Szeretnéd elérni a célodat? Gyakran gondolsz arra, hogy milyen jó is lenne, ha végre sikerülne? Úgy érzed, hogy mindent megtettél érte, mégsem megy? Talán a „minden” szó értelmezésével van a baj.
A nagyszerű motivációs előadó, Eric Thomas története következik sikerről, hozzáállásról, és a kettő közötti kapcsolatról.
*****
A történet egy fiatalemberről szól, aki elhatározta, hogy sikeres és gazdag lesz, méghozzá minél hamarabb. Megkereste hát az ország egyik legelismertebb üzletemberét, hogy tanítsa meg számára, hogyan lehet valóban sok pénzt szerezni.
„Rendben. Holnap reggel találkozunk a tengerparton.” – hagyta meg számára a férfi.
Másnap a fiatalember hajnal 4-kor felkelt, felvette elegáns öltönyét és legjobb cipőjét, és bár nem értette a helyszínválasztás okát, mégis megjelent a tengerparton pontosan a megadott időpontban. Úgy érezte, készen áll arra, hogy végre megismerje a siker titkát.
sikerre_vagyva
„Mennyire akarsz sikeres lenni?” – kérdezte tőle mentora.
„Természetesen nagyon!” – vágta rá lelkesen a fiatalember.
„Akkor menj be a vízbe!”
A fiatalember nem értette a dolgot; először furcsán nézett a mesterre, de aztán követte az utasítást és úgy, ahogy volt, elegáns öltönyében begyalogolt a tengerbe.
„Tovább!” – szólította fel a mester.
„Ez az ember őrült.” – gondolta magában a fiatalember. „Hihetetlenül gazdag és sikeres, de biztosan nem normális. Én nem vízi mentő akarok lenni, hanem olyan gazdag, mint ő.”
Már a válláig ért a víz, amikor újra megállt és kérdőn a mesterre nézett.
„Mennyire akarod a sikert?” – kérdezte az.
„Nagyon.”
„Akkor tovább!”
A fiatalember kelletlenül engedelmeskedett, és amikor már éppen csak az orrát tudta kidugni a vízből, hogy levegőt kapjon, a mester hirtelen lenyúlt a stégről és a víz alá nyomta a fejét. A fiatalember kapálózva próbált feljutni, de hiába – az erős kezek nem engedték. Már az életéért küzdött kétségbeesetten, de a mester csak nyomta lefelé, egészen addig, míg kis híján megfulladt szerencsétlen. Ekkor felengedte, majd egy kis szünet után így szólt a még mindig levegő után kapkodó fiatalemberhez:
„Amikor a víz alatt voltál, mire gondoltál? Semmi más nem számított, csak az, hogy levegőhöz juss. Nem érdekelt, hogy mennyit aludtál előző éjszaka, nem foglalkoztál a személyes problémáiddal, az adottságaiddal, a focimeccs eredményével… semmivel, csak azzal, hogy levegőhöz juss. Ha ugyanannyira akarod azt, hogy sikeres legyél, mint azt, hogy lélegezhess, akkor sikeres leszel.”
*****
Ha komoly célért küzdesz, akkor szinte biztosan nem kényelmes séta lesz az út odáig. Lesznek pillanatok, amikor elbizonytalanodsz. Lesznek kísértések, melyek nemcsak kényelmesebb utat kínálnak, de abban a pillanatban még jobb alternatívának is tűnnek, mint a célodért való küzdelem folytatása. És lesznek mélypontok, amikor úgy érzed, képtelen vagy tovább harcolni.
Ezekben a pillanatokban gondolj arra, mit tennél a víz alatt. Mert ha annyira akarod a sikert, mint magát a levegőt, akkor el fogod érni a célodat.
És hogy az akaraterőd mellett még mire lesz szükséged, azt itt tudod elolvasni.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Van, hogy az életed nyugodt, békés folyamát megzavarja valami. Vagy
Tovább
Vannak olyan emberek, akik lelkesen elindulnak a céljaik felé, de
Tovább
Tudom, rohadtul idegesítenek Téged. A nagyképű celebek, az okoskodó ismerősök,
Tovább
Van az az állapot, amikor a legnagyobb teljesítmény a nulla.
Tovább
Egy ember számára a második legveszélyesebb élőlény a Földön egy
Tovább
Utálni nemcsak a tökfőzeléket lehet, hanem embereket is. Embereket jobban.
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük