Játszmák. Tudatosan generált állóháborúk, vagy tudat alatt önmagunknak állított csapdák. Félelem és érvényesülési vágy. Törődéshiány és akaratosság.

Minden a forgatókönyv szerint. Úgy, ahogy eddig. Ahogy mindig. Ahogy egyszer már nem jutottál ki belőle. És azután sem. Egyszer sem. Soha sem.

Mert a játszma lényege éppen az, hogy benne maradj. Hogy ne kelljen kilépned. Hogy ne kelljen szembenézned. Hogy ne kelljen még jobban félned. Hogy ne kelljen szabadon élned.

Mert az veszélyes.

Az felelősséggel jár. Döntésekkel. Észérvekkel. Őszinte érzésekkel. Amiket felvállalni együtt túl nagy teher. Talán csak részletekben. Amikor már túlságosan szorul a hurok a nyakadon. Amikor már fulladozol.

Egy-egy kitörés jól jön ilyenkor. Felszabadít. Néhány percre vagy órára. Hogy könnyebb legyen utána visszaülni a trágyába.

És mindeközben mi van a felszínen? Az, hogy “kicseszett velem, akkor én is kicseszek vele.” Az, hogy “nem akar megváltozni, majd én megváltoztatom.” Az, hogy “én jól csinálom, ő az idióta barom!”

A játszmák valódi veszélye nem az, hogy szenvedsz. Nem az, hogy beleragadsz és feszélyez – mert ha annyira feszélyezne, nem ragadnál bele. Nem játszanád el újra és újra ugyanazt a forgatókönyvet. Lépnél, mert az ego hintaszékének ringatása már nem lenne elég kényelmes.

A játszmák valódi veszélye az, hogy elhiszed: jobb nem lehet. És miközben ragaszkodsz a megszokotthoz, elmulasztod a legfontosabb lehetőségeket. Elmulasztod az életet.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Devolúció
Az emberiség fejlődése során az egyik legfontosabb kérdés mindig is
Tovább
Mindennapi Motiváció – Alistair Brownlee
Van egy dolog, ami rendkívül egyszerűnek tűnik, sokaknak mégis nagyon
Tovább
Amikor rád öntik a szemetet – avagy hogyan kezeld hatékonyan mások dühkitöréseit
Már megint ordítozik veled. Veled, aki már bőven elég pofont
Tovább
Köszönöm, hogy nemet mondtatok
Életed során sokan voltak és lesznek is olyanok, akik segítenek
Tovább
A harcos és a medálok
A győzelemnek is megvan a maga terhe. Ha elbuksz, az
Tovább
Megérdemled
Tudom, nem mindig könnyű ezt elhinned. Főleg akkor, amikor újabb
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük