Én vagyok az, aki végleg eltakarított volna a föld színéről téged.

Gyorsan, hatékonyan, érzelemmentesen. Ha rajtam múlik, végignéztem volna a kivégzésedet, aztán kidobtam volna a szemétbe az élettelen testedet.

Mit csinálnál, ha találkoznál azzal, aki így érez irántad? Hogyan kezelnéd a helyzetet, ha egykori bántalmazód ott állna szemtől szemben veled? Mit mondanál neki? Mit tennél vele?

Összeszorult gyomorral, remegő kezekkel igyekeznél semmivé válni? Vagy gyűlölettel fűtött agresszióval próbálnál elégtételt venni rajta? Menekülnél, amíg el nem fogy belőled az élet? Vagy harcolnál az igazságodért minden erőddel? Lefagyva néznéd, ahogy rád mosolyog? Vagy addig ütnéd, ameddig mozog?

Valahol azon a ponton csúszik el az életed, ahol a döntési lehetőségeid végleg beszűkülnek a saját fejedben. Ott, ahol elhiszed, hogy ez a két út van csak: bosszút állni vagy rettegni. Felszólalni vagy alul maradni. Pusztítani vagy pusztulni.

Lord találkozott azzal az emberrel. Ott állt szemtől szemben vele. Egyetlen méterre tőle. Fogalmam sem volt, mi fog történni, és még csak azt sem tudom mondani, hogy felkészültem a legrosszabbra. Mert arra nem lehet. Mégis azt éreztem, hogy ez a találkozás sorsdöntő lesz. És tudod, mit csinált Lord abban a pillanatban, ahogy meglátta ezt az embert?

Az ég egy adta világon semmit. Leszarta.

Mert már nem része az életének. Mert már nincs bántalmazás, már nincs börtön, már nincs kivégzés veszélye. Már nincs semmi, ami a félelmet táplálhatná, így sem a menekülésnek, sem a támadásnak semmi értelme nincsen.

Ami fájt, az már elmúlt. Nincsen. És nem is lesz soha, mert nem ráncigálja elő a múltjából, hogy újra és újra átélje.

Nem új életet kezdett, hanem jelen van a jelenben. Az igazi Életben. És még fejben sem megy vissza oda, ahol felmerülhet a megsemmisítése.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Kétely és szorongás. Ennyi marad mindössze, amikor elakadsz az út
Tovább
Valami hiányzik. Régóta keresed, hogy mi az – mitől leszel
Tovább
Azt hiszed, nehéz. Azt hiszed, hogy a legnehezebb dolog, amivel
Tovább
Kevés boldog ember él közöttünk. Olyan, aki tényleg elégedett az
Tovább
Az a pici gyerek is megérdemel egy ölelést, aki benned
Tovább
Valami fáj. Valaki folyamatosan méltatlanul bánik veled, vagy a múltad
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük