Hogy mikor lesz vége a háborúnak?

Akkor, amikor nem veszekszel a sorban előtted állóval, ha lassú, hanem felajánlod neki a segítségedet.

Akkor, amikor nem nézed le azt, aki más pártra szavazott, mint Te, hanem tisztelettel elfogadod, hogy különbözik a véleményetek.

Akkor, amikor nem ítélkezel arról, aki valamit rosszul csinál (szerinted), hanem megérteni próbálod, hogy mi az ő története.

Akkor, amikor nem akarsz bosszút állni azon, aki ártott neked, hanem a leckét megtanulva szebbé teszed a saját életedet.

Akkor, amikor nem arra törekszel, hogy jobb legyél a szomszédodnál, a kollégádnál, vagy a párod exénél, hanem szeretettel felülmúlod tegnapi énedet.

Akkor, amikor nem cipeled magaddal a sérelmeidet, hanem engeded, hogy a múlt múlt legyen.

Akkor, amikor nem megváltoztatni akarod a szerettedet, hanem egyszerűen csak szereted.

És hogy a világban dúló háborúhoz mi köze van mindennek? Tudod, háborúba vezetni csak azt lehet, aki a saját életének nem vezetője, hanem elszenvedője. A háborúzni akaró vezetőt a saját magukkal háborút vívó emberek választották meg. Az élősködő vezető addig élősködik, amíg áldozata hozzájárulását adja ehhez. Tolvaj, hazug, elnyomó vezetője csak olyan embereknek lehet, akik nem vállalták még fel a saját életükért a felelősséget.

A háborúnak akkor lesz vége, amikor már nem a háború befejeződésére vársz, hanem békében tartod saját lelkedet.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

A sport mindig is fontos része volt az életemnek, ezért
Tovább
Az emberek többsége hajlamos könnyen belecsúszni az áldozatszerepbe. Talán Te
Tovább
A problémák életünk részei. Mindannyian rendszeresen szembesülünk hol kisebb, hol
Tovább
Vannak olyan emberek, akiknek a történetét nehéz lenne bármiféle érzelmi
Tovább
Tudom, hülye a kérdés. Sőt, provokatív is. Egyáltalán, hogy lehet
Tovább
Még meg kell csinálnom ezt a munkát. Be kell vásárolnom
Tovább

2 Comments

  1. Hiszek benne, hogy ha önmagunkban megteremtjük az aranykort, az a világra is hatással lesz. Nagyon örülök, hogy tetszett az írásom, köszönöm szépen, hogy továbbítottad. 🙂

  2. Klári

    100%-ban így van. Nagyon tetszett a bejegyzés. Persze a régebbiek is, de ez nagyon találó. Továbbítom is sok ismerősömnek. De szerintem akkor már az aranykor is eljön, amikor mindaz megvalósul, amit felsoroltál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük