Egy újabb inspiráló történet következik egy olyan emberről, akinek egyik pillanatról a másikra omlott össze az élete és veszítette el álmait. Ami addig éltette, elveszett. Élete mélypontján két lehetősége volt: vagy feladja a küzdelmet, vagy új értelmet talál saját életének.


Múltkor egy olyan fiatal hölgy előadását osztottam meg, aki testbeszédünk és testtartásunk szerepéről beszélt. Előadása magában is nagyon hasznos, de személyes története teszi igazán hitelessé azt. Most ismét egy hölgy a főszereplő, ezúttal azonban nem agyunkról, hanem testünkről lesz szó. A hölgyet Janine Shepherd-nek hívják, foglalkozását tekintve profi sportoló. Volt. Egészen addig, míg sífutóként a téli olimpiára készülve egy edzés közben tragikus baleset nem érte. Arra sem volt sok esélye, hogy túléli, az orvosok pedig nem hittek benne, hogy valaha is újra járni fog, és azt is lehetetlennek tartották, hogy később gyereket fog szülni. Janine pedig a lehetetlenben nem hitt.
Előadásának címe: „Nem a tested vagy.”
(Akinek szükséges, az alsó youtube linkre kattintva és a youtube-on nézve be tudja kapcsolni a magyar feliratot a video alatti sávban.)

Janine helyzetét azért tudom nagyon átérezni, mert a sport nekem is életem fontos része. El sem tudom képzelni az életem taekwon-do, edzés és sport nélkül. A mozgásban való korlátozottság óriási pszichés terhet jelent egy átlagember számára is, egy sportoló számára pedig maga a teljes összeomlás. Én szerencsére csak nagyon rövid időre éltem át ezt, amikor a stroke után az első két napban tolószékben toltak egyik vizsgálatról a másikra és szobanövényként vegetáltam. Arra viszont elég volt ez az élmény, hogy átérezzem Janine helyzetét és megértsem, mekkora erő kellett neki ahhoz, hogy újra megtalálja belső motivációját, és álmai elvesztése után egy teljesen új értelmet adjon életének. Janine története is bizonyítja, hogy bármekkora tragédia ér, mindig találhatsz lehetőséget arra, hogy újra felépítsd az életed és felhasználd azt, ami történt. Mindez csak elhatározás kérdése.
„Ha valamit igazán meg akarsz tenni, akkor megtalálod
a módját. Ha pedig nem, akkor megtalálod rá a kifogást.”
Jim Rohn

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Véletlen. Szerencse. Rendkívüli tehetség. Abnormális állapot. Ilyen vagy ehhez hasonló
Tovább
Az élet egy utazás – szól a jól ismert közhely.
Tovább
Jól van. Itt a vége. Küzdöttél, de nem megy tovább.
Tovább
Van egy betegség, amely nemcsak a vele járó szövődmények miatt
Tovább
Azt mondja a Mester a Tanítványnak: - Ha nem tetszik,
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük