Mennyire fontos számodra az, amit csinálsz? Mennyire szeretnéd, hogy sikerüljön?
A fél karomat odaadnám érte! – halljuk sokszor az áhítozó, ám magabiztos kijelentést, és itt le is zárjuk a kérdést; mindenki elkönyvelte, hogy mennyire fontos dologról van szó, aztán jöhet a következő téma. Na de tényleg? Tényleg odaadnád a fél karodat, ha ezen múlna a siker?
Mindennapi_MotivacioVan egy fiú, aki éppen csak felnőttkorba lépett, amikor élete legfontosabb döntését kellett meghoznia. Neki szó szerint bizonyítania kellett, hogy akár egy végtagjától is képes megválni, ha cserébe haladhat tovább azon az úton, amit elkezdett, és amit igazán szeret.
Tommy Guns Ly olyan srác, akit az élet soha nem kényeztetett igazán. Miután 2 évesen elvesztette édesanyját, különböző nevelőotthonokban nőtt fel. 16 évesen azonban megtalálta, ami igazán közel áll a szívéhez: break táncolni kezdett. A profik technikáit ellesve, folyamatosan gyakorolva arról álmodott, hogy ő is profi break táncos lesz, aki bejárja majd a világot.
18 éves korában azonban valami örökre megváltozott. Csontrák. Kemoterápia. 6 hónap küzdelem, majd a válaszút: csontátültetés, mely megmentheti a lábát, de örökre korlátozza majd a mozgásban, vagy amputáció és művégtag, mellyel újra képes lehet járni, futni, táncolni. Te melyiket választanád?
Tommy számára a döntés nagyon nehéz, de egyértelmű volt: soha nem adja fel az álmát, még ha tényleg a lábát is kell adnia érte. És folytatta azt az utat, amit elkezdett, immár jobb lába nélkül, de ugyanolyan vagy talán még nagyobb lelkesedéssel. Tudta, hogy a csapás, ami érte, egyúttal lehetőség is. Lehetőség arra, hogy alkalmazkodjon az új helyzethez, rengeteget tanuljon és fejlődjön ezáltal, és olyan dolgokat valósítson meg, melyekről korábban talán álmodni sem mert.
És hogy mire jutott, azt itt meg tudod nézni:

Tommy Guns Ly pont olyan ember, mint Te: vannak vágyai, vannak céljai, és vannak akadályok az életében, melyek időnként csak visszatartják picit, de néha tényleg leküzdhetetlennek tűnnek. Ő azonban döntött: nem adja meg magát, nem fog lemondani az álmáról, és bármilyen nehézséggel is kell szembenéznie, megteszi. Szembenéz vele és legyőzi azt, mert számára tényleg fontos a cél. Olyan fontos, hogy a lábát is odaadta érte. Mára pedig az álma már nemcsak a fejében létező homályos, megfoghatatlan kép, hanem meg is éli azt: járja a világot, táncával és történetével rengeteg embert inspirál, és ami a legfontosabb: azt csinálja, amit igazán szeret. Kompromisszumok nélkül. Kifogások nélkül. Csak csinálja.
Tommy Guns Ly döntött. Te hogyan döntesz?
Ha arra koncentrálsz, hogy mit tudsz megcsinálni, és nem arra, hogy mit nem, akkor rengeteg lehetőséget fogsz felfedezni, és a képességeid túlszárnyalják a gyengeségeidet.”
Tommy Guns Ly

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Képzelj el egy modellt... egy szépségideált, aki a kifutón magabiztosan
Tovább
A legtöbb ember azt gondolja magáról, hogy képes őszintén szeretni
Tovább
Akadnak néhányan, akik belepisilhetnek a levesedbe. Konfliktusok nélküli életről én
Tovább
Ha két ember szereti egymást, bármire képesek – például arra
Tovább
A legtöbb embernek sokszor nem is egy másik emberrel van
Tovább
Baj van. Nagyon nagy baj. Ha körbenézel a világban, szinte
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük