Te meddig fogsz élni? Gondolkodtál már ezen? Úgy értem: élni, nem csak létezni.
Van, akinek kevés idő adatik meg itt a Földön – mert nem volt szerencséje és mondjuk autóbalesetet szenvedett, vagy rosszul döntött egy olyan pillanatban, amikor az útja kettévált élet és halál irányába, vagy – és ez a leggyakoribb – rossz döntéseinek sorozatát a szervezete már nem volt képes tolerálni.
És vannak, akik tovább maradnak köztünk. De maga az évszám hiába a legegyszerűbb mérési módszer, ez vajmi keveset mond el arról, hogy mennyit is élt valaki. Láttam már 80-90 éves idős embereket is, akik szavaiból tisztán tükröződött, hogy életük fejlődési íve sajnos nagyon laposra sikerült; mindazt a rengeteg lehetőséget, melyet szellemi, fizikai és lelki fejlődésükre fordíthattak volna, ott hagyták tovább heverni az út mentén. Megérkeztek a célegyeneshez úgy, hogy nem értették meg a verseny lényegét. És láttam már megszűnni emberéletet mindössze két-három évtized után, de benne olyan mély tartalommal és annyi élettel, amit sokan az idő többszöröse alatt sem tapasztalnak meg.
Mindennapi_MotivacioIda Keeling egy olyan hölgy, akinek hosszú élet adatott meg. Részben adatott, de jelentős része volt benne neki is – életfelfogásának, aktív életmódjának, küzdeni akarásának. Mert rengeteget küzdött élete során, és rengeteg veszteség érte. Fiatalon veszítette el édesanyját, 42 évesen férjét egy szívinfarktus vitte el, három gyereke közül pedig kettőt meggyilkoltak.
Ekkor döntött úgy, hogy valamit tennie kell. 67 évesen sokan már feladják (vannak, akik már sokkal előbb), de Ida nem így tett: új szenvedélyt, új értelmet keresett az életének. És elkezdett futni.
A mindennapos edzés nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is megerősítette, és szenvedélyét folytatva mára ő a 100 méteres síkfutásban korosztályának világcsúcstartója. 2014 augusztusában 59.80-as időeredményével a vegyes korosztályú versenyen utolsó befutóként, mégis a legnagyobb győztesként végzett. Ida ugyanis ezt a versenyt már 99 évesen teljesítette. A korban idős, lélekben fiatal sprinter befutóját az alábbi rövid videóban nézheted meg:

Ida Keeling életkora és teljesítménye is lenyűgöző. De a legcsodálatosabb benne az, hogy él. Igazán él. Nem várakozik, nem gyűjt kifogásokat, nem panaszkodik, és nem fogadja el, hogy a külső körülményeknek kellene meghatározniuk életét és boldogságát.
Te meddig fogsz élni? De ami sokkal fontosabb: most élsz?
Nagy köszönet Gabinak, hogy megismertette velem Ida Keeling történetét. 🙂

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Talán kilátástalan a helyzet. Talán olyan mélyre kerültél az életedben,
Tovább
Várunk... Majd ha együtt leszünk, és nem lesznek már ilyenek
Tovább
Tudod, nem mindig azok a legveszélyesebb emberek, akik nyíltan az
Tovább
Valahol azért megdöbbentő, hány Nő kapaszkodik a Nőnapba. Hányan szeretnék
Tovább
Őszinte elismerést kevesebbet fogsz hallani, mint irigységbe csomagoltat. Ezért fontos,
Tovább
Sok olyan embert ismerek, aki nem valósította még meg az
Tovább

2 Comments

  1. Örülök, hogy hasznosnak találtad. 🙂 Igen, tényleg sok erőt meríthetünk, de ez mind a saját erőnk, ami mindig is ott volt, és amit ezek a történetek csak segítenek kihozni. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük