Mi kell ahhoz, hogy valaki előnyt csináljon a hátrányából? Hol van az a pont, ahol megszületik az elhatározás, és az áldozatból cselekvő lesz? Kiből lesz győztes, és ki az, aki vesztes marad? Sokan úgy gondolják, hogy ez szerencse kérdése is. Mások abban hisznek, hogy csak hinni kell valamiben, és az meg is valósul.
És van egy szűk réteg, akik nem a saját igazukat próbálják bizonygatni, hanem egész egyszerűen megteszik azt, amit tudnak, folyamatosan fejlődnek, és nem hajlandóak lemondani arról, amit a fejükbe vettek. Éppen ezért valósítanak meg csodálatos dolgokat.
Ilyen ember David Aguilar is. A 18 éves máltai fiúnak egy születési rendellenesség miatt nem fejlődött ki a jobb karja, ami bőven elegendő ok lehetett volna számára arra, hogy egész életét kiszolgáltatott áldozatként élje le. Ő azonban máshogy döntött.
Már kisgyermekként is nagyon szeretett Lego-zni, és az az ötlete támadt, hogy ha már a természet csak egy karral ajándékozta meg, ő megajándékozza magát még eggyel. Már egészen fiatalon el is készítette karprotézisének prototípusát.
David a szüleit is teljesen meglepte, amikor egy napon előállt a találmányával. Mindössze 9 éves volt ekkor. Az ezt követő években továbbfejlesztette a protézist, mígnem egy fogásra és hétköznapi tevékenységek végzésére tökéletesen alkalmas művégtagot alkotott. Igen, Lego-ból.

A zseniális fiú híre a Lego vállalathoz is eljutott, akik őszinte tiszteletüket fejezték ki, csakúgy, mint David tanárai, iskolatársai és ismerősei. A fiút, akit kiskorában furcsán bámultak azért, mert nincs karja, most csodálattal nézik az emberek találékonysága, műszaki érzéke, és a nehézségekhez való hozzáállása miatt.
(h/t: dailymail)
David pedig a felnőtt éveibe lépve is tovább halad az álmai felé: folytatja a fejlesztői munkát, informatikát és robotikát tanul, és repülőmérnök szeretne lenni. Márpedig amit ő a fejébe vesz, azt meg is valósítja.
És hogy mi kell ahhoz, hogy valaki előnyt csináljon a hátrányából? Talán csak ennyi: megtenni azt, amit éppen most tudsz, és folyamatosan keresni az új lehetőségeket.
Ha szeretnél tartós változást elérni az életedben, Neked szól a személyes segítségem. Várlak szeretettel. 🙂