Próbáltál már kéz nélkül bringázni? Ugye milyen jó érzés, amikor a kormányt elengeded és a kezeidet szabadon lógatva tekersz? És ha jön egy túl éles kanyar, esetleg valami kizökkent az egyensúlyodból, vagy egyszerűen csak meguntad, akkor újra megfogod a kormányt és haladsz tovább. De mi van akkor, ha nem tudod megfogni a kormányt? Ugyanis nincs mivel megfognod.
Mindennapi_MotivacioRichie Parker karok nélkül született. Ami legtöbbünknek természetes hétköznapi tevékenység, az neki egész életében újabb és újabb kihívást jelentett. Képzeld el, hogy mennyi kitartásra, akaraterőre és kreativitásra van szükség ahhoz, hogy karok nélkül önállóan csinálj akár csak olyan egyszerű dolgokat is, mint az evés, egy ajtó kinyitása, vagy épp a hűtőben lévő italhoz való hozzáférés.
Hogy vennéd szádba a kanalat? Hogyan mosnál fogat? Mit csinálnál, ha meg akarnád nyitni éppen ezt a honlapot, vagy egy fontos e-mailt kellene elküldened?
Richie fiatal gyerekként kezdett el érdeklődni az autók iránt. Mindig is arra vágyott, hogy vezethessen is, de ezt a legtöbben a környezetében képtelenségnek tartották. Ahogy számos más dolgot is az ő helyzetében. Ő azonban úgy döntött, hogy nem foglalkozik a kishitűekkel, és bebizonyította, hogy ha igazán akarsz valamit, azt el is tudod érni. 30 évesen nemcsak napi rendszerességgel vezet autót, hanem a híres NASCAR autóversenyek legsikeresebb csapatának tervezőmérnöke is.
Az alábbi rövid videó bepillantást enged egy rendkívül inspiráló ember mindennapjaiba és gondolataiba (angolul nem tudóknak is érdemes megnézni, mert a képek rengeteget elárulnak).

Richie Parker nem azon siránkozik, amije nincs, hanem megtanulta értékelni és a lehető legjobban felhasználni azt, amije van. Saját módszert dolgozott ki az étkezésre, az autóvezetésre és minden más egyszerű vagy bonyolultabb tevékenységre, amit mi teljesen természetesnek veszünk.
Kreativitását a munkájában is kiválóan tudja kamatoztatni: a számítógépes mechanikus tervezéseket precíz, finom lábmozgásokkal végzi, emellett autót szerel, és számos más területen bebizonyítja, amit Muhammad Ali így fogalmazott meg: A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.
Neked mi is a kifogásod?
“Nem hiszem, hogy sok minden van az életben amit képtelen lennék megcsinálni – csak olyan dolgok vannak, amiket eddig még nem csináltam meg.”
Richie Parker

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Személyes segítség

Írásaim

Nem a világgal van a gond
Néha nagyon elkeserítőnek tűnik a helyzet. Körbenézel a világban, vagy
Tovább
A repedt cserépedény
Tökéletes. Vajon mit jelent ez a fogalom? Azt, amit a
Tovább
Mindennapi Motiváció – A fiatal anya, aki egész életét újraformálta gyermekéért
Lefelé csúszni mindig könnyebb, mint felfelé kapaszkodni. Míg az előbbihez
Tovább
Szabadság – egy túl sokat használt, túl kevéssé értett fogalom
Előfordult már olyan, hogy egy régóta rutinszerűen használt szónak csak
Tovább
Mindennapi Motiváció – Aaron Fotheringham
Nem minden történik a saját döntéseid szerint az életedben. Vannak
Tovább
Tényleg a jó szex a boldog párkapcsolat titka?
Reklámok. Politika. Álbarátok. Munkahelyi érdekkapcsolatok. Szükségből együtt maradt párok. Ha
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük