Vannak dolgok, amiket nem lehet megbocsátani.

Legalábbis így érzed, amikor megtörténik veled – és lehet, hogy ugyanezt érzed évek, sőt, évtizedek múlva is. Mert az, aki így kicseszett veled, nem érdemli meg, hogy megbocsáss neki.

Itt kerülsz bele a csapdába.

Egy olyan csapdába, amelyben akár egész életeden át vergődni fogsz. Mert azt gondolod, hogy a másik embernek bármi köze is van a megbocsátásodhoz. Azt gondolod, az ő érdemeitől függ, hogy a megbocsátás gesztusával megajándékozod, vagy attól elzárod.

És nem látod, mennyire abszurd a gondolatod.

Pedig olyan ez, mintha valaki rád adna egy jó nehéz hátizsákot, és Te folyamatosan szidnád őt ahelyett, hogy ledobnád a zsákot a földre. Inkább cipeled. Pedig lehet, hogy ő már ott sincsen. Lehet, hogy már nem is emlékszik rá, mit tett. Lehet, hogy emlékszik, és röhög rajtad, hogy még mindig azt a hátizsákot cipeled.

Akármelyik is a helyzet, a zsák a Te terhed.

És ennek semmi köze ahhoz, hogy ő mit érdemel, vagy milyen rossz ember szerinted. Semmi köze ahhoz, hogy megbánta-e, amit tett, vagy vigyorogva figyel Téged. Ez a Te terhed.

És ha picit is szereted magad, akkor nem cipeled.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

„Boldoggá az tehet, aki boldogtalanná is” – írja Márai Sándor,
Tovább
Lefelé csúszni mindig könnyebb, mint felfelé kapaszkodni. Míg az előbbihez
Tovább
Vannak olyan emberek, akik sokat szenvednek. Egy jelentős hányaduk viszont
Tovább
Birtoklás nélküli csodálat. A legtöbb ember számára idegen fogalom. A
Tovább
Ültesd le a képernyő elé a gyereket, hogy addig is
Tovább
Elkezdted. Lelkesen, nagy lendülettel, erős motivációval. Az újdonság varázsa magával
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük