Vannak, akik szidják az emberiséget, és azt mondják, pusztulásra vagyunk ítélve. Látszólag minden okuk meg is van erre, hiszen háborúk dúlnak a világ számos pontján, korrupt emberek vezetnek országokat, pénzen múlnak sorsok és emberéletek. Első ránézésre elég elkeserítő a helyzet. Második ránézésre is. Ráadásul az emberek jelentős része mindezt közömbösen szemléli – vagy ha épp nem marad teljesen közömbös, akkor is elég közömbös ahhoz, hogy ne cselekedjen.
Úgyhogy látszólag teljesen igaza van a kesergőknek, azonban érdemes egy picit mélyebbre nézni. Aki a híradón szocializálódott, az szinte csak tragédiát lát maga körül, és megtanulja szarnak látni a világot. Igen, ez egy tanult tulajdonság, és a tanítás nem a véletlen műve, hiszen irányítani csak agymosott vagy félelemben élő embereket lehet.
Egy felnőtt ember azonban eldöntheti, hogy mivel táplálja az agyát. Aki szeméttel táplálja, annak szemét tölti ki a gondolatait, aki pedig értékeket tölt a fejébe, az lehetőséget ad önmagának arra, hogy minőségi életet éljen.
És amíg rengetegen azon rágódnak vagy bosszankodnak, hogy mennyire szar a világ, hogy nincsenek már jó emberek, addig jön egy pici gyermek, aki egyetlen gesztussal felülírja mindezt. Egy kisfiú, akinek karja ugyan nincsen, de szíve igen, és az hatalmas. Érdemes megnézned ezt a néhány másodperces videót róla.

Ilyen a tiszta szeretet. Bármennyire is népszerű az az elmélet, hogy sokkal több rossz van a világban, mint amennyi jó, én nem hiszek benne. Szerintem inkább megtanultuk, hogy a rossz miatt panaszkodjunk, míg a jót gyakran észre sem vesszük. Az apró jó cselekedeteket. A felbukkanó mosolyt. Egymás segítését. Azt, ahogy a szeretet utat tör magának.
(h/t: tododisca)
Pedig a legtöbb emberből nem veszett még ki ez. Ott van mélyen, csak sokan már félnek megmutatni. Már beletörődtek abba, hogy csak könyökléssel és taposással lehet érvényesülni. Pedig ez nem így van. Érdemes tanulnunk a gyermekektől, akik még őszintén azt adják, ami a szívükből jön.
Mert a világot olyannak látjuk, amilyenek mi magunk is vagyunk, és ha épp nem találsz egyetlen jó embert sem magad körül, akkor legyél Te az az egy, aki példát mutat. Mint az a kisgyermek, akit még a segítő kéz fizikai hiánya sem akadályozott meg abban, hogy segítsen a testvérének.
Nagy köszönet Zsófinak, hogy felhívta a figyelmemet erre a csodálatos kisfiúra. 🙂

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Rengeteg mindened van, igaz? Családod, barátaid, lakásod, pénzed, ruhád, számítógéped…
Tovább
Fulladsz. Mint amikor egy erős kéz lenyomja a fejedet a
Tovább
Valahol azért megdöbbentő, hány Nő kapaszkodik a Nőnapba. Hányan szeretnék
Tovább
Ültesd le a képernyő elé a gyereket, hogy addig is
Tovább
Most azonnal! És lehetőleg ne kelljen érte tennem semmit! Mert
Tovább
Talán kilátástalan a helyzet. Talán olyan mélyre kerültél az életedben,
Tovább

7 Comments

 1. Moldován Márk

  Bárcsak én is tudnék ilyen optimista lenni… Én sajnos úgy látom, hogy az ilyen csodáknak, akármennyire is csodák, sokkal kevesebb társadalmi hatásuk van, mint az ellentétjüknek.

 2. Kedves Gábor! Újra és újra hálás szeretet ébred szívemben minden írása olvasása közben!Egy kérdés jár a fejemben: miért nem ilyen EMBER irányitja a mi országunkat? Hálás köszönet minden egyes betüért amit megoszt mindnyájunkkal !!Üdvözlettel:Barna Kálmánné,

 3. BORZA ZOLTÁN

  Kedves Gábor ! Köszönöm ezt a csodálatos kis írást. Egyben közzéteszem megkezdtem karítativ alapon természetgyógyász tevékenységemet. Alapvető feltétel,ha belátod eddigi táplálkozásod vezetett oda,hogy beteg vagy
  és elsősorban ezen kell változtatnod. Természetesen a tényleges gyógyulás anyagi kiadással jár. De ezen jelenleg nem tudunk túllépni.

  Győr-Sopron megyében Fertőd mellett élek. Telefon számom: 99-371-536
  drótposta:1950holisztika@gmail.com

 4. Igen. A szeretet nem érzelem. A szeretet cselekvés. Mindenkinek van rá lehetősége, hogy gyakorolja, csak észre kell venni. Csak gratulálni tudok az íráshoz! Köszönöm, hogy olvashattam. Bearanyozta a napomat. Egy ilyen írás nem jön létre szeretet nélkül. Van remény!

 5. Azt hiszem tegnapelőtt osztottam meg ezt a csodát!
  Öreg vagyok már, sokat megértem – megéltem, megélek a mai napig, de ez még engem is ledöbbentett.
  Na ez a SZERETET, így nagybetüvel írva .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük