Vannak olyan kapcsolatok, amik bármit túlélnek. Nem azért, mert két ember számára a körülmények szerencsésen alakulnak, hanem azért, mert képesek feltétel nélkül szeretni egymást, bármilyen körülmények is adódnak számukra.
Taylor Morris és Danielle Kelly még gimnáziumban szerettek egymásba, és a húszas éveik elején boldog párként készültek közös életükre. Fiatalok voltak, tele élettel, rengeteg tervvel és megvalósításra váró álommal. Minden nagyon jól alakult az életükben.
Mindennapi_MotivacioEgészen a robbanásig. Taylor Morris a levegőbe repülve nemcsak a kezében tartott fémdetektort veszítette el, hanem az egész karját. És a másik kezét is, mindkét lábával együtt. Az Afganisztánban szolgáló katona élete itt le is zárulhatott volna – de nem így lett.
Taylor túlélte, és mind a négy végtagjának amputálása, majd két hónap kórházi ápolás után hazatérhetett. Egy egészen új élet kezdődött számára. Olyan élet, amit nagyon sokan eldobnának, és amit rengeteg párkapcsolatban nem vállalna fel a másik ember.
Egy fiatal, egészséges, életerős férfiból egy végtagok nélküli fizikai és lelki roncs vált. A legtöbb párkapcsolat ennél sokkal kisebb csapásokat sem él túl, azonban Taylor párja, Danielle számára nem volt kérdés, hogy merre tovább. Az első nagyon súlyos érzelmi sokk után összeszedte magát, és elhatározta, hogy a kétségbeesés és az önsajnálat helyett csak előre fog nézni.
Ezt tette Taylor is. Nagyon hosszú rehabilitáció következett, amely során a 23 éves férfinak gyakorlatilag minden általunk természetesnek vett hétköznapi tevékenységet újra kellett tanulnia. Danielle pedig mindenben támogatta párját: együtt edzettek, együtt ettek, együtt kezdték el újra tervezni a jövőt. Egy egészen más jövőt, mint amit eredetileg gondoltak. De egy olyan jövőt, ami még szebb is lehet annál.
Taylor_Danielle_1
Danielle és Taylor nem mondtak le az álmaikról. Továbbra is meg akarják valósítani korábbi terveiket, és mindig találnak rá módot, hogy bár egészen más útvonalon, mint korábban gondolták, de eljussanak az eredetileg kitűzött céljaikhoz. Mert ahogy a mondás tartja: ahol van akarat, ott van út is.
Taylor rehabilitációja szülővárosuktól távol, egy másik államban zajlott, ezért Danielle otthont és munkahelyet váltott, hogy végig párjával lehessen. Rengeteg támogatást kaptak a családtól, barátoktól, de teljesen idegen emberektől, köztük iskolás gyerekektől is. Emberektől, akiket megindított annak látványa, hogy az igaz szeretet valóban képes legyőzni minden akadályt.
Taylor_Danielle_2
Taylor_Danielle_3
(h/t: dailymail)
Danielle és Taylor azóta összeházasodtak. A fiatalember művégtagokat kapott, és újra teljes életet él: autót vezet, ejtőernyőzött is már, és még egy 5km-es jótékonysági futáson is részt vett. Sem számára, sem fiatal felesége számára nem létezik lehetetlen. Ez a hozzáállásuk és az egymás iránt érzett szeretetük hozta vissza Taylort az életbe, és ezért képesek közös erővel bármit elérni, amit korábban elterveztek. De még azt is, amiről álmodni sem mertek.
Megtanulták még jobban értékelni az életet, az együtt töltött időt, és azokat az apró csodákat, amikkel mindannyian találkozunk nap mint nap, csak hajlamosak vagyunk úgy elmenni mellettük, hogy észre sem vesszük azokat.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Nem mindenki veszi észre magáról, hogy a bűzlő trágyadomb, amin
Tovább
Valami hiányzik. Régóta keresed, hogy mi az – mitől leszel
Tovább
Nem megy. Hiába próbálod, nem jutsz előbbre. Pedig ez minden
Tovább
Két idős hölgy beszélget a buszon ülve. Nem vicc következik,
Tovább
Még élsz. De már Te sem hiszel benne nagyon. Sem
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük