Vannak olyan emberek, akik hisznek benne, hogy meg tudják változtatni a világot. Sokan őrültnek tartják őket. Mások elkötelezettnek. Számukra azonban teljesen mindegy, hogy ki milyen címkét ragaszt éppen rájuk, mert nem ettől függ az, hogy merre haladnak az életükben. Ők egyszerűen hisznek valamiben, és ez a hitük olyan erős, hogy legfeljebb csak hátráltatni lehet őket, megállítani nem.
Pedig vannak köztük olyanok is, akiknek a körülményei finoman szólva sem ideálisak. Olyanok, akik nap mint nap meghívják a csatáikat azért, hogy előbbre jussanak, és bármilyen apró lépésnek is tűnik az, amit éppen tesznek, kitartóan folytatják az útjukat.
Ilyen ember Richard Appiah Akoto is. A fiatal tanár egy ghánai kisvárosban tanít számítástechnikát gyerekeknek, és teszi ezt úgy, hogy az iskola egyetlen számítógépe már jó ideje tönkrement. Richard azonban nem keseredett el, és nem is kezdett el másokra mutogatni, hanem egyszerűen csak végigvitte azt, amit a fejébe vett.
Úgy döntött, hogy ha már számítógép nincs, akkor krétával felrajzolja a táblára a Word program teljes felületét, és az ábrája segítségével ismerteti meg a gyerekeket a számítógépes szövegszerkesztés alapjaival.
A lelkes tanár nem először használta kreativitását és kitartását annak érdekében, hogy tudását átadhassa a gyerekeknek, de ennek a legutóbbi akciójának híre rengeteg emberhez eljutott – köztük olyanokhoz is, akik azonnal felajánlották a segítségüket.
A facebook-on futótűzként elterjedt képeinek hatására a Microsoft egyből meghívta Richardot az éves nagy továbbképzésére Szingapúrba. A fiatal ghánai tanár számára nemcsak a fejlődési lehetőség adott nagy élményt, hanem az is, hogy életében először utazott külföldre.
A cégtől egy teljesen felszerelt számítógépes labor kialakítására is ígéretet kapott az iskola, és más támogatók is felajánlották a segítségüket: asztali számítógépek, valamint egy laptopot is érkezett hozzájuk néhány nap alatt. Úgy tűnik, tartós változás indult meg.
Vannak, akik fejükbe vették, hogy megváltoztatják a világot. Kitartóan lépkednek előre minden akadály ellenére, mert hisznek benne, hogy minden egyes lépés számít. Kezdetben sokan őrültnek nézik őket, aztán egyre többen csatlakoznak hozzájuk – és épp ezért tudják valóban megváltoztatni a világot.

Ha Te is hiszel az apró lépések és a jótett erejében, akkor csatlakozz azokhoz, akik már jelentkeztek a hamarosan induló 21 napos kihívásra. Itt találod a részleteket, és jelentkezni is itt tudsz: Érdekel, megnézem! Tegyük együtt egy picit szebbé a világot! 🙂
Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Kérlek, segíts eljuttatni hozzájuk is.
Ha személyes segítségre vagy új impulzusokra van szükséged, várlak szeretettel a személyes tanácsadásomon.