Attól még, hogy szeretnéd, a virág nem fog gyorsabban nőni. És az ember sem fog gyorsabban fejlődni.

Támogathatod őt a szereteteddel. Ösztönözheted őt, hogy kiteljesedjen. Lehetsz neki támasz a nehéz helyzetekben. Nyújthatod neki a kezed, amikor megmássza a hegyet. Lehetsz Te a tükör, aki megmutatja neki, hol gyenge. Lehetsz a tanítója, lehetsz a hőse, lehetsz az ellensége.

De hogy milyen gyorsan növekszik, az az ő ügye.

És az is, ha úgy dönt, hogy nem növekszik. Akkor sem, ha kéred, akkor sem, ha kényszeríted, akkor sem, ha az élete múlik rajta. Mert van, aki nem akarja.

Ragaszkodik a félelmeihez. Még ragaszkodik – de az is lehet, hogy erről szól majd az egész élete. Az ő ügye. Három szó, amit érdemes lehet gyakran felidézned. Az. Ő. Ügye. Nem a csalódott, dühös, frusztrált éned arroganciája ez, hanem a bölcs elfogadása annak az útnak, melyet egy másik ember szabadon választ magának. Az ő ügye.

Adhatsz neki lehetőséget – de életet nem. Adhatsz neki vizet – tudást, bölcsességet -, de az rajta áll, hogy hasznosítja-e. Vigyázhatsz rá, hogy mások ne tapossák el, de arra nincs hatásod, hogy kivirágzik-e.

Mert a virágok ilyenek. Mint az emberi lelkek.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Nem így tervezted. Először nem is tervezted sehogy. Egyszerűen csak
Tovább
Borongós október végi este volt – tisztán emlékszem. Nem azért,
Tovább
Kevés boldog ember él közöttünk. Olyan, aki tényleg elégedett az
Tovább
Szocializálódtunk. Az eleven, tudatlan, lázadó, egyedi és boldog kisgyerekekből fegyelmezett,
Tovább
Vannak napok, amikor már reggel a szemedet kinyitva egyből tudod:
Tovább
Sokszor mondják egy-egy gyerekre, hogy rossz. Gyengén teljesít, rendetlen, fegyelmezetlen,
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük