Ha a gyereked életmentő műtét előtt állna, kikötnéd az orvosoknak, hogy csak akkor mentsék meg, ha a vért “tiszta magyar” embertől kapja?

Ha kigyulladna a házad, és a lángok elzárnák a menekülőutat, elzavarnád a tűzoltót, akinek a bőre nem a tengerparti napsütéstől barna?

Vagy ha autóbalesetet szenvedve magatehetetlenül feküdnél egy roncsba zárva, és egy közel-keleti ember lenne az egyetlen, aki megállna, hazaküldenéd őt a saját országába?

De hogy ne tűnjön a dolog ennyire távolinak, ennyire megfoghatatlannak…

Vajon utánajársz-e annak, hogy aki a gyártósoron összerakta hűséges társadat, a mobiltelefonodat, az mégis melyik rassz sarja?

Vajon érdekel-e az, hogy a gyógyszert, amely életben tartja édesanyádat, magyarok fejlesztették ki, vagy kínaiak?

És úgy egyáltalán… feláldozol-e bármit is a jólétből, amiben élsz, azért, hogy minden egyes vagyontárgyadnak és minden általad igénybe vett szolgáltatásnak “tisztán magyar” legyen a forrása?

Zavar-e az, hogy a föld, ahol élsz, ezer-párszáz évvel, egy földtörténeti szempillantással ezelőtt még egészen más népeknek volt a hazája?

Zavarja-e a boldogulásodat, hogy genetikai és kulturális értelemben is értelmezhetetlen, és soha nem is volt értelmezhető a “tiszta magyar”, “tiszta európai”, vagy “tiszta fehér” fogalma?

És vajon kellemetlen bizsergést okoz-e az a tény, hogy az embernek és a csimpánznak 98%-ban megegyezik a genetikai állománya?

Mert ha a fenti kérdésekre “nem” a válasz, akkor lehet, hogy az idegengyűlölet, a rasszizmus, és bármiféle megkülönböztetés semmi több, mint egy olcsó manipulációs technika.

Ha nem hiszed, figyelj csak meg egy kétéves gyereket… Ő még tudja…

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Elkezdted. Lelkesen, nagy lendülettel, erős motivációval. Az újdonság varázsa magával
Tovább
Sokan azért nem tesznek valamit a körülöttük élő emberekért és
Tovább
A villamos elindul. Ahogy az ajtótól valamivel beljebb eső részen
Tovább
Van, hogy úgy gondolod, Veled történik meg minden rossz, amit
Tovább
Még meg kell csinálnom ezt a munkát. Be kell vásárolnom
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük