Rossz napod volt? Idiótákkal vagy körülvéve? Vagy csak egyvalaki keserítette meg a napodat, de ő nagyon? És most nem tudod, mit kezdj a feszültséggel, amit a másik minden ok nélkül rád ragasztott?
Akkor Neked szól David J. Pollay alábbi története.
*****
Egy napon egy férfi a repülőtérre tartott egy taxiban ülve. Ahogy szabályosan haladt a taxi, egyszer csak egy fekete autó vágott ki elé hirtelen a parkolóhelyről. A taxi vezetője beletaposott a fékbe és csak pár centiméterrel sikerült elkerülnie az ütközést.
A másik autó vezetője az öklét rázva ordítozott, míg a taxisofőr csak rámosolygott és barátságosan integetett neki. Ugyanolyan jókedvű volt, mint azelőtt, és kifejezetten kedvesen viselkedett a vele ordítozó férfival.
Az eset után a taxi utasa értetlenkedve nézett a sofőrre: „Miért csinálta ezt? Az az ember kis híján összetörte az autóját, és mi is megsérülhettünk volna. Ráadásul mindezek után még ő ordítozott.” Ekkor a taxisofőr elmagyarázta utasának a “kukásautó törvényét”.
kukasauto
Nagyon sok ember olyan, mint a kukásautó – rengeteg szemét, frusztráció, keseredettség, düh halmozódik fel bennük. Ahogy egyre jobban eltelnek a szeméttel, valahol ki kell adniuk magukból azt. És időnként pont Te leszel az, akire rázúdítják a bennük lévő szemetet. Ne vedd a szívedre, ez nem rólad szól. Csak mosolyogj, maradj nyugodt és kedves, aztán menj tovább. Ne cipeld magaddal tovább az ő szemetüket, hogy aztán Te is másra öntsd ki később.
*****
Legközelebb, amikor konfliktushelyzetbe kerülsz, emlékezz a kukásautóra! Ha fontos számodra az az ember, akitől a szemetet kaptad, akkor segíts neki! Érezze, hogy megérted és támogatod őt, bármilyen nehéz is eleinte. Ha pedig nem fontos számodra, akkor csak mosolyogj és legyél barátságos – ezzel nem fog tudni mit kezdeni 🙂 –, aztán folytasd az életedet és koncentrálj azokra, akik közel állnak hozzád. Ne legyél kukásautó!

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Az egyik legsúlyosabb bűncselekmény, amit ember ember ellen elkövethet az,
Tovább
Sokszor mondják egy-egy gyerekre, hogy rossz. Gyengén teljesít, rendetlen, fegyelmezetlen,
Tovább
Oda jutottunk, hogy a kioktatás, a kritizálás, a megalázás általánosabbá
Tovább
Persze, fájdalmas. Ismerem az érzést. Megbíztál valakiben, aztán csalódtál egy
Tovább
Vannak dolgok, amik nagyon mély sebeket okoztak a lelkedben. Átvertek,
Tovább
Nem mindenkinek olyan szar ám az élete, mint hiszi. Persze
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük