Valahol azért megdöbbentő, hány Nő kapaszkodik a Nőnapba. Hányan szeretnék legalább ilyenkor egy picit fontosnak, egy picit értékesnek, egy picit szépnek, egy picit NŐnek érezni magukat. Mert a többi napon nem megy.

És ez nem az ő hibájuk.

De nem is a férfiaké. Könnyű lenne azt mondani, hogy a bunkó férfiak nem elég figyelmesek. Könnyű lenne őket hibáztatni minden közönyért, minden alulértékelésért, minden megaláztatásért.

Persze, vannak bunkó férfiak. Érzéketlenek. Alacsony érzelmi intelligenciájúak. Egyesek pedig egyszerűen csak bénáznak. És igen, vannak olyanok is, akik elnyomják, verik, vagy szavakkal bántalmazzák a párjukat.

És ez az ő hiányosságuk.

De ettől még nem lesz jobb annak a Nőnek, aki még embernek is alig érzi magát. Tényleg megdöbbentő, hány ilyen Nő van. Az elmúlt évek során rengeteggel találkoztam: azokkal, akik változtatni próbáltak az énképükön, a kapcsolataikon, az életükön. Időt, energiát, pénzt, figyelmet szenteltek annak, hogy ez sikerüljön, és áldozatokat hoztak érte.

Érted, ugye? Nem az ő hibájuk, mégis ők próbálnak változtatni rajta. Nem azért, mert azt mondják, hogy ez így van rendben, hanem azért, mert tudják: csak így lehetséges.

Csak Te tudsz tenni azért, hogy Nőnek érezd magad. Ha a férfi melletted, vagy a férfiak körülötted nem becsülnek meg Téged, akkor vagy nem megfelelő férfiakkal kapcsolódsz, vagy valahol nagyon elcsúszott a kapcsolatotok. De ha arra vársz, hogy a másik megmozduljon, akkor lehet, hogy egész életedben várni fogsz.

Nem, nem a Tiéd a felelősség azért, ami van. De ha változást szeretnél, annak egyetlen biztos módja az, ha Te változtatsz.

Az, hogy kiállsz azért, amiben hiszel. Az, hogy őszintén elmondod a véleményedet akkor is, ha a másik nem ért veled egyet. Az, hogy meghúzod a határaidat, amikhez tartod magadat – akár a kapcsolat elvesztése árán is, ha szükséges. Az, hogy úgy élsz, hogy Nőnek érezd magad – bármit is jelent számodra ez.

Mert tudod, ha Te nem becsülöd meg magad, akkor csak két lehetőséged marad. Az egyik az, hogy olyan férfiakkal – és általánosságban is olyan emberekkel – kapcsolódsz, akik pont annyira értékelnek Téged, mint amennyire Te magadat. Vagy még alacsonyabbra.

A másik az, hogy szerencséd van, és valaki meglátja benned az értéket annak ellenére, hogy Te nem látod magadban – de épp ez utóbbi miatt nem is fogsz hinni neki, ezért a kapcsolat könnyen zsákutcába juthat. Mert aki magát nem szereti, az nem tud egészségesen kapcsolódni sem Önmagával, sem másokkal.

Van másik út is.

Ha nem vársz másra, hogy Nő lehess, ha nem vársz engedélyre ahhoz, hogy jól érezhesd magad, hanem felfedezed a saját értékeidet, meglátod a saját szépségedet, és megtalálod magadban az isteni csodát, amely mindenkitől függetlenül ott van a mosolyodban, ott van a mozdulataidban, ott van a tekintetedben, ott van a lelkedben, ott van minden rezdülésedben…

…ha megtalálod ezt ma, akkor holnap is Nő leszel.

Nem csak Nőnapon.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Egy ember számára a második legveszélyesebb élőlény a Földön egy
Tovább
Néhány napja egy kedves rokonom kérésére jelen voltam egy magas
Tovább
Van valami, ami az emberek jelentős részének fejében nem biztos,
Tovább
Már megint ordítozik veled. Veled, aki már bőven elég pofont
Tovább
Lehet, hogy régimódi vagyok, de nekem fontosak az apró gesztusok.
Tovább
Én nem szeretem az öncélú léleksimogatást. Nem szeretem elhitetni egy
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük