Hogy mikor lesz vége a háborúnak?

Akkor, amikor nem veszekszel a sorban előtted állóval, ha lassú, hanem felajánlod neki a segítségedet.

Akkor, amikor nem nézed le azt, aki más pártra szavazott, mint Te, hanem tisztelettel elfogadod, hogy különbözik a véleményetek.

Akkor, amikor nem ítélkezel arról, aki valamit rosszul csinál (szerinted), hanem megérteni próbálod, hogy mi az ő története.

Akkor, amikor nem akarsz bosszút állni azon, aki ártott neked, hanem a leckét megtanulva szebbé teszed a saját életedet.

Akkor, amikor nem arra törekszel, hogy jobb legyél a szomszédodnál, a kollégádnál, vagy a párod exénél, hanem szeretettel felülmúlod tegnapi énedet.

Akkor, amikor nem cipeled magaddal a sérelmeidet, hanem engeded, hogy a múlt múlt legyen.

Akkor, amikor nem megváltoztatni akarod a szerettedet, hanem egyszerűen csak szereted.

És hogy a világban dúló háborúhoz mi köze van mindennek? Tudod, háborúba vezetni csak azt lehet, aki a saját életének nem vezetője, hanem elszenvedője. A háborúzni akaró vezetőt a saját magukkal háborút vívó emberek választották meg. Az élősködő vezető addig élősködik, amíg áldozata hozzájárulását adja ehhez. Tolvaj, hazug, elnyomó vezetője csak olyan embereknek lehet, akik nem vállalták még fel a saját életükért a felelősséget.

A háborúnak akkor lesz vége, amikor már nem a háború befejeződésére vársz, hanem békében tartod saját lelkedet.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Vannak kemény élethelyzetek. Olyan helyzetek, amikor válaszút elé kerülsz. Olyan
Tovább
Jól van. Itt a vége. Küzdöttél, de nem megy tovább.
Tovább
Konfliktusaink többségét azért nem tudjuk megoldani, mert indulatból próbáljuk kezelni
Tovább
Előfordult már, hogy mérhetetlenül gyengének érezted magad? Fáradtnak, elesettnek, túl
Tovább
Neked két kupac szemét, amit az út szélére kidobsz. Két
Tovább
Elszakadt a cérna. Elkezd veled ordítozni valaki, akinek semmi oka
Tovább

2 Comments

  1. Hiszek benne, hogy ha önmagunkban megteremtjük az aranykort, az a világra is hatással lesz. Nagyon örülök, hogy tetszett az írásom, köszönöm szépen, hogy továbbítottad. 🙂

  2. Klári

    100%-ban így van. Nagyon tetszett a bejegyzés. Persze a régebbiek is, de ez nagyon találó. Továbbítom is sok ismerősömnek. De szerintem akkor már az aranykor is eljön, amikor mindaz megvalósul, amit felsoroltál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük