Mindennapi Motiváció – Tommy Caroll

Írta: | 2013-11-11
Tanulni nem csak az idősebbektől lehet. Ha a büszkeség nem szorítja korlátok közé az agyad, bármilyen élőlényben tanítódra találhatsz. Ha figyelsz a körülötted lévő világra, sokszor a legváratlanabb helyről kaphatsz egy ötletet, motivációt, vagy élettapasztalatot.
A legutóbbi Mindennapi Motivációtörténetben az élsportból hoztam példát: a barcelonai olimpián egy brit atléta példamutató kitartása megmutatta, hogy aki soha nem adja fel, az nem veszít. Most ismét sportról lesz szó, de egészen más megvilágításban. A tanítónk pedig nem egy élsportoló, hanem egy fiatal srác, Tommy Caroll, aki a gördeszkázás szerelmese. 10 éves kora óta gyakorol, és akárhányszor is esik le a deszkáról, mindig újra felkel, és folytatja. Mert ez az élete. Pedig neki az esés jóval többet jelent, mint legtöbbünknek, Tommy ugyanis 2 éves kora óta vak.
Sem én, sem Te, aki olvasod most az írásomat, nem tudjuk igazán elképzelni, milyen lehet vakon élni. Amit mi természetesnek veszünk, az egy vak embernek komoly kihívást jelent. Tommynak a gyalogos közlekedés is sokkal nehezebb, neki azonban volt egy álma: profi gördeszkás akar lenni. Ahogy az alábbi videóból kiderül, erről az álmáról nem volt hajlandó lemondani.

Mi az, ami korlátoz abban, amire vágysz? Mi a kifogásod, hogy nem küzdesz a céljaidért? Elfoglalt vagy? Beteg vagy? Túl öreg vagy? Az igazi korlátot nem ezek a kifogások jelentik, hanem saját félelmeid. Mindannyian félünk a kudarctól. Félünk, hogy leesünk vakon a deszkáról, és nem tudjuk, hova esünk. Nem hiszünk benne, hogy amire ma még nem vagyunk képesek, azt a jövőben el tudjuk érni. Pedig nincs egyenes út a sikerhez. Le kell esned és meg kell ütnöd magad időnként, hogy tovább fejlődj. A sikeres ember több kudarcot szenved, mint a sikertelen. Mert a sikertelen hamar feladja, míg a sikeres felkel, halad tovább, elbukik újra, felkel újra, és ismét halad tovább. Tommy saját szavaival:
„Mindig van egy lehetőség, hogy leküzdj egy akadályt, ha eléggé akarod.”
Akard leküzdeni! Ha most nem sikerült, az nem azt jelenti: Nem. Csak annyit jelent: Még nem
Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!
Kocsis Gábor mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Használd fel oldal létrehozója és írója. Saját tapasztalataira építve próbál inspirálni és segíteni másokat is, megmutatva, hogy minden tapasztalatot fel tudunk használni önmagunk fejlesztésére, életünk és környezetünk jobbá tételére.

    Együtt többet tehetünk!

    Ha Te is így gondolod, csatlakozz azokhoz, akik értesülnek az új írásaimról és előadásaimról.

    Én sem szeretem a levélszemetet, tőlem sem fogsz kapni.

    Még több inspiráció:

    Ami még érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.