Köszönet a gerinctelennek.

Napra pontosan egy évvel ezelőtt két kicsi fekete folt látszódott az országút mentén a pusztában. Sokan elhúztak mellettük, a legtöbben valószínűleg észre sem vették Őket, egy emberi angyal azonban gyanút fogott. Megállt, közelebb lépdelt, és észrevette, hogy a két kicsi fekete folt mozog.

3-4 hetesek voltak. Sírtak, éhesek voltak, nagyon hiányzott nekik az anyukájuk, és rettentően féltek. Néhány órával korábban valaki Istent játszva úgy döntött, hogy a két kutyababa élete eddig tartott, ezért szemétként kivágta őket a pusztába. Majd elviszi Őket az aranysakál, esetleg a patkányok rágják szét a testüket, miután teljesen legyengültek.

Ennek a valakinek mondok most köszönetet.

Annak a humanoid lénynek, akit ha embernek nevezünk, elfog a szekunder szégyenérzet, mert a takonyban egész biztosan több tartás van, mint benne. Őszintén köszönöm neki, hogy két felbecsülhetetlen értékű Kinccsel ajándékozott meg minket – még ha akaratán kívül is tette.

A két kicsi fekete folt nagyon hosszú utat járt be egy év alatt. Egyikük vitaminhiánnyal és evési problémákkal indult, másikuk csigolyaelcsúszással (talán a pusztában landolás miatt), akut veseelégtelenséggel és kétoldali súlyos csípőbetegséggel. Most itt fekszenek mellettem teljesen egészségesen.

Őszintén hálás vagyok a megmentőjüknek, a Páromnak, Édesanyámnak, az állatorvosi csapatnak, és minden barátomnak, akik szeretetükkel és segítségükkel hozzájárultak ahhoz, hogy most itt tartunk. De a legnagyobb köszönetet Lord érdemli, aki szintén a halálból menekült még évekkel ezelőtt. Ő az, aki mutatja az utat nekik, Ő az, aki befogadta, védelmezi és őszintén szereti Őket, és ami a legmeghatóbb számomra: Ő az, aki fiú kutyus létére pótanyukájukként gondoskodik róluk, és akihez bármikor odabújhatnak.

Valakinek kidobandó szemetek. Nekünk Gréta és Gertrúd. Túlélők. Társak. Mókamesterek. Csodálatos lelkek.

P.S.: Ha kutyával szeretnétek élni, akkor lehetőleg ne vásároljatok, hanem mentsetek. Rengetegen várnak még egy utolsó esélyre.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Mindennapi Motiváció – Barbie Thomas
Az élet elég igazságtalannak tűnik olykor. Te is tapasztaltad már
Tovább
Shanghai effektus – avagy szeretettel is lehet ölni
Gondoztál már valaha virágot? Jó eséllyel igen. Talán utoljára csak
Tovább
Mindennapi Motiváció – Phyllis Sues
Érezted már öregnek magad valamikor? Vagy talán most is úgy
Tovább
Szeretetalapú kapcsolatokról és nevelőtisztekről
Sokan kutatják a boldog párkapcsolat titkát. Mondhatnánk, hogy azt nem
Tovább
Van egy ország
Van egy ország, ahol a véleménykülönbség nem mocskolódáshoz vezet, ahol
Tovább
Mindennapi Motiváció – Bailey Matthews
Vannak olyan emberek, akik sokat szenvednek. Egy jelentős hányaduk viszont
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük