Ami nekik csoda, az Neked természetes.

Az, hogy minden egyes nap órákat foglalkozol a fogyatékkal élő gyermekeddel. Vagy az, hogy munka mellett elvégzel egy egyetemet. Vagy a döntésed, hogy kilépsz a mérgező kapcsolatodból. Vagy a következetességed, amivel valóságot formálsz a célodból.

Nekik csoda. Csoda, mert nem látják az utat, amit bejártál idáig. Nem látják a kételyt a szemedben, ami időnként vissza-visszatér még mindig. Nem látják a harcot, amit nem egyszer kellett megvívnod, hanem minden egyes nap. Nem látják a meghozott áldozatokat, az elbukott csatákat, a bejárt tévutakat.

Nem látják a feltápászkodásodat. A megrogyott hittel, lerombolt önbecsüléssel, megválaszolatlan kérdésekkel terhelt botorkálásodat. A megerősödésedet, az átmeneti visszaesésedet, az újra bizonytalanná váló lépteid miatti kétségbeesésedet.

Nem látják az általad megtett utat – csak azt látják, hogy most már hol tartasz. De ez természetes. Nem láthatnak bele a fejedbe. Nem érezhetik azt, amit Te érzel. Nem élhetik át az általad átélteket.

Az ő történetük más. Ezért lett a Tiéd számukra csoda. Ezért mondja Rád a többség, hogy szerencsés vagy. És ezért tartanak néhányan fantasztikusnak. Hiszen ami neked valóság, az a legtöbb embernek csak a fantáziájában van.

De Te is közöttük voltál nemrég – talán vissza tudsz emlékezni még. Te sem hitted, hogy ennyi mindenre képes vagy. Hogy ennyi mindent kibírsz. Hogy ennyi mindent túl tudsz élni. Hogy ennyi mindent el tudsz érni.

És most, ahogy visszanézel az eddigi utadra – minden lépésedre, minden küzdelmedre, minden próbálkozásodra –, már nem is tűnik meglepőnek, hogy ilyen messzire jutottál azoktól, akik egy helyben maradtak. Neked természetes, ami nekik csoda.

És talán eszedbe jut majd ez legközelebb, amikor úgy érzed:
már csak a csoda segíthet.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Néha túl nagy a fájdalom
Néha túl nagy a fájdalom ahhoz, hogy újra hinni tudj
Tovább
Változtasd meg a világot!
Baj van a világgal. Ezt mindenki tudja. Pontosabban: mindenki így
Tovább
Mit tegyek, ha visszahúznak? – Praktikus tanácsok vérszívók ellen
Válogasd meg a csatáidat! – írtam nemrég mindazoknak, akik komolyan
Tovább
Illúziók
Mint henger árnya: a vászonra vetített téglalap; Vagy a bűvész
Tovább
Ne vedd a szívedre, nem veled harcol…
Sok a kötekedő barom, igaz? Pedig csak szeretnéd nyugodtan intézni
Tovább
A legveszélyesebb szavak nem azok, amiket annak hiszel
Sokan kínosan ügyelnek arra, hogy soha egyetlen csúnya szó se
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük