Talán kilátástalan a helyzet. Talán olyan mélyre kerültél az életedben, hogy már nem hiszel a megoldásban. Már nem tudod elképzelni, hogy valaha is kikerülsz ebből. És már nem is maga a helyzet kínoz igazán, hanem az érzés, hogy nem látod a kiutat.
Megosztok most Veled egy számomra kedves kis történetet, mely segíteni fog, merre keresd a megoldást.
*****
barlang
Történt egyszer, hogy a Nap és a barlang szóba elegyedtek egymással. A Nap nem értette, mit jelent az, hogy sötétség. Hiába magyarázta neki a barlang, ő sehogy sem tudta elképzelni. A barlangnak viszont arról nem volt elképzelése, amiről a Nap beszélt neki lelkesen: mi is az a világosság. Hosszasan próbálták körülírni egymásnak, milyen is az életük, de mindhiába. Így hát elhatározták, hogy meglátogatják egymást egy kis időre, hogy megtapasztalják azt, amiről a másik beszél.
Először a barlang ment fel a Naphoz, és a szokatlan élménytől teljesen el volt ragadtatva. Így szólt hozzá örömében: “Ó, most már értem, mi is az a világosság! Hát ez igazán csodálatos! Most gyere le és nézd meg, én hol élek.”
A Nap le is ment megnézni a barlangot. Egy darabig nézelődött, majd értetlenül így szólt a barlanghoz: “Érdekes, én nem látok semmi különbséget.”
*****
Te döntöd el, hogy barlang, vagy inkább Nap leszel. Ha arra vársz, hogy valami vagy valaki hozzon fényt az életedbe, akkor könnyen lehet, hogy egész életedben várakozni fogsz. És még ha fénybe is kerülsz egyszer, soha nem tudhatod, meddig tart. Leélhetsz így egy egész életet anélkül, hogy megtanulnál valóban boldog lenni.
De dönthetsz úgy is, hogy Nap leszel. Választhatod azt, hogy nem vársz tovább, összeszeded magad és megtalálod a saját fényedet, a belső értékeidet, a benned lévő erőt. Ez az a fény, mely mindig is benned volt, még ha időnként el is temeted mélyen magadban. Ha Nap leszel, bármilyen sötét helyre is kerülsz, bármilyen nehézséggel kell szembenézned az életedben, a fényt Te magad viszed oda, amerre éppen jársz.
Ha sötétségbe borul az életed és fényre van szükséged, sok időt és rengeteg csalódást megspórolhatsz azzal, ha a megoldást egyből magadban keresed. És talán olyanoknak is megvilágítod az útját, akik még kívül keresik.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Sokan vannak, akik tudni vélik, mi a jó neked. Gyermekkorod
Tovább
Szeretsz motivált lenni, igaz? Jó érzés, amikor mennek a dolgok,
Tovább
Képzeld el, hogy azt csinálod, amit szeretsz. Nem érdekel, hogy
Tovább
Tudod, nem mindig azok a legveszélyesebb emberek, akik nyíltan az
Tovább
Te meddig fogsz élni? Gondolkodtál már ezen? Úgy értem: élni,
Tovább
Van valami, ami az emberek jelentős részének fejében nem biztos,
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük