Képzeld el, hogy azt csinálod, amit szeretsz. Nem érdekel, hogy mit gondolnak rólad mások, egyszerűen csak csinálod. Mert így érzed jól magad. Vagy mert olyan fontos cél felé vezet, amiért megéri leküzdened a pillanatnyi nehézségeket. Nem téríthet el senki és semmi, csak a saját érzéseidre figyelsz. Tudod a számodra helyes utat.
Mindennapi_MotivacioÉrezted ezt mostanában? Vagy érezted egyáltalán gyerekkorod óta? Nagyon sokan nem. A legtöbb ember inkább lemond az álmairól, csak ne kelljen másokkal konfrontálódnia. Inkább beáll a sorba, csak ne kelljen a furcsálló, gúnyolódó, ítélkező tekinteteket állnia, amiért kilóg onnan. Inkább lesz olyan, mint a többiek, csak megfeleljen mások elvárásainak.
Ezért ücsörögnek annyian a langyos pocsolyában, és ezért van az is, hogy rengetegen tönkreteszik magukat lelkileg és fizikailag. Elfojtják azt, amire szívük mélyén igazán vágynak, és élnek egy olyan életet, amit mások szerint élniük kellene.
De lehet ezt másképp is csinálni. Például úgy, mint az a 72 éves orosz néni, aki a kis fejkendőjében kiballagott a szabadtéri edzőparkba, és nekiállt edzeni a fiatalok között. És hogy a kontraszt még teljesebb legyen, gyakorlatilag ugyanazokat a gyakorlatokat csinálta, mint amiket a nála 50-60 évvel fiatalabbak szoktak, csak a mai fiatalság jelentős részénél nagyobb elszántsággal és lelkesedéssel.
orosz_nagyi_1
Tiszteletet érdemelnek a kivételek. Azok, akik maguk is tesznek a céljaikért, és másokat sem tántorítanak el a sajátjaiktól. Nagyon jó látni az alábbi videón, ahogy a néni kemény próbálkozásait a fiatal edzőtársak nem gúnyolódva, hanem tisztelettel és segítőkész hozzáállással figyelik. Csodálatos példája ez az elfogadásnak és az egymástól tanulásnak.

Van még valami más is, amivel sokat tanít ez az idősen fiatal néni: a kitartása. Nem számít sem életkor, sem statisztika, sem a körülmények, sem mások véleménye. Nem rejtőzik kifogások mögé. Keményen küzd, fejlődik, halad a céljai felé. Nem csinál mindent tökéletesen, de próbálkozik, és mindig megtalálja a módját, hogy megvalósítsa, amit akar. Példaértékű a teljesítménye és a kitartása.
orosz_nagyi
(h/t: youtube)
Ezt hívom én életnek, nem azt, amit rengeteg ember ilyen címen művel. Az csak létezés. A saját félelmei és mások elvárásai által állított rácsok közti létezés. A street workout-os néninek szűk volt a cella, ő más utat választott. Nem igazán foglalkozik azzal, hogy mit gondolnak róla mások. Konkrétan leszarja. Csinálja azt, amit szeret, ami számára fontos, és nem akar senkinek sem megfelelni. Mert lehet így is élni. Szenvedéllyel, célokkal, jól érezve magunkat.
Élhetsz Te is így. A lehetőség mindannyiunk számára adott.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Valami visszahúz. Szeretnél boldog lenni, de nem megy. Szeretnél jól
Tovább
A legtöbb embernek két élete van. Az egyik az, amit
Tovább
Jól van. Itt a vége. Küzdöttél, de nem megy tovább.
Tovább
Sokan úgy dobálóznak a szavaikkal, hogy észre sem veszik, mekkora
Tovább
Ott állsz lefagyva. Leordította a fejed, megalázott a többiek előtt,
Tovább
Rengeteg jó kívánságot mondunk egymásnak nap mint nap. Vannak, akik
Tovább

5 Comments

 1. Erika

  Nagyon köszönöm! Minden nap elolvasom az irásait. Ez is meghatott! És példaértékû, ugyanugy a fiatalok , de az idösebb korosztály részére is. Tovåbbi sok sikert munkájához!

 2. Kedves Andi néni,
  nagyon megtisztelő, nagyon szépen köszönöm. 🙂
  Csodálatos érzés, ha csak egy picit is hozzá tudok járulni az Ön és unokája boldogságához.
  Köszönöm szépen, hogy olvas, nagyon szép napokat kívánok szeretettel. 🙂
  Gábor

 3. Kedves Gábor!
  Ha a négy és féléves unokám tenné fel ezt a kérdést,a válaszom a következő lenne: nap mint nap olvasom Kocsis Gábor írásait.hálás köszönettel : Andi néni ,Nefelejcs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük