Sokan azt hiszik, bátornak lenni azt jelenti, nincsenek félelmeid. Azok hiszik ezt, akik maguk nem bátrak. De az igazság az, hogy akinek soha nincsen semmi félelme, abból már az érzések is kihaltak. A bátor ember nem attól bátor, hogy soha nem fél, hanem attól, hogy a félelem pillanataiban tudja, hogy van valami, ami sokkal fontosabb a félelemnél.
Erről szól a következő rövid tanmese.
*****
Volt egy ember, akit annyira zavarta saját árnyéka, és annyira félt lábnyomaitól, hogy elhatározta, megszabadul mindkettőtől. Úgy gondolta, ennek az lesz a legjobb módja, ha elfut előlük. Elkezdett hát futni, és remélte, hogy hamarosan már nem lesznek vele.
hiaba_szaladsz
De minden egyes lépésnél újabb és újabb lábnyom követte, és árnyéka is gond nélkül járt a nyomában. Biztos volt benne, hogy azért vallott kudarcot, mert nem futott elég gyorsan. Ezért úgy érezte, nincs más választása, és még nagyobb sebességgel rohant tovább, hogy elmeneküljön félelmei elől. Csak futott, futott, megállás nélkül, míg egyszer csak holtan összeesett.
Menekülni próbált, és nem értette meg, hogy ha belépett volna a sötétségbe, melytől annyira félt, az árnyéka eltűnt volna. És ha nem elszaladt volna, hanem megállt volna helyette, a lábnyomai sem követték volna tovább.
*****
Hiába szaladsz. „Megpróbálni elfutni a problémáid elől egy olyan verseny, melyet soha nem fogsz megnyerni.” Ez sokkal többről szól, mint a saját kényelmed. Ne hagyj nyitott kérdéseket, hanem szedd össze magad és győzd le a félelmeidet!
Most. Hogy utána élhess.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Az emberek többsége szeret ítélkezni. Teljesen mindegy, hogy hogyan nézel
Tovább
Olyan világban élünk, ahol az emberek többsége a boldogságot és
Tovább
Ártani másoknak nemcsak közvetlen úton lehet. Megteheted ezt úgy is,
Tovább
Villával levest enni nem jó. Nem túl hatékony. És ha
Tovább
Vajon azonos súllyal kezeljük a minket érő pozitív és negatív
Tovább
Panaszkodni bárki tud. Sokan meg is teszik, sőt, akár sportszerűen
Tovább

One Comment

  1. Blue roses

    Szia Gabor 🙂
    Az a bator ember, aki a felelmei ellenere is megy a celja fele. Nem szamit a masok velemenye, ami arnyekkent koveti ot. Es kellenek a “labnyomok”, amik megmutatjak a bejart utat. Bizony az eletnek van sotet oldala is. Ezt hivjak kudarcnak, vesztesegnek, sikertelen probalkozasnak. Viszony ki lehet/ki kell lepni az elet naps oldalara, mert ez minden embernek egyforman lehetseges.
    Udv, Rozika.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük