Hiába szaladsz

Írta: | 2014-05-08
Sokan azt hiszik, bátornak lenni azt jelenti, nincsenek félelmeid. Azok hiszik ezt, akik maguk nem bátrak. De az igazság az, hogy akinek soha nincsen semmi félelme, abból már az érzések is kihaltak. A bátor ember nem attól bátor, hogy soha nem fél, hanem attól, hogy a félelem pillanataiban tudja, hogy van valami, ami sokkal fontosabb a félelemnél.
Erről szól a következő rövid tanmese.
*****
Volt egy ember, akit annyira zavarta saját árnyéka, és annyira félt lábnyomaitól, hogy elhatározta, megszabadul mindkettőtől. Úgy gondolta, ennek az lesz a legjobb módja, ha elfut előlük. Elkezdett hát futni, és remélte, hogy hamarosan már nem lesznek vele.
hiaba_szaladsz
De minden egyes lépésnél újabb és újabb lábnyom követte, és árnyéka is gond nélkül járt a nyomában. Biztos volt benne, hogy azért vallott kudarcot, mert nem futott elég gyorsan. Ezért úgy érezte, nincs más választása, és még nagyobb sebességgel rohant tovább, hogy elmeneküljön félelmei elől. Csak futott, futott, megállás nélkül, míg egyszer csak holtan összeesett.
Menekülni próbált, és nem értette meg, hogy ha belépett volna a sötétségbe, melytől annyira félt, az árnyéka eltűnt volna. És ha nem elszaladt volna, hanem megállt volna helyette, a lábnyomai sem követték volna tovább.
*****
Hiába szaladsz. „Megpróbálni elfutni a problémáid elől egy olyan verseny, melyet soha nem fogsz megnyerni.” Ez sokkal többről szól, mint a saját kényelmed. Ne hagyj nyitott kérdéseket, hanem szedd össze magad és győzd le a félelmeidet!
Most. Hogy utána élhess.
Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!
Kocsis Gábor mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Használd fel oldal létrehozója és írója. Saját tapasztalataira építve próbál inspirálni és segíteni másokat is, megmutatva, hogy minden tapasztalatot fel tudunk használni önmagunk fejlesztésére, életünk és környezetünk jobbá tételére.

    Együtt többet tehetünk!

    Ha Te is így gondolod, csatlakozz azokhoz, akik értesülnek az új írásaimról és előadásaimról.

    Én sem szeretem a levélszemetet, tőlem sem fogsz kapni.

    Még több inspiráció:

    Ami még érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.