Talán kilátástalan a helyzet. Talán olyan mélyre kerültél az életedben, hogy már nem hiszel a megoldásban. Már nem tudod elképzelni, hogy valaha is kikerülsz ebből. És már nem is maga a helyzet kínoz igazán, hanem az érzés, hogy nem látod a kiutat.
Megosztok most Veled egy számomra kedves kis történetet, mely segíteni fog, merre keresd a megoldást.
*****
barlang
Történt egyszer, hogy a Nap és a barlang szóba elegyedtek egymással. A Nap nem értette, mit jelent az, hogy sötétség. Hiába magyarázta neki a barlang, ő sehogy sem tudta elképzelni. A barlangnak viszont arról nem volt elképzelése, amiről a Nap beszélt neki lelkesen: mi is az a világosság. Hosszasan próbálták körülírni egymásnak, milyen is az életük, de mindhiába. Így hát elhatározták, hogy meglátogatják egymást egy kis időre, hogy megtapasztalják azt, amiről a másik beszél.
Először a barlang ment fel a Naphoz, és a szokatlan élménytől teljesen el volt ragadtatva. Így szólt hozzá örömében: “Ó, most már értem, mi is az a világosság! Hát ez igazán csodálatos! Most gyere le és nézd meg, én hol élek.”
A Nap le is ment megnézni a barlangot. Egy darabig nézelődött, majd értetlenül így szólt a barlanghoz: “Érdekes, én nem látok semmi különbséget.”
*****
Te döntöd el, hogy barlang, vagy inkább Nap leszel. Ha arra vársz, hogy valami vagy valaki hozzon fényt az életedbe, akkor könnyen lehet, hogy egész életedben várakozni fogsz. És még ha fénybe is kerülsz egyszer, soha nem tudhatod, meddig tart. Leélhetsz így egy egész életet anélkül, hogy megtanulnál valóban boldog lenni.
De dönthetsz úgy is, hogy Nap leszel. Választhatod azt, hogy nem vársz tovább, összeszeded magad és megtalálod a saját fényedet, a belső értékeidet, a benned lévő erőt. Ez az a fény, mely mindig is benned volt, még ha időnként el is temeted mélyen magadban. Ha Nap leszel, bármilyen sötét helyre is kerülsz, bármilyen nehézséggel kell szembenézned az életedben, a fényt Te magad viszed oda, amerre éppen jársz.
Ha sötétségbe borul az életed és fényre van szükséged, sok időt és rengeteg csalódást megspórolhatsz azzal, ha a megoldást egyből magadban keresed. És talán olyanoknak is megvilágítod az útját, akik még kívül keresik.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Személyes segítség

Írásaim

Egyetlen dolog számít, a többi csak kifogás
Hazudni nemcsak helyzetünk javítása érdekében tudunk – és szoktunk is
Tovább
Mindennapi Motiváció – Ernie Andrus
Sok olyan embert ismerek, aki nem valósította még meg az
Tovább
Mindennapi Motiváció – Egymás kezét fogva egy életen át
A legtöbb ember számára a jól működő párkapcsolat mindössze egy
Tovább
Mindennapi Motiváció – Danielle és Matt Davis
Tegyük fel, hogy nincs esély. Persze ha rendszeresen olvasod ezt
Tovább
Hogyan legyél rendkívül jelentéktelen – Praktikus útmutató a garantált középszerűséghez
Mindenki szeretne boldog lenni. Mégis sok olyan ártatlannak tűnő, természetesnek
Tovább
Az egyetlen vagyonod
Rengeteg mindened van, igaz? Családod, barátaid, lakásod, pénzed, ruhád, számítógéped…
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük