagy mégsem?
Mindennapi_MotivacioEgy kanadai fiatalember úgy döntött, hogy számára értelmezhetetlen az a szó, hogy lehetetlen. Elhatározta, hogy ő is feljut a Kilimandzsáró csúcsára, méghozzá úgy, ahogy még soha senki – kézzel.
Spencer Westnek egy súlyos genetikai gerincbetegség miatt 5 éves korában amputálni kellett mindkét lábát. Születése után az egyik orvos azt jósolta, hogy nem fogja megérni a felnőttkort, a másik azt, hogy soha nem lesz képes tolószék nélkül mozogni. Azonban sem ő, sem a szülei soha nem adták fel – Spencer még egészen kiskorában megtanult a kezén járni, majd később is újabb és újabb kihívásokat keresett magának.
Afrika legmagasabb pontjára való feljutása egyértelmű üzenet a kishitűeknek, és mindazoknak, akik elbizonytalanodtak a céljaikban. Ha igazán akarsz valamit, akkor semmi nem állhat az utadba.
Egy rövid videó összeállítás Spencer West nem mindennapi teljesítményéről:

A Kilimandzsáró megmászásáról készült felvételek mellett Spencer gyerekkorából is láthatók képek erre a linkre kattintva.
Spencer West eredményei – és egész élete – két fontos dolgot is megmutatnak. Az egyik az, hogy soha ne add fel az álmaidat; amit ma lehetetlennek tartunk, az holnap már valósággá válhat. A másik fontos üzenet pedig az, hogy ha olyan emberekkel veszed körül magad, akik hisznek benned és hisznek a célodban, akkor eszedbe sem fog jutni feladni, mert tudod, hogy ez nem csak rólad szól…
Hogy mi a lehetetlen? Az, amit annak gondolsz.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Mit gondolnak majd rólad az emberek? Ha követed az álmaidat,
Tovább
Van az a pont, amikor a változás lehetetlennek tűnik. Talán
Tovább
Vannak olyan emberek, akik lelkesen elindulnak a céljaik felé, de
Tovább
Nem megalázkodás, nem az alárendelt állapotba való beletörődés, nem az
Tovább
Rengeteg mindened van, igaz? Családod, barátaid, lakásod, pénzed, ruhád, számítógéped…
Tovább
Valahol azért megdöbbentő, hány Nő kapaszkodik a Nőnapba. Hányan szeretnék
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük