Attól még, hogy szeretnéd, a virág nem fog gyorsabban nőni. És az ember sem fog gyorsabban fejlődni.

Támogathatod őt a szereteteddel. Ösztönözheted őt, hogy kiteljesedjen. Lehetsz neki támasz a nehéz helyzetekben. Nyújthatod neki a kezed, amikor megmássza a hegyet. Lehetsz Te a tükör, aki megmutatja neki, hol gyenge. Lehetsz a tanítója, lehetsz a hőse, lehetsz az ellensége.

De hogy milyen gyorsan növekszik, az az ő ügye.

És az is, ha úgy dönt, hogy nem növekszik. Akkor sem, ha kéred, akkor sem, ha kényszeríted, akkor sem, ha az élete múlik rajta. Mert van, aki nem akarja.

Ragaszkodik a félelmeihez. Még ragaszkodik – de az is lehet, hogy erről szól majd az egész élete. Az ő ügye. Három szó, amit érdemes lehet gyakran felidézned. Az. Ő. Ügye. Nem a csalódott, dühös, frusztrált éned arroganciája ez, hanem a bölcs elfogadása annak az útnak, melyet egy másik ember szabadon választ magának. Az ő ügye.

Adhatsz neki lehetőséget – de életet nem. Adhatsz neki vizet – tudást, bölcsességet -, de az rajta áll, hogy hasznosítja-e. Vigyázhatsz rá, hogy mások ne tapossák el, de arra nincs hatásod, hogy kivirágzik-e.

Mert a virágok ilyenek. Mint az emberi lelkek.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Január elején megtelnek az edzőtermek, megjavulnak a kapcsolatok, soha nem
Tovább
Két idős hölgy beszélget a buszon ülve. Nem vicc következik,
Tovább
Kati néni nemcsak biológiát és földrajzot tanított nekünk, hanem Életet
Tovább
Ingerült visszatámadás vagy sértődött elvonulás. A legtöbb ember ez a
Tovább
Mindent ugyanúgy csinálni, mint tegnap, többnyire biztos stratégiának tűnik. Biztos
Tovább
A gyengébbik nem. Így nevezi a társadalom a nőket, törékenynek,
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük