Vannak dolgok, amiket nem lehet megbocsátani.

Legalábbis így érzed, amikor megtörténik veled – és lehet, hogy ugyanezt érzed évek, sőt, évtizedek múlva is. Mert az, aki így kicseszett veled, nem érdemli meg, hogy megbocsáss neki.

Itt kerülsz bele a csapdába.

Egy olyan csapdába, amelyben akár egész életeden át vergődni fogsz. Mert azt gondolod, hogy a másik embernek bármi köze is van a megbocsátásodhoz. Azt gondolod, az ő érdemeitől függ, hogy a megbocsátás gesztusával megajándékozod, vagy attól elzárod.

És nem látod, mennyire abszurd a gondolatod.

Pedig olyan ez, mintha valaki rád adna egy jó nehéz hátizsákot, és Te folyamatosan szidnád őt ahelyett, hogy ledobnád a zsákot a földre. Inkább cipeled. Pedig lehet, hogy ő már ott sincsen. Lehet, hogy már nem is emlékszik rá, mit tett. Lehet, hogy emlékszik, és röhög rajtad, hogy még mindig azt a hátizsákot cipeled.

Akármelyik is a helyzet, a zsák a Te terhed.

És ennek semmi köze ahhoz, hogy ő mit érdemel, vagy milyen rossz ember szerinted. Semmi köze ahhoz, hogy megbánta-e, amit tett, vagy vigyorogva figyel Téged. Ez a Te terhed.

És ha picit is szereted magad, akkor nem cipeled.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Viktoria Modesta nem az a tipikus futószalagon érkező popsztár vagy
Tovább
Van, hogy rossz napod van. Valakinek minden napja az, de
Tovább
Általában két okból szokott egy ember egy másik ember életébe
Tovább
Mindannyian elszenvedünk különböző nagyságú és intenzitású sérelmeket. Vannak, akiknek több
Tovább
Idővel belefáradsz a fölösleges körökbe. Már nem gyorsan akarsz haladni,
Tovább
Tudom, ez elég szarul hangzik, de át lettél verve. Egész
Tovább

One Comment

  1. Kárpáthi Szilvia

    Kedves Gábor! Te megbocsájtanád,ha fiatalon teljesen tönkretették volna az egészséged,annyira,hogy ne tudj dolgozni se? Később- az így kialakult helyzetet kihasználva – elvettek volna Tőled mindent csalással?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük