Ha a gyereked életmentő műtét előtt állna, kikötnéd az orvosoknak, hogy csak akkor mentsék meg, ha a vért “tiszta magyar” embertől kapja?

Ha kigyulladna a házad, és a lángok elzárnák a menekülőutat, elzavarnád a tűzoltót, akinek a bőre nem a tengerparti napsütéstől barna?

Vagy ha autóbalesetet szenvedve magatehetetlenül feküdnél egy roncsba zárva, és egy közel-keleti ember lenne az egyetlen, aki megállna, hazaküldenéd őt a saját országába?

De hogy ne tűnjön a dolog ennyire távolinak, ennyire megfoghatatlannak…

Vajon utánajársz-e annak, hogy aki a gyártósoron összerakta hűséges társadat, a mobiltelefonodat, az mégis melyik rassz sarja?

Vajon érdekel-e az, hogy a gyógyszert, amely életben tartja édesanyádat, magyarok fejlesztették ki, vagy kínaiak?

És úgy egyáltalán… feláldozol-e bármit is a jólétből, amiben élsz, azért, hogy minden egyes vagyontárgyadnak és minden általad igénybe vett szolgáltatásnak “tisztán magyar” legyen a forrása?

Zavar-e az, hogy a föld, ahol élsz, ezer-párszáz évvel, egy földtörténeti szempillantással ezelőtt még egészen más népeknek volt a hazája?

Zavarja-e a boldogulásodat, hogy genetikai és kulturális értelemben is értelmezhetetlen, és soha nem is volt értelmezhető a “tiszta magyar”, “tiszta európai”, vagy “tiszta fehér” fogalma?

És vajon kellemetlen bizsergést okoz-e az a tény, hogy az embernek és a csimpánznak 98%-ban megegyezik a genetikai állománya?

Mert ha a fenti kérdésekre “nem” a válasz, akkor lehet, hogy az idegengyűlölet, a rasszizmus, és bármiféle megkülönböztetés semmi több, mint egy olcsó manipulációs technika.

Ha nem hiszed, figyelj csak meg egy kétéves gyereket… Ő még tudja…

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Van, hogy gyenge vagy. Nagyon gyenge. Sokan azt mondják rád,
Tovább
Hajlamosak vagyunk többnek, jobbnak gondolni magunkat másoknál. Aki más, azt
Tovább
Élt egyszer egy kisfiú, aki imádott sportolni. Tehetséges volt, nagyon
Tovább
Amikor életed legmélyebb pontján jársz, két dolog történik. Egyrészt érzéketlenné
Tovább
Tudom, ez sokaknak fájni fog. De fájdalom nélkül ritkán vagyunk
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük